FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 5 juni 2007

Meisjes verkracht in Brusselse kelder

Icoon MisdaadIn de kelder van een flatgebouw in Brussel is een ruimte ontdekt waar mogelijk meerdere groepsverkrachtingen hebben plaatsgevonden. Belgische media melden dat een groot aantal meisjes van twaalf en dertien jaar in de kelder zijn verkracht.

Agenten ondervragen momenteel slachtoffers van de groepsverkrachtingen. Ook getuigen worden verhoord. Voor zover bekend zijn er nog geen verdachten opgepakt. In de kelder stonden stoelen en een groot aantal voorbehoedsmiddelen. De ruimte in het flatgebouw is verzegeld.

Yolanthe: 'Jan Smit is een boer'

Icoon ShowbizzActrice en ’s Neerlands meest sexy vrouw Yolanthe Cabau van Kasbergen vindt haar vriend Jan Smit een boer. Dat vertelde ze maandag in het tv-programma RTL Boulevard. Gelukkig voor Jan vindt ze zijn boerse gedrag juist zo leuk aan hem.

De zogenaamde boerse gewoontes van haar liefje waren in het begin wel wennen voor de 22-jarige actrice. "Als ik zeg: ik vind je lief, antwoordt hij met, gelukkig wel. In het begin dacht ik: wat droog, maar nu ben ik er wel aan gewend," vertelde Yolanthe aan RTL Boulevard.

Qua geloof zitten de geliefden wel op dezelfde lijn. Beiden zijn katholiek, de sexy soapactrice is zelfs heel gelovig, zo geeft ze toe. Jan doet wat minder aan zijn geloof. De 21-jarige zanger is wel voortvarend. Wat hem betreft zullen hij en Yolanthe in de toekomst trouwen.


Yolanthe: ‘Jan is een boer’

'Jolie gaat Tsjechisch jongetje adopteren'

Icoon ShowbizzWaar andere beroemdheden kampen met een drugs- of alcoholverslaving kan actrice Angelina Jolie niet stoppen met het adopteren van kinderen. Dit keer zou ze haar zinnen hebben gezet op een jongetje uit Tsjechië. Pas geleden adopteerde ze nog de Vietnamese Pax Thien.

Op de verjaardag van haar vriend Brad Pitt liet ze weten dat het tijd werd weer een kind te adopteren. Dat beweert de Britse krant The Sun. Jolie werkt nu in Praag voor de opnames van de film ‘Wanted’. Ze voelde meteen een band met de weesjongen. Na de ontmoeting met het joch zou ze Brad hebben opgebeld met de mededeling dat ze een kind had gevonden dat perfect in hun gezinnetje paste.

Pitt zou volgens The Sun al naar Tsjechië zijn gevlogen om kennis te maken met het kind. Het jongetje zou volgend jaar met Pasen naar de Verenigde Staten komen om zich bij de kinderschare van vrouwe Jolie te voegen. De 33-jarige Amerikaanse heeft al vier kinderen: zonen Maddox (5) en Pax Thien (3) en dochters Zahara (2) en Shiloh (1). Op Shiloh na zijn alle koters geadopteerd.


Brad Pitt en Angelina Jolie zouden nog een kind willen adopteren

Gert-Jan Dröge overleden

Icoon ShowbizzTV-presentator, schrijver en acteur Gert-Jan Dröge is op 64-jarige leeftijd in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis te Amsterdam overleden. Hij overleed na een kort ziekbed aan de gevolgen van een agressieve vorm van longkanker, zegt zijn familie.


Dröge werd bekend door zijn ironische society-reportages op televisie. Hij begon hiermee bij de VPRO met het programma "Gasthof zur Post Modernen". In 1990 zette hij dit voort in het programma Glamourland bij de AVRO, waarin hij legendarisch werd met zijn handelsmerk, het op ironische toon becommentariseren van de gebeurtenissen van 'society-minnend Nederland' in showbizland.

Later maakte hij ook programma's bij SBS en Net5.

