Wie is de Mol?: Terugblik Seizoen 5-9

In het eerste seizoen van presentator Karel van de Graaf reizen de kandidaten af naar Argentinië. Ook dit seizoen deden er Bekende Nederlanders mee: Chris Tates, Frédérique Huydts, Geert Hoes, Liz Snoyink, Mary-Lou van Steenis, Milouska Meulens, Peggy Vrijens, Richard Groenendijk, Roderick Veelo en Toine van Peperstraten. Geert Hoes valt als eerste af. Dit seizoen worden er jokers geïntroduceerd, met een joker kan een testvraag goed worden gerekend.

In de eerste aflevering zien we ex-presentatrice Angela Groothuizen nog even als stewardess. Op 3 april komt in het nieuws dat kandidate Frédérique overleden is aan de gevolgen van kanker. De serie was nog volop in gang en ze heeft op haar sterfbed besloten dat de serie door moet gaan. Uiteindelijk won ze de serie en het geld (€24.075) ging naar het WNF en KiKa. De beelden dat Frédérique fietsend de berg op gaat, staan nog in vele geheugens gegrift. 
 
De Mol bleek Milouska en dat hadden we onder andere kunnen zien aan haar Mollenshirt. In een paar afleveringen droeg ze een shirt met een grote M erop, maar niemand leek het op te merken. In de zoutopdracht kreeg Roderick een hint ('De Mol heeft nooit een andere kleur gekregen'), waarmee hij meteen op de juiste Mol zat. De hint wijst erop dat de Mol nooit een afwijkende kleur heeft gehad. Zo had Peggy eens een oranje helm, Frédérique en Toine hadden een witte roos en Chris had een rood Molboekje. 
 
 
Op de volgende pagina staat seizoen 7