Telefoon: Elephone P9000: Een nieuw flagship?

3. Bouwkwaliteit & uiterlijk

Bouwkwaliteit & uiterlijk:

Als we het toestel uit het doosje pakken valt alleereerst op hoe dun het toestel is. Met 7,3mm is het toestel zeker niet dik. Daarnaast valt direct op hoe smal het toestel is gezien zijn 5.5 inch scherm. 

Elephone P9000 unboxing

Het toestel heeft een licht afgeronde achterkant, in combinatie met de sandstone coating valt het toestel goed in je hand. De voorkant van het toestel bevat het scherm die ongeveer 75% van de voorkant beslaat. 

Boven het scherm  zitten de speaker en de front facing camera, onder het scherm vinden we een enkele knop die dienst doet als zowel home, menu en terug knop door een/twee keer of lang te drukken. Daarnaast heeft deze knop een witte notificatie LED die opicht wanneer je telefoon een melding heeft. 

Aan de onderkant van het toestel zit een USB C aansluiting, met daarnaast aan weerzijden speaker grills (links en rechts) waar alleen de rechterkant een speaker heeft. 

Aan de bovenkant van het toestel zit de 3.5mm aansluiting. Aan de rechterkant zien we de power- en volumeknoppen, deze zitten zoals we wel vaker zien niet helemaal strak in de behuizing. Als je het toestel schudt, hoor je de knopjes dus zacht bewegen/ratelen in de behuizing. 

Elephone P9000 unboxing voorkant rechts

De linkerkant van het toestel heeft nog een knop; deze knop is een shortcut-knop, je kan in de instellingen instellen welke app er moet starten wanneer je de deze indrukt. In tegenstelling tot de andere knoppen valt deze knop wel mooi aan in de behuizing waardoor hier geen beweging in zit. De knop zelf is voor mij van weinig toegevoegde waarde daar deze niet werkt als het scherm gelocked is en in de camera app niet als shutterknop werkt. 

Aan de achterkant van het toestel zien we bovenaan de 13 MP camera met daarnaast de dual tone LED flash, aan de andere kant van de camera zit de laser focus. Deze lijkt overigens alleen te werken bij macro fotografie. 

Elephone P9000 unboxing achterkant links

De vingerafdrukscanner zit onder de camera, De scanner zit een klein stukje verzonken in de behuizing. Zelf had ik graag gezien dat de scanner nog iets dieper weg lag, daardoor zou deze makkelijker te vinden zijn. De achterkant is zoals eerder aangegeven gemaakt van een soort sandstone coating, deze coating geeft een fijne grip. Aan de onderkant zien we het Elephone-logo, deze had wat mij betreft wat subtieler mogen zijn. 

Elephone P9000 unboxing simslot