Veel slachtoffers bij treinongeluk Australië

Icoon OngelukBij een botsing op een spoorwegovergang tussen een trein en een vrachtauto zijn dinsdag in de Zuid-Australische deelstaat Victoria meer dan tien doden en meer dan twintig gewonden gevallen, zo berichtten Australische media. Meer dan tien mensen worden nog vermist.

Volgens een passagier werd de trein door de klap in tweeën gebroken. Zeker zes wagons ontspoorden door de klap. Ter plaatse zijn er door hulpverleners een groot aantal personen behandeld aan hun verwondingen. Ook zijn er slachtoffers per ambulance of per vliegtuig naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie kan het dodental nog verder oplopen.

Weinig vertrouwen in internettelefonie

Icoon TelecomDe consument heeft weinig vertrouwen in het bellen via internet. Slechts 17 procent van de internetters heeft wel vertrouwen in de kwaliteit van internettelefonie. Dat bleek dinsdag uit een onderzoek onder 10.000 Nederlandse huishoudens van TNS NIPO. Van de mensen die al bellen via het internet heeft 41 procent vertrouwen in de kwaliteit. Een kwart van hen heeft zelfs veel vertrouwen in de kwaliteit.

Als het bellen via internet wordt aangeboden door de 'eigen' internetprovider heeft een op de vijf (21 procent) van de Nederlandse huishoudens vertrouwen in deze mogelijkheid. Providers als Casema, Chello en Multikabel zorgen onder eigen klanten voor een verhoogd vertrouwen in de kwaliteit van het bellen via internet. Klanten van @Home tonen het minste vertrouwen.

Overstappen
Wanneer de huishoudens besluiten om over te stappen van de vaste telefoonaansluiting op internettelefonie, blijven zij bij hun eigen internetprovider. Het beginnen met internetbellen is dus geen reden om voor een andere internetprovider te kiezen. Het verwachte concurrentievoordeel voor de verschillende aanbieders blijkt dus niet uit te komen.

Het aantal Nederlandse huishoudens met een internetaansluiting is dit jaar opgelopen tot 5,2 miljoen. Daarvan maken 2,2 miljoen huishoudens (31 procent) gebruik van internettelefonie.

Massaal op zoek naar vliegend hert

Icoon OnderzoekDe Natuurorganisatie Naturalis wil weten of en waar het Vliegend Hert nog voorkomt in Nederland. Omdat het volgens deze organisatie geen enkele zin heeft maandenlang zelf te gaan zoeken naar deze zeldzame kever, hangt ze de komende weken honderden posters op. In de hoop dat natuurliefhebbers en wandelaars zullen uitkijken naar deze grootste kever van Nederland.

In Limburg hangen al posters bij VVV-kantoren, campings en natuurgebieden. Het Vliegend Hert dankt zijn naam aan de grote kaken die lijken op het gewei van een hert. De kever kan uitsterven omdat het voedsel, een speciale houtsoort, uit Nederland verdwijnt.

Joods massagraf ontdekt in Oekraïne

Icoon OorlogBij de Zuid-Oekraïense stad Odessa is een massagraf ontdekt met de lichamen van mogelijk 5000 joden die door nazi's zijn doodgeschoten. Arbeiders in Gvozdavka stuitten per toeval op het graf bij graafwerkzaamheden voor gasleidingen.

Het getal van 5000 is gebaseerd op verklaringen van inwoners van Gvozdavka, meldden plaatselijke autoriteiten vandaag. Oude documenten bevestigen dat de Duitse en Roemeense bezetters destijds op de plek een concentratiekamp hadden; 4772 joden zouden zijn vermoord. In Oekraïne waren al ruim driehonderd joodse massagraven geregistreerd.

Dansplicht China tegen dikke kinderen

Icoon OpmerkelijkIn de strijd tegen het toenemende aantal dikke kinderen heeft de Chinese overheid danslessen verplicht. Leerlingen moeten vanaf september bij het begin van het nieuwe schooljaar in de pauze of na schooltijd een danscursus volgen.

