Telefoon: Elephone P9000: Een nieuw flagship?

4. Scherm (Perfectie)

Scherm: Dichtbij een flagship?

Het scherm van de Elephone P9000 is een 5.5 inch scherm van LG. Het scherm heeft een randje van 1.6mm, dat dit erg dun is is dan ook goed terug te zien aan het toestel. Het is een van de smalste 5.5 inch toestellen die ik heb gezien. 

Daarnaast moet het scherm met 93% van de NTSC kleuren weer kunnen geven, wel vraag ik mij af waarom NTSC is gekozen. Srgb zou qua kalibratie een betere keuze zijn geweest.

Max helderheid P9000 Elephone

De helderheid van het scherm is met 402 candela per m2 niet erg hoog te noemen. Het is net voldoende om buiten te kunnen lezen, maar in de felle zon kost dit beduidend meer moeite. 

Het contrast van het toestel is prima; met 1331:1 kan het toestel zich meten met bijvoorbeeld de HTC 10 en Sony Xperia X. Door het goede contrast spatten ook de kleuren meer van het scherm af. 

 Elephone P9000 contrast

De kleurtempratuur van de Elephone P9000 is standaard net wat te blauw afgesteld, we meten 7400 Kelvin waar een waarde van rond de 6500 Kelvin ideaal zou zijn. Na het kalibreren van het scherm door middel van Miravision, die je op vele Mediatek-toestellen kan vinden in het weergavemenu, worden de kleuren en kleurtempratuur beduidend beter weergegeven. 

De kleurtemperatuur na kalibratie is een zeer goede 6664 Kelvin, ook de gemiddelde kleurfout van de grijswaarden (ΔE2000) daalt naar een zeer nette 1,45 na de kalibratie. Het contrast daalt iets door de kalibratie en komt uit op 1228:1. 

Het scherm is een van de betere schermen die ik heb gezien in een smartphone in deze prijsklasse. Het is goed om te zien dan Elephone niet bespaard heeft op het LCD dat ze gebruiken in hun toestel. 

De maximale helderheid hadden we graag wat hoger willen zien, maar dat is dan ook een van de weinige dingen die we op dit (prachtige) scherm aan te merken hebben.