Forza Motorsport 2

Wanneer je geen zin hebt om echt die-hard te racen dan kun je ook nog altijd de arcade-mode opstarten. De naam zegt het al een beetje; dit is de mode waarin je gewoon simpel kunt racen en je kan zelf kiezen in welke klasse je die race rijdt. In deze mode kun je veel auto\\\'s unlocken die je ook online kunt gebruiken, maar niet in de career-mode. Het is leuk om deze races uit te rijden, maar toch niet iets waar je veel tijd aan kwijt zult zijn. In deze mode kun je ook time-trials rijden of gewoon lekker een beetje rijden in de free-run.

Online opties

Een race-game zonder een online functie wordt tegenwoordig ook niet meer geaccepteerd en Forza heeft een heel groot gedeelte wat online te spelen is. Zoals eerder vermeld kun je ook gewoon punten scoren in de online career-mode, maar gewoon online een potje racen in de exhibition-mode is een optie. Een nadeel van de quick match die je vervolgens kunt opzetten is het feit dat je ook terecht kunt komen in races die al bezig zijn. Dan zul je dus moeten wachten totdat de race is afgelopen en je kan meedoen.

<\/center>

Als je een eigen custom-match wil opzetten dan heb je een hoop mogelijkheden tot je beschikking. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alles te beperken, zodat iedereen zonder hulpmiddelen moet rijden of alleen met een D-klasse auto. Dit is een prima verbetering ten opzichte van het eerste deel. Andere opties zijn het toevoegen van AI-auto\\\'s, de sterkte van de AI, de invloed van schade, of je in teams wil rijden, enz. De game is geheel aan eigen wensen aan te passen en vooral het kunnen opleggen van restricties is een goede verbetering.

Een andere nieuwe optie is het kunnen meedoen aan online toernooien. Helaas kun je zelf geen toernooi opzetten, maar alleen maar meedoen (de ontwikkelaar zet de toernooien regelmatig zelf op). Voordat je mag meedoen aan een toernooi zul je je eerst moeten qualificeren onder een bepaalde tijd. Als dat is gelukt dan mag je meedoen aan het toernooi en krijg je een soort van uitval-toernooi. Er worden verschillende races verreden en de besten mogen steeds een ronde verder.

Verzin je eigen paintjob

De grootste troef van Forza Motorsport 2 is toch wel de mogelijk om de paint-job van je auto helemaal aan te passen. In dit tweede deel is dit onderdeel alleen nog maar uitgebreider geworden en het is nu mogelijk om duizend lagen te plaatsen op de zijkant van je auto. In totaal zul je iets van vierduizend lagen kunnen plaatsen op de gehele auto en sommige mensen zijn hier heel creatief mee. Gelukkig kun je nu ook makkelijk tekst toevoegen zodat je daar niet zo lang meer mee bezig bent. De verschillende paint-jobs kun je nu makkelijk opslaan en ook weer gebruiken op andere auto\\\'s, Wanneer je nu een hele mooie creatie hebt gemaakt dan kun je hier geld mee verdienen in het Auction House. Hier kun je je auto te koop zetten en vervolgens kunnen mensen erop bieden. Het is ook een plek om heel goedkoop aan goede auto\\\'s te komen, want vaak is de prijs stukken lager. Gelukkig kun je je paint-job wel locken aan de auto zodat niet iedereen opeens rond rijdt met jouw creatie waarop je uren hebt lopen zwoegen.

<\/center>
Mijn zelf gemaakte General Lee in actie<\/center>

Ziet het er een beetje leuk uit?

Grafisch gezien is Forza 2 wel een vooruitgang, maar toch is de stap niet zo groot als iedereen had gehoopt. Hier en daar zijn er nog flink wat jaggies te zien en af en toe kom je grafische glitches tegen; zoals schaduwen die flikkeren tijdens het rijden. Toch merk je daar heel weinig van tijdens het racen en zijn de graphics goed genoeg. De iets mindere graphics komt volgens de makers ook door het physics-systeem wat 320 fps draait (320 berekingen per seconde) en het feit dat de game soepeltjes op 60 frames per seconde draait. Dit alles zorgt voor een goede gameplay en het voelt allemaal erg realistisch aan. Zonder hulpmiddelen zul je er weinig van bakken als je voor het eerst gaat rijden en je zult veel met je rem/gaspedaal moeten spelen om soepeltjes door de bochten te komen. Het is zeker geen arcade-racer en het zal een tijdje duren voordat je de besturing een beetje onder knie hebt, maar dat mag ook wel in een game als Forza 2.

<\/center>

Het laatste puntje van deze review is het geluid. Elke auto klinkt fantastisch en heeft ook zijn eigen geluid. Wanneer je er een nieuwe uitlaat op zet zul je het verschil duidelijk horen en met een goede geluidsset klinkt het alsof de auto echt in je kamer staat. Helemaal mooi is het geluid van een flinke crash, het klinkt echt alsof alles breekt in de auto (wat ook het geval is als je het schademodel hebt aanstaan).