Apps van de Maand

2. Meerkat

MeerkatMeerkat bestaat al een tijdje, maar is nu ook voor Android beschikbaar. Met deze app kun je, waar je ook bent, een livestream starten voor je volgers/vrienden, die dan via een link meekijken en chatten. Denk bijvoorbeeld aan een festival of concert dat je kunt filmen of je hond die lekker aan het spelen is. De app werkte eerst alleen via Twitter, maar Twitter heeft nu zelf ook een livestream-app genaamd Periscope. Omdat ze zelf een app hebben, proberen ze Meerkat zoveel mogelijk te dwarsbomen, maar gelukkig kun je nu ook (tot nu toe alleen nog op iOS) streamen via Facebook.

Het streamen gaat erg makkelijk. Na het inloggen kun je meteen op het streamknopje drukken en vervolgens stuurt de app een berichtje uit naar je volgers. Het is wel jammer dat je de livestream niet kunt terugkijken in de app als je hem gemist hebt als kijker, wel wordt de livestream opgeslagen op het apparaat van de uitzender, die ervoor kan kiezen om het te uploaden naar bijvoorbeeld YouTube.

Meerkat deelt je locatie met de kijkers, maar dit is alleen de stad waar je livestreamt. Je kunt dit echter niet uitzetten, dus je kijkers zullen altijd zien in welke stad je op dat moment bent. 

Meerkat is beschikbaar voor iOS en Android.

Meerkat