Mlais M4, 5.5" met 4G

5. Prestaties en software

 

Waar bij de Mlais M4 Note extra budget vrij gemaakt is voor de bouwkwaliteit is gebudgetteerd in hardwarematige prestaties. De combinatie van een MTK6732 processor en de ARM MALI-T760 GPU is eigenlijk een setje van wat oudere hardware. Het is desondanks nog prima in staat dit toestel aan te sturen bij normaal gebruik maar het aansturen van een 5.5 inch scherm kost toch best wel wat moeite en af en toe mis je wat vermogen. Bij het open hebben van veel apps merk je dat het browsen bijvoorbeeld niet zo vloeiend meer verloopt als het zou moeten.

Wil je een potje gamen is dat op zich geen probleem, GTA III, Real Racer 3 en Candy Crush doen het vloeiend en zonder problemen, al wordt de telefoon na tien minuten spelen toch wel merkbaar warm aan de achterkant. Als je echt een power-beest wilt moet je niet voor deze telefoon van Mlais gaan, maar ben je een gewone user die whatsappt en browst dan kan je nog prima van deze telefoon gebruik maken zonder je aan de snelheid te ergeren.

Op de M4 draait op stock Android 5.0 Lollipop zonder toevoegingen van Mlais zelf. Dit heeft duidelijk bijgedragen aan de vloeiende ervaring die het toestel biedt. Ga je Touchwiz of iets dergelijks draaien met zo veel extra features en bloatware dan had dit toestel het een stuk moeilijker gehad.

Benchmarks

  • Antutu: 33996
  • Geekbench: 2112 (multi core score)
  • Vellamo: browser 2717, multicore 1701, metal 1159
  • Quadrant: 11609
  • Ice storm extreme: 5115

GPS
Op de GPS chip en de aansturing valt niets op te merken. De fix is over het algemeen binnen een paar seconden gemaakt en de antenne ontvangt genoeg satellieten. Tijdens de paar keer dat ik de GPS actief gebruikt heb voor navigeren heb ik geen rare sprongen in snelheid of locatie ervaren dus dit lijkt gewoon prima in orde te zijn. 

mlaism4-gps1 (Foto: tokko1)mlaism4-gps2 (Foto: tokko1)

Wifi
Het wifi-bereik is prima en vergelijkbaar met andere toestellen. Het presteert zoals je mag verwachten maar valt niet in het bijzonder op dat hij een extra sterk wifi-bereik heeft zoals sommige telefoons wel op die manier kunnen uitblinken.

Bellen / bereik
Qua GSM/LTE bereik doet de Mlais het goed. Zelfs als je met de trein door de polder bij Lelystad zoeft heb je nog gewoon een stabiele verbinding. Niets op aan te merken dus. De 4G verbinding pakte bij een speedtest 42,6 Mbps download en 22,36 Mbps upload.

mlaism4-speedtest (Foto: tokko1)