Vijf gametips voor de maand maart

Tijdens E3 van 2015 werd al bekend dat er een nieuwe Trackmania-game aan zat te komen, onder de naam Trackmania Turbo. FOK!Games had op E3 al even de gelegenheid voor een hands-on en was zeer te spreken over met name de fun-factor van de game.

Trackmania Turbo komt, in tegenstelling tot zijn recente voorgangers, ook uit voor consoles. De laatste Trackmania-game die op een console (Wii) uitkwam was Trackmania: Build to Race. Verder wordt er een track editor meegeleverd, die spelers in staat stelt om zelf tracks te maken of om willekeurige tracks automatisch te laten genereren. De tracks kunnen vervolgens gedeeld worden met andere spelers. Verder maakt Trackmania gebruik van 'Systemic music', muziek die zich op dynamische wijze aanpast aan de gameplay. Hoe sneller de speler rijdt of hoe dichter bij een overwinning hij of zij is, hoe intensiever de muziek wordt.

Vanaf 22 maart kunnen gamers op pc, PlayStation 4 en Xbox One aan de slag met ruim 200 tracks en de track-builder, zowel offline als online. Trackmania Turbo komt uit voor pc, Xbox One en PlayStation 4.