Kinderen bewegen nauwelijks nog door de grote hoeveelheid huiswerk, meldde de Chinese krant China Daily dinsdag. Steeds meer scholieren kampen met overgewicht. Volgens sommige onderzoeken zou het om zeker 20 procent gaan.

Het Chinese persbureau Xinhua meldde onlangs dat het ministerie van Onderwijs van plan is om aankomende studenten aan een fitnesstest te onderwerpen. Pas als ze door de test komen, hebben ze recht op een van de begeerde studieplaatsen.

Diabetes type 2 binnen tien jaar probleem voor veel kinderen

Icoon GezondheidBinnen tien jaar zullen enkele duizenden kinderen aan diabetes type 2 lijden. Dat is de verwachting van professor dr. Bruining van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Deze ‘welvaartssuikerziekte’ treedt op als er sprake is van extreem overgewicht en te weinig beweging, doorgaans vooral bij oudere mensen.

Vier- à vijfhonderd kinderen lijden er op dit moment aan. "Diabetes is een van de grootste problemen van de westerse geneeskunde", stelt Bruining. "Begin jaren tachtig kwam het praktisch nooit voor. En nu zie ik deze vorm van diabetes al bij achtjarige kinderen."

Volgens hem wordt er in Nederland te weinig bij het probleem stilgestaan. Als diabetes type 2 al in een vroeg stadium wordt ontdekt is het nog te genezen. Meer samenwerking tussen kinderartsen, internisten en cardiologen is daarom noodzakelijk, net als meer onderzoek.

Prijs voor Jan Smit voor 'dansmuziek'

Icoon ShowbizzJan Smit krijgt dit jaar de Gulden Vedel uitgereikt. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Dansleraren dinsdag laten weten. Smit krijgt de prijs voor zijn enorme populariteit bij het dansschoolpubliek. "Zijn vele dansbare hits, die in de dansscholen tot een hype hebben geleid, rechtvaardigen de uitreiking van de Gulden Vedel aan hem."

De Gulden Vedel wordt sinds 1979 jaarlijks toegekend aan een Nederlandse groep, zangeres of zanger van wie de muziek veelvuldig is gebruikt bij de danslessen. Onder meer Nico Haak, Lee Towers, Conny Vandenbos, Rene Froger, BZN, Gordon, Total Touch, Frans Bauer, de groep CH!PZ en Jim, die het immens populaire TV programma Dancing with the stars won, kregen de prijs al eens.

De Gulden Vedel wordt 15 juni uitgereikt tijdens de opening van het Internationale Dansleraren Congres Swinging World in Ermelo.

Smit maakt erg dansbare nummers.

Promofilmpje aangepast wegens epilepsie

Icoon OpmerkelijkEen promotiefilmpje voor de Olympische Spelen in 2012 in Londen die mogelijk een epileptische aanval zou kunnen veroorzaken is van de officiële website verwijderd. De BBC meldde vandaag dat er al acht mensen zijn die onwel werden na het zien van het filmpje. Een gespecialiseerde hoogleraar neurofysiologie heeft vastgesteld dat het riskant is voor epilepsie patiënten.

Een woordvoerder van de OS 2012 liet weten dat het bewuste filmpje zodanig bewerkt zal worden dat het bewegende logo geen gevaar meer zal opleveren voor epilepsie-patiënten en andere kijkers. De discussie over het logo duurt echter onverminderd voort. Er is veel kritiek op het ontwerp: een kubistische vorm van het jaartal 2012 met daarin het logo van de Olympische Spelen en de naam Londen.

Borat wordt vader

Icoon ShowbizzDe Britse komiek Sacha Baron Cohen, beter bekend als Borat, wordt vader. Volgens Amerikaanse media dinsdag zal de vriendin van Cohen, de Australische actrice Isla Fischer, over ongeveer zes maanden bevallen.

