De Sims 2 Gaan Het Maken

FOK!games kreeg de gelegenheid om Senior Producer Tim LeTourneau enkele vragen te stellen over de nieuwste uitbreiding van De Sims 2: De Sims 2 Gaan Het Maken (Open for Business in de Engelstalige variant). Ook liet hij aan de hand van enkele scenes uit het spel zien, wat er zoal mogelijk is.

Wereldwijd zijn er 85 miljoen exemplaren van de Sims of de uitbreidingen verkocht. Opvallend daarbij is dat het spel iedereen lijkt aan te spreken, van jong tot oud en zowel mannen als vrouwen. Ongeveer de helft van alle spelers is vrouwelijk, en dat is bijzonder hoog voor een spel. Een groot deel van De Sims speelt zich niet af in de (spel)computer, maar in het hoofd van de speler. Hij of zij verzint zelf verhalen bij wat er op het scherm gebeurt en dat is voor veel mensen een groot pluspunt.

Een belangrijk onderdeel van het succes van De Sims is de community. Op internet kunnen spelers aan elkaar laten zien wat ze gemaakt hebben, bijvoorbeeld in de vorm van een dagboek waarin Sims-karakters naspelen wat de schrijver meegemaakt heeft. In deze community is wel duidelijk merkbaar dat mannelijke spelers vooral graag dingen bouwen, ze maken bijvoorbeeld een huis en laten dat dan zien. De vrouwelijke spelers zijn meer geneigd verhalen te vertellen met behulp van hun Sims.

Hoewel de PC-versie nog steeds veruit de bestverkochte is (mede vanwege de community), heeft het uitbrengen van de Sims op consoles, handhelds en mobiele telefoons goed uitgepakt. Er is hiermee een nieuwe doelgroep aangeboord die geen geschikte computer ter beschikking heeft.

Het maken van een expansion pack begint met een idee: \"Zou het niet cool zijn als de Sims ook ... zouden kunnen?\" Een veelgehoorde vraag vanuit de spelercommunity was om de Sims ook tijdens hun werk te laten zien in plaats van ze \'s ochtends te laten vertrekken en \'s avonds weer thuis te laten komen. Bovendien leek het Maxis interessant om de Sims zelf dingen te laten maken en daarmee geld te laten verdienen. Het moest echter geen saaie realistische simulator worden, maar leuk om te spelen.