Een game maken in zeven dagen

De indie-gamestudio SassyBot Studio uit Breda doet op geheel eigen wijze mee aan het jaarlijks terugkerende evenement Serious Request. Om geld in te zamelen voor het Rode Kruis gaan zij van 18 tot 24 december een serious game ontwikkelen.

header

Hoewel de heren en dame van SassyBot Studio zich, in tegenstelling tot de 3FM-dj's, niet compleet opsluiten en gaan vasten, zitten ze wel bijna 24 uur per dag in het Bredas Huis voor Beeldcultuur. Aangezien ik uit eigen ervaring weet dat games maken op een lege maag geen succes is, doen ze er wel verstandig aan om te eten. Naar huis gaan ze alleen voor een douche en een kort tukje, voor de rest wordt er vooral heel hard doorgewerkt.

Hoe dan ook, wat mij betreft is het vooralsnog een vrij uniek concept en het bewijs dat games als een medium steeds volwassener aan het worden zijn. Want als men geld voor het goede doel kan ophalen door muziek te spelen, waarom zou het dan niet mogelijk zijn middels het maken van een game? Daarnaast heeft het ook wel wat verfrissends. Bij een boel mensen komt dat hele glazen huis hen inmiddels de strot uit, en daar kan ik me wel wat bij indenken. Het lijkt soms wel alsof het evenement op zichzelf belangrijker is dan het goede doel waar het om gaat.

Dat vind ik ook precies het leuke aan deze actie: media-aandacht of niet, de studio werkt met man en macht bijna 24/7 aan een game om geld in te zamelen. Het is misschien geen groot spektakel, maar een groots spektakel zou waarschijnlijk de aandacht afleiden van de werkelijke boodschap.  Het feit dat zij een serious game maken kan die boodschap, namelijk dat er per jaar ruim 800.000 kinderen sterven aan diarree, alleen maar sterker maken. Eventueel zou zo'n game zelfs kunnen dienen als lesmateriaal om dit onderwerp bij kinderen onder de aandacht te brengen, want een serious game zou zomaar eens een veel grotere impact kunnen hebben dan een 'saaie' uitzending van het Jeugdjournaal.

In dit artikel gaan we je de komende dagen op de hoogte houden van A Serious Game for a Serious Request. Heb jij een vraag voor de ontwikkelaars? Schroom dan niet om deze in de commentsectie achter te laten, en wellicht wordt jouw vraag wel beantwoord in een interview met de ontwikkelaars.

Hieronder kun je tevens de livestream bekijken en zelf een oogje in het zeil houden!

Watch live video from SassyBot on www.twitch.tv