CD: VA - De Beukplaat 6

Een rechtszaak over t-shirts, bekogeld met flessen, zijn rijbewijs kwijt (en weer terug) en het drama op de Love Parade. Daarnaast nog radio maken, plaatjes produceren en heel veel draaien. Een rustige zomer heeft Mental Theo niet echt gehad. En dan moest hij ook nog eens een nieuwe editie van De Beukplaat in elkaar zetten. Waar hij de tijd vandaan heeft gehaald is een goede vraag, maar het zesde deel uit de serie is een feit!

Wat valt er nog te zeggen over deze cd-serie? Net als de vijf voorgaande delen is het weer een mengelmoesje van hardstyle, early rave, happy hardcore en hedendaagse mainstream hardcore. Van alles wat, even door elkaar gegooid en rammen maar! Het luistert niet zo lekker weg als een strakke opgebouwde mix, maar aan de andere kant heeft dat ook wel zo zijn charme.

En dus valt er flink te stampen op hardstyleproducties van onder anderen Technoboy ('Ti Sento' en 'Rage'), het Defqon-Anthem van Wildstylez en het wat oudere maar absoluut niet minder vette 'Pump It Loud 2006' van The Pitcher. Voor het betere hakwerk zorgen G-Town Madness & The Viper, Tha Playah en Ophidian met zijn briljante remix van Lenny Dee's Forgotten Moments. Maar het grootste deel van beide cd's , en daar is écht helemaal niks mis mee, bestaat uit heerlijke happy hardcore en early rave! DJ Paul, Critical Mass, Mad-E-Fact, DJ Weirdo, Juggernaut: namen én platen om van te smullen! Maar eerlijk is eerlijk, erg origineel is het niet. Zo'n beetje alle tracks staan al op een heleboel andere verzamelaars en dat is jammer. Zeker als je je bedenkt dat Theo ongetwijfeld een hoop vette klassiekers in zijn platenkast heeft liggen.

Ook jammer is de mastering van sommige tracks. Kicks klinken hier en daar behoorlijk slap en dat is zonde voor een compilatie met De Beukplaat als titel. Verder is het weer een leuke mix van het betere beukwerk van toen en nu. Leuk voor in de auto om wakker te blijven na een nacht stappen of om in de stemming te komen voor een feestje. De die-hard verzamelaars zullen al dan niet alle tracks al in hun collectie hebben en dus weinig waarde hechten aan deze cd's. Hopelijk bevat het zevende deel, dat er ongetwijfeld ook zal komen, een paar aangename verrassingen!