Het is het eerste kind voor het koppel, dat al ongeveer vijf jaar samen is. Sascha Baron Cohen speelde eerder ook als Ali G in een eigen film. Als Borat zorgde hij voor woede bij de overheid van Kazachstan, omdat hij het land slecht zou afschilderen.
Over zes maanden een mini-Borat.

Albers hoopt op goed resultaat

Christijan Albers heeft goede hoop op een positief resultaat tijdens de Grote Prijs van Canada. Spyker F1, het team van de Nederlander, heeft niet de beschikking over snelheid, wat gemist gaat worden op de rechte stukken van het circuit van Montreal.

Spyker hoopt dat echter te compenseren in de remzones. "We hebben bij de test in Paul Ricard wat zaken weten te verbeteren. We hebben wat data voor de race weten te verzamelen en dit zal ons moeten helpen. We weten dat onze topsnelheid niet goed is en Montreal is een circuit waar je dat wel nodig hebt, maar we hebben wat dingen getest die ons moeten helpen bij het remmen, de balans en de set-up", liet Albers in een reactie weten.

Eerder verklaarde de Nederlander al dat zijn rijstijl niet bij de banden, die Bridgestone dit jaar levert, past. Toch is Albers van mening dat zijn rijstijl in Montreal niet voor problemen zal zorgen. "De baan maakt niet echt uit, omdat je je rijstijl altijd wel aanpast aan het circuit", aldus de coureur. "Ik houd wel van het circuit van Montreal. Ik heb hier eerder al goede resultaten behaald. In 2005 kwalificeerde ik me in een Minardi als vijftiende, wat beter was dan we destijds hadden kunnen hopen."

Tot slot stelde Albers zich nog een doel voor de race in de Canadese stad, die komend weekend wordt verreden. "We gaan altijd voor een goed resultaat. Het is niet altijd even makkelijk, maar we doen ons best. De jongens in de fabriek verdienen dat. We moeten nog wachten op de B-specificatie van de auto, maar nu moeten we ons als team concentreren om elk detail goed te krijgen. We kunnen ons geen fouten veroorloven, dus dat is het doel voor deze rac en elke race die nog komt: zo goed mogelijk presteren."

Massa kijkt uit naar GP Canada

Felipe Massa kijkt vol vertrouwen uit naar de Grand Prix van Canada. Deze race staat voor komend weekend op het programma. De coureur van Scuderia Ferrari eiste in Monaco de derde plaats voor zich op en hoopt zondag weer met McLaren om de overwinning te strijden.

"Mijn prestaties in Montreal zijn niet zo slecht: ik werd al eens vierde in een Sauber en vorig jaar finishte ik als vijfde", liet Massa weten. "Vanwege de locatie van het circuit kan je het een stratencircuit noemen, maar het is niet te vergelijken met Monaco. De snelheid is veel hoger en de vangrails zitten niet zo dicht op je. Wat wel hetzelfde is als in Monaco is dat fouten hier meteen worden afgestraft aangezien je hier makkelijk kunt crashen."

Ook over het technische aspect van het circuit in Montreal had hij één en ander te zeggen: "De auto moet hier goede mechanische grip hebben en een goed aërodynamicapakket. Je moet een beetje compromissen zoeken en dat kan erg goed uitpakken of het kan slecht uitpakken. Ik verwacht dat de F2007 het in Montreal, en volgende week ook in Indianapolis, goed zal doen. Een nadeel van Montreal is dat het circuit niet veel gebruikt wordt en de grip gedurende het weekend enorm verandert. Hier moet je dus rekening mee houden bij het bepalen van de set-up. Je auto moet ook goed tegen de kerbs kunnen, want die moet je hier zeker raken als je een goede tijd wilt rijden."

Gevluchte Corsicaan overleden

Icoon BuitenlandsPaul Santori was 14 jaar lang spoorloos. Nu hij is teruggevonden, is hij dood. Deze Corsicaan werd afgelopen vrijdag dood voor de deur van zijn huis gevonden door zijn echtgenote. Onderzoek wees uit dat hij op natuurlijke wijze een paar dagen eerder was overleden. Dit maakte de procureur van Ajaccio bekend. Degene die het lichaam weer heeft teruggebracht moet op de hoogte zijn geweest van wat er toentertijd is gebeurd.

