De grote kerstprijsvraag 2008 ~ de antwoorden

Dag vijf was een dag waarbij veel vragen (terecht) anders geïnterpreteerd konden worden. Daarom zijn er vaak meer antwoorden goedgekeurd dan we ons voorheen bedacht hadden, maar dat is niet erg natuurlijk want jullie hadden gewoon gelijk in wat jullie hebben gevonden! Al was natuurlijk niet ieder antwoord juist, het moest immers wel dit jaar op onze site te vinden zijn...

De vragen
1.Wie is volgens een dronken Japanner een goede piloot? Hideo Kojima [bron] Heel moeilijk was deze vraag blijkbaar niet, 83% heeft deze vraag goed beantwoord. Maar hoe kan het ook anders, het nieuwsbericht is legendarisch in ieder opzicht

2. Wie namen het tegen elkaar op een bijzonder potje van Tom Clancy\\\'s nieuwe game? Walter en Polly [bron] Bij deze vraag zijn wat meer antwoorden goedgekeurd dan slechts de namen van de papegaaien zoals we in eerste instantie bedacht hadden. Uiteindelijk werden inzendingen waarin papegaaien voorkwamen ook goedgekeurd, net als inzendingen waarin de Frag Dolls genoemd werden. Hierdoor had uiteindelijk 72% van de deelnemers deze vraag goed.

3. Met wat worden gamers die geen Guitar Hero spelen onzedelijk \\\'betast\\\'? Een goblin met een laser [bron] Noel Gallagher van Oasis weet altijd wel voor een leuke rel te zorgen, zo ook in het geval van Guitar Hero. We kennen hier bij de redactie geen spellen waarbij mensen in de kont genomen kunnen worden door een goblin met een laser, mocht een trouwe lezer wel een spel kennen waarin dit kan neem dan zo snel mogelijk contact op met de redactie, we zijn zeer geïnteresseerd. Na wat brainstormen hebben we besloten om ook slechts goblin of laser als antwoord goed te keuren, omdat het nog onduidelijk is wie of wat er nu de directe verantwoordelijke is voor de anale penetratie. Uiteindelijk wist 43% van de inzenders het nieuwsbericht te vinden.

4. Waaraan verloor de Cullen-familie zijn hond? Aan een auto-ongeluk [bron] Het correcte antwoord was dat de familie hun hond verloor aan een auto-ongeluk, zoals aan het einde van de trailer te zien is. Maar even daarvoor wordt de virtuele hond opgeblazen door hete barbeque-kooltjes, en deze antwoorden hebben we ook goedgerekend omdat wij niet helemaal duidelijk waren over welke hond we nu precies bedoelden (en we in een lieve bui waren). 91% van de deelnemers wist hierdoor uiteindelijk het goede antwoord op te sturen.

5. Welk personage speelt de hoofdrol in de film die door een release van een game in dit jaar wel eens zou kunnen floppen? Iron Man / Tony Stark [bron] Veel mensen zijn de mist in gegaan door wel aan de juiste film te denken maar niet de vraag juist te lezen! We waren niet op zoek naar de acteur maar naar het karakter! Hierdoor, en doordat er wel heel veel foute acteurs zijn genoemd, heeft uiteindelijk slechts 34% deze vraag goed beantwoord.

6. Waarmee heeft Sony de In-game X Media Bar aangekondigd? T-shirts [bron] Deze vraag was niet erg moeilijk te vinden, 75% had deze vraag dan ook goed.

7. Met welke knop ga je het winkelcentrum binnen? Y-knop [bron] Slechts weinig mensen lieten zich verleiden om foute knoppen te noemen, en hoewel \\\"deurknop\\\" technisch gezien goed is was dit toch niet het antwoord wat we zochten. 68% wist de juiste knop te vinden.

8. In welk pak kan Snake echt gaan rondwandelen? Altaïr-pak [bron] Bij deze vraag bleken meerdere antwoorden goed te zijn, doordat in de review van Metal Gear Solid 4 was vermeld dat Snake ook een camouflerend Octosuit had. Hier is 65% van de inzenders niet bij de pakken neer gaan zitten.

De logo\\\'s

Logo 13: Pure

64% had dit logo goed.

Logo 14: Square Enix

71% had dit logo goed.

Logo 15: Age of Conan: Hyborian Adventures

66% had dit logo goed, waarbij alles waarin Conan voorkwam goed is gekeurd.

De opdracht

Bij de opdracht van vandaag werden de marketing-geniën gescheiden van de marketing-falers! Tijd om advertenties te maken, iets wat uiteindelijk erg leuk uit heeft gepakt! Waar sommige mensen bestaand promomateriaal aan hebben gepast, hebben anderen zich helemaal uitgeleefd en zouden zo aan de slag kunnen bij de uitgevers en PR bureaus! Een selectie van inzendingen is hieronder te vinden:





<\/center>