Blu-ray: Ninja: Shadow of a Tear

Casey Bowman (Scott Adkins) is een Amerikaanse grootmeester op het gebied van martial arts. Met zijn vrouw Namiko Takeda (Mika Hijii), die in verwachting is van hun eerste kind, woont hij in Japan en het geluk lijkt hem eindelijk toe te lachen. Als Bowman op zekere avond niet thuis is, worden zijn vrouw en ongeboren kind op gruwelijke wijze vermoord. Bowmans wereld stort in en het enige dat hem nog op de been weet te houden is de gedachte aan bloedige wraak.

Ninja Shadow of a Tear

Op zoek naar de moordenaar reist Bowman van Japan naar Thailand en Birma. Hij heeft gehoord over ene Goro (Shun Sugata), die vanuit de jungle van Birma zijn drugshandel voert, en Bowman heeft het sterke vermoeden dat deze meer van de dood van zijn vrouw afweet. Wat volgt is een bloedstollende strijd op leven en dood waarbij Bowman moet leren vechten als een onzichtbare krijger.

Als er een prijs zou bestaan voor een misleidende titel was deze film een prima kandidaat. In tegenstelling van wat je van de titel en de afbeelding op de hoes zou verwachten, heeft Ninja: Shadow of a Tear namelijk maar verdomd weinig te maken met de beruchte sluipmoordenaars van weleer in hun zwarte kostuums. Toch is de spectaculaire actiefilm van Isaac Florentine geen teleurstelling. Ninja: Shadow of a Tear doet regelmatig terugdenken aan de flitsende knokfilms uit de tachtiger jaren, waarin helden als Chuck Norris, Steven Seagal, Jean-Cloude van Damme en Jeff Speakman de wet bepaalden door middel van hun vuisten.

Ninja Shadow of a Tear 1

Ninja: Shadow of a Tear laat zich het beste bekijken als een ouderwetse wraakfilm, doorspekt met fijne gevechten waarbij Adkins zijn beste kunnen op het gebied van martial arts laat zien. Het zijn dan ook de bikkelharde en zeer realistische gevechtsbeelden die deze film ver boven het gemiddelde weet uit te laten stijgen. Daarnaast kent de film ook nog een Nederlands tintje vanwege het rolletje van de uit Nieuwegein afkomstige Ron Smoorenburg, die eerder al te zien was in films met Jackie Chan, Tony Jaa, Jean Claude Van Damme, Donnie Yen, Gary Daniels en Kane Kosugi.

Extra's:
Cast and Crew Interviews (12.36 min)
Een erg leuke featurette waar in cast en crew uitleg geven over het maken van de film. Hierbij zien we ook veel bijzondere opnames vanaf de filmset.

B-Roll (5.23 min)
Nog meer leuke opnames van achter de schermen, waarbij vooral veel aandacht voor de opnametechnieken bij de sterk in beeld gebrachte gevechten.

Ninja Shadow of a Tear 2

Conclusie:
Met Ninja: Shadow of a Tear heeft regisseur Isaac Florentine een film afgeleverd die liefhebbers van de betere martial arts-films zeker aan zal spreken. Waar in de eerste film nog gebruik werd gemaakt van goedkope en slechte CGI, heeft deze in het tweede deel plaats moeten maken voor ouderwets geproduceerd geweld. Scott Adkins mag dan misschien niet de allerbeste acteur zijn, zijn gevechtstechnieken maken dat allemaal meer dan goed in deze explosieve knokfilm.