Op 23 februari 1993 was hij er vandoor gegaan. Hij had ruzie gemaakt met een dorpsgenoot, waarbij de gemoederen hoog opliepen, en waarbij hij in het gezicht van zijn tegenstander schoot met een pistool. Hij is in 1998 alsnog veroordeeld tot 20 jaar opsluiting, maar heeft die straf nooit uitgezeten, omdat hij toen al spoorloos was. Santori is 74 jaar geworden.

Vrouw laat 13.000 euro in trein achter

Icoon OpmerkelijkTijdens een treinrit heeft een 83-jarige Duitse vrouw maar liefst 13.000 euro achtergelaten. De rijkaard uit Münster had het geld opgenomen in Enschede en vergat het later mee uit de trein te nemen. De machinist vond de envelop met precies 12.945 euro erin. Hij gaf het geld later aan de politie.

Er was eerder ook al een tas met privé eigendommen van de vrouw gevonden. Daardoor kon de politie de identiteit van de vergeetachtige Duitse achterhalen.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Second Life valt tegen

Veel lezers zullen erg in hun nopjes zijn met dit nieuws en misschien nog meer fokkers zullen het al aan hebben zien komen; Second Life doet het niet zo lekker.

Het grootste aantal Second Life 'spelers' komt uit Duitsland, maar uit een recent onderzoek blijkt dat de online wereld zelfs bij onze oosterburen niet echt leeft. Na enquêtes en interviews van Fittkau & Maass Consulting is gebleken dat zeventig procent van de Duitse internetters het kent, maar slechts acht procent zich ooit in de virtuele wereld heeft begeven. Van dit percentage speelt maar een heel klein aantal personen vaker en blijft daadwerkelijk hangen in de wereld.

Second Life lijkt maar niet aan te willen slaan bij de grote massa, zelfs niet na de enorme media-aandacht van de laatste maanden.Oranje -21 uitgeschakeld in Toulon

Het Nederlands elftal onder 21 jaar is op het jeugdtoernooi in Toulon niet verder gekomen dan de groepsfase. Nadat Oranje eerder met 1-1 gelijkspeelde tegen Ghana en 1-2 verloor van China, kwamen ze in de derde en laatste poulewedstrijd niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Portugal.

Eljero Elia kreeg de grootste kans op een doelpunt tegen Portugal, maar de kersverse aanwinst van FC Twente schoot de bal te slap in. SC Heerenveen-speler Robbert Maruanaya moest vlak voor tijd het veld verlaten, hij kreeg zijn tweede gele kaart. Voor de wedstrijd was AZ-aanvaller Jeremain Lens om disciplinaire redenen naar huis gestuurd.

'Scarponi anderhalf jaar geschorst'

Michele Scarponi kan een fikse schorsing tegemoed zien. Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) eiste dinsdag namelijk anderhalf jaar schorsing tegen de renner. Het laatste woord is nu aan de tuchtcommissie van de Italiaanse wielerbond.

Scarponi is namelijk één van de verdachten omtrent de Spaanse dopingdokter Eufemiano Fuentes. Eerder werd al bekend dat tegen Ivan Basso een schorsing van 21 maanden was geëist. De winnaar van de Giro d'Italia in 2006 heeft een aantal weken geleden namelijk een bekentenis gedaan. Hierin liet de renner weten dat hij zichzelf met verboden methoden wilde voorbereiden op de Tour de France van dat jaar. Uiteindelijk kreeg de Italiaanse renner een startverbod.

Vlak voor de bekendmaking van zijn aandeel in de verboden middelen stapte Basso op bij Discovery Channel. Tevens liet hij weten nooit een bloedtransfusie te hebben ontvangen. Ook ontkende de Italiaan het vermeende dopinggebruik.

