Xiaomi Mi Band 1S

 

Design en bouwkwaliteit

De ampul is vergelijkbaar met zijn voorganger. De verandering zit voornamelijk in de achterkant omdat je daar de hartslagsensor gaat terugvinden. Dit werkt door middel van een soort laser/lampje wat blijkbaar je hartslag kan meten als je daar opdracht voor geeft. 

miband1s-bouw1 (Foto: rene90)

miband1s-bouw2 (Foto: rene90)

Het gebruik

Als je al een oude Mi Band hebt kan je die simpelweg 'unpairen' en de nieuwe 'pairen'. Hij bewaart je gegevens en de stappenteller functie / sleepmonitor is jullie vast bekend en werkt precies hetzelfde in de app. Voor meer info over die functies kan je in de review van de Mi Band terecht waar er wat dieper op wordt ingegaan. 

Waar het bij deze Mi Band 1S om gaat is de hartslagsensor. In de Mi-app heb je onder de opties een extra menu staan genaamd 'Heartrate'. Als je daar op klikt kom je bij de optie om je hartslag te meten en je krijgt wat uitleg hoe dit moet. Dat is simpelweg je arm stil houden op de hoogte van je hart. Meerdere metingen komen redelijk op hetzelfde getal uit maar of dit 100% accuraat is kan ik niet controleren. Je moet dus handmatig je hartslag laten meten en er is op dit moment nog geen optie om tijdens het hardlopen automatisch je hartslag te laten meten op bepaalde intervallen. 

Update: sinds een paar uur is er een nieuwe app beschikbaar voor de Mi Band 1S waarbij er wel een stuk meer mogelijkheden zouden moeten zijn. Ik zal deze review updaten zodra ik hier wat mee gespeeld heb. 

miband1s-scree2 (Foto: rene90)miband1s-scree3 (Foto: rene90)

De enige automatische meting die je kan instellen is tijdens je slaap, hoewel dat nog niet goed lijkt te werken omdat er afgelopen nacht geen hartslag gemeten is. Het kan dat hij deze wel meet zo nu en dan om te kijken of je nog écht slaapt, maar dan zou het wel handig zijn als die metingen gewoon in je overzicht te zien zijn.

miband1s-scree1 (Foto: rene90)