De grote kerstprijsvraag 2008 ~ de antwoorden

Dag twee werd gekenmerkt door moeilijke vragen. Tenminste, dat is wat de percentages goede antwoorden ons doen geloven. Er zaten wel een aantal listige vragen tussen natuurlijk.

De vragen

1. \\\'Wat doe je als je Batman bent en je vast zit tussen mensen die psychisch niet helemaal in orde zijn?\\\' Je doet van \\\"BAFFF\\\" en \\\"KAPOW!\\\" terwijl je een weg uit het gekkenhuis zoekt [bron]. \\\"Orde op zaken te stellen, de malloten terug te stoppen en van Arkham weer een rustige, veilige plek te maken waar \\\'s werelds grootste maniakken een vredig thuis hebben.\\\" is ook goedgerekend. 59% had deze vraag goed.

2. In welk spel kun je last hebben van C4 knaagdieren? Death Jr. Root of Evil [bron]. Rayman Raving Rabbids heeft ook wel last van vreemde knaagdieren, maar dat is geen C4-variant. 57% van de users had deze vraag goed.

3. Welke game hebben de makers van een spel over voortplanting eerder gemaakt? fl0w [bron]. fl0w was het antwoord wat we zochten, maar het bleek dat de voorganger van de Velvet Express, Lovechess, ook was genoemd in een nieuwsbericht, dus dat antwoord is ook goedgekeurd. Een ander veelgenoemd antwoord was De Sims, als voorganger van Spore, maar daarover kon geen passend bericht gevonden worden en dit antwoord is dus foutgerekend. 34% had deze vraag wel goed.

4. Hoe heet het doorsnee Nintendo gezin? De familie Jansen [bron]. Familii was wel erg goed gevonden, maar helaas toch fout. 25% had deze vraag goed.

5. Wat doe je als jouw gepikte games ingepikt worden? Terug pikken natuurlijk! Hoeveel euro aan games pikten dieven uit Groot Brittannië weer terug? 755.000 euro [bron]. Sommige mensen hebben toch wat moeite met het woord euro\\\'s en kwamen aanzetten met 600.000 pond of 40.000 dollar. Het grootste deel had echter weinig problemen met deze vraag, hij werd door 72% goed beantwoord.

6. Welk bedrijf wil de Europese Economische Gemeenschap loslaten op gamers? Valve [bron]. Deze vraag is veel bekritiseerd omdat hij zo lastig was. Het bericht zelf ging namelijk over een EEG-scan en dat heeft niets te maken met de Europese Economische Gemeenschap, behalve dan dat ze dezelfde afkorting delen. Een beetje vals dus, maar ook dat is niets nieuws. 28% had deze vraag goed.

7. Ook onze groene held uit Halo is muzikaal aangelegd. Met welk instrument ging hij aan de slag? De luit [bron]. Deze vraag was redelijk simpel. De mensen die het foute antwoord gaven gokten andere instrumenten zoals de gitaar die erg vaak genoemd werd, maar ook een banjo en een blokfluit zou de Masterchief volgens jullie kunnen bespelen. 76% had deze vraag goed.

8. Waar kun je chickies tegen komen in Kojima\\\'s recentste meesterwerk? In screenshots [bron]. Deze vraag was niet echt heel duidelijk. Het ging om screens waarin kippen te zien waren (zoals ook in de titel van het bericht te lezen was. Alles wat te maken had met kippen op screens of kooien is goedgerekend. Slechts 23% had deze vraag goed.

De logo\\\'s

Logo 4: Left 4 Dead

91% had dit logo goed.

Logo 5: House of the Dead: Overkill

38% had dit logo goed.

Logo 6: Konami

83% had dit logo goed.

De opdracht

Vandaag was de dag van de welbekende \\\'creatief met eten\\\'-opdracht. Het voorbeeldplaatje van Pac Man kreeg wederom veel navolging, maar er zaten ook erg originele inzendingen tussen. Dat leuke ideeën ook heel simpel kunnen zijn laat het broodje Wiimote wel zien. Overigens kon niet iedereen deze opdracht waarderen, de onderstaande quote is van een van de deelnemers aan de kerstprijsvraag:

quote
Hallo FOK!Games,

Hoewel ik het idee van de kerstprijsvraag erg waardeer en ook de opdrachten meestal leuk gevonden vind, moet ik toch een bezorgde kanttekening plaatsen bij de opdracht van dag 2 (26 december 2008). Met de door jullie bedachte opdracht proberen jullie een leuke opdracht neer te zetten. Er is echter één grote maar aan deze opdracht. Het \\\'creatief omgaan met eten\\\' voor zo\\\'n prijsvraagje is een zeer misselijkmakend idee.

Ten eerste heb je het \\\'Afrika-argument\\\': allerlei zielige mensjes in Afrika hebben te weinig (of zelfs geen) eten. En wij - hier in de Westerse wereld - hebben genoeg te eten, dat wij er zelfs mee spelen gaan. Dit is zo\\\'n verspilling van eten dat het gewoon een belediging is tegen heel Afrika.

Ten tweede zijn er natuurlijk nog vegetariërs en veganisten. Deze mensen zullen het natuurlijk niet op prijs stellen om te zien dat met het vlees - waarvoor dieren gedood zijn - geknutseld wordt. Niet eens op gegeten! Alweer één grote belediging tegen een hele grote groep mensen.

Hiermee denk ik voldoende duidelijk te hebben gemaakt waarom er geen creatieve game-creatie van eten, geen DS-toast, geen Mario-taart, geen zelda-chocolade, geen Viva Piñata-Piñatas, geen master chief-aardappel is van mijn kant.


Mensen die wel mee wilden doen aan de opdracht maakten onder andere de volgende creaties:





<\/center>