Wie is de Mol?: Terugblik Seizoen 5-9

Voor een nieuwe serie gaan in 2007 de volgende kandidaten naar Thailand: Alex Klaasen, Dick Jol, Eva van der Gucht, Inge Ipenburg, Liesbeth Kamerling, Menno Bentveld, Nadja Hüpscher, Paul Rabbering, Renate Verbaan en Sander Lantinga. Laatstgenoemde valt als eerste af.

De eerste opdracht had eigenlijk de abseilopdracht moeten zijn, maar dit liep even iets anders. Er werd geen toestemming meer gegeven voor het abseilen. Als vervanging werd de filmpjesopdracht gedaan. De Mol (Inge Ipenburg) kon niet meer worden ingelicht en wilde het laatste filmpje verkeerd gokken. Helaas voor haar was haar gok de juiste en won ze geld en, voor even, het vertrouwen.

In de eerdergenoemde abseilopdracht moesten de overgebleven kandidaten abseilen van een hoog gebouw. Als Inge aankomt bij Karel krijgt ze een aanbod, ze mag proberen om de kandidaten die eerst nee zeiden te overtuigen om toch te gaan, maar dat hoeft niet. Ze gaat het proberen en dat levert de groep geen geld op door Inges actie. De Mol zei later nog over het abseilen: "Die drieëntachtig etages van het flatgebouw in Bangkok hebben mij de afgelopen weken hevig beziggehouden. Want geloof me, niks van de emoties daar van mij, was gespeeld. Ik ben panisch voor dat soort dingen."

Dit seizoen was er misschien wel één van de betere hints ooit. Aan het begin van iedere aflevering maakte Inge een gebaar, als je alle gebaren na elkaar zet, kreeg je te zien: 'INGE DE MOL'. Ook begon Inge haar test elke keer met de woorden: "En toen...". Toen betekent in het Thais, Mol.
 
Op de volgende pagina staat seizoen 8