Mlais M4, 5.5" met 4G

4. Scherm

 

Het scherm van de M4 is met 5.5 inch oprecht groot te noemen. Is het te groot? Dat ligt aan je eigen voorkeuren, voor mij valt het formaat eigenlijk best mee. Waar ik mezelf eerder voorhield dat zo'n grote telefoon echt onhandig zou worden valt het me alles mee. Misschien kan je met je duim niet altijd soepel de andere kant van het scherm aanraken maar daar leer je ook mee omgaan.

Het scherm heeft een 5.5 inch IPS HD paneel met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dit is dus een ppi van 267, niet slecht te noemen en voor de meeste gebruikers is dit ook voldoende. Dit scherm heeft in het scherm nog een kleine, één millimeter zwarte rand er omheen voor de behuizing begint. Zeker is dit wat netter afgewerkt dan vele andere Chinaphones waarbij je om het scherm nog een zwarte rand hebt voordat je de daadwerkelijke randen van het toestel hebt. Op die manier proberen die merken een 'bezeless' (randloos) telefoon te verkopen terwijl dit puur optisch is. 

Qua helderheid is het scherm niet echt een uitblinker, maar het is nog zeker genoeg om binnenhuis en buitenshuis als het niet té zonnig is prima het scherm af te kunnen lezen. De kijkhoeken van het scherm zijn uitstekend dus daar zal je niet snel problemen mee hebben.
Ga je naar de kleurweergave doet de telefoon het prima, het IPS paneel doet wat het hoort te doen en geeft het helder en duidelijk weer. Soms misschien ietwat te verzadigd maar over het algemeen ben ik er tevreden over in deze prijsklasse. 

mlaism4-scherm (Foto: tokko1)