[update]Fallout 3 teaser

Hypen is een kunst, en de heren van Bethesda Software hebben de afgelopen weken Fallout fans flink laten zweten. Maar nu is het zover, de teaser van Fallout 3 is nu beschikbaar op de site van Bethesda. Ook zijn er twee mirrors waar de teaser te downloaden, Worthplaying en Fileshack.

Hier is de teaser ook te streamen.


Uit de teaser blijkt dat Fallout 3 op het moment gepland staat voor een release in de herfst van 2008.


A post-apocalyptic adventure...

[update]
Dankzij de Game Informer is bekend geworden wat we eigenlijk allemaal al geraden hadden. Fallout 3 verschijnt niet alleen op de PC maar tevens op de Xbox 360 en PS3. De cover van de Game Informer issue met Fallout 3 vind je hieronder.Was binnen ophangen voor Bush

Icoon Buitenlands Groot feest in Bulgarije, want niemand minder dan president Bush zal een bezoek brengen aan het land. Voor de huisvrouwen in de hoofdstad Sofia kan Bush hen gestolen worden; zij moeten de was binnenhalen voor de president.

De stad moet er piekfijn uitzien, alles is er aan gedaan Bush een goede indruk te geven van het land. Vrouwen is dan ook opgedragen om elf juni de was vooral niet buiten te hangen. Overigens geldt dit alleen voor de bewoonsters en/of werksters van huizen die gelegen zijn aan de route die Bush zal afleggen.

Ook op straat rondhangende zwervers en bedelaars moeten die dag elders onderdak zoeken. Kinderen die de autoruiten wassen van wachtende automobilisten, riskeren zelfs een celstraf als ze worden betrapt.

Verbeek: "Unieke prestatie Alves"

Gert-Jan Verbeek, trainer van SC Heerenveen, hoopt nog altijd op een langer verblijf van Afonso Alves. Momenteel is er nog geen concrete interesse in de Braziliaan, maar de oefenmeester is van mening dat dit snel om kan slaan.

"Zoals het nu lijkt gaat er niemand weg, maar dat kan zo wijzigen. Alves maakt nu deel uit van de Braziliaanse selectie en dat verandert zijn status. Misschien gaat hij zelfs nog wel mee naar de Copa America. Als hij zich daar bewijst, kan er van alles gebeuren. En vergeet niet dat wat Alves gepresteerd heeft uniek is. Als je bij een club als Heerenveen bijna Europees topscorer wordt, ben je een echte klasbak", liet Verbeek weten.

De trainer van de Friese formatie is overigens van mening dat Alves topscorer van Europa had moeten worden. Deze eer ging nu naar Francesco Totti. De Italiaan presteerde het namelijk om in de laatste wedstrijd van de Serie A nog een paar treffers mee te pikken. "Afonso had gewoon nummer één moeten worden. Die Italianen hebben het volgens mij in de laatste wedstrijden op een akkoordje gegooid en Totti laten scoren zodat hij de Gouden Schoen kon pakken.", besloot Verbeek.

Gilardino mag weg voor 24 miljoen euro

Vice-voorzitter Adriano Galliani heeft toegegeven dat als Alberto Gilardino graag weg wil bij AC Milan, hij mag vertrekken voor een forse transfersom.

‘’De club blijft in hem en geloven en vertrouwen in hem houden. Maar zijn commentaar van de laatste dagen bevalt ons niet’’, aldus Adriano Galliani. ‘’Als hij ontevreden is en wil vertrekken, dan zullen we hem laten gaan áls een club 24 miljoen euro biedt.’’

Volgens Galliani zijn er niet veel clubs geïnteresseerd in de speler. Volgens hem kunnen alleen Barcelona, Real Madrid, Bayern, Internazionale en nog een paar Engelse clubs Gilardino betalen.

Mannen moeten oppassen voor spermakaapsters

In de Engelse krant The Sun worden mannen gewaarschuwd voor tochtige vrouwen. Deze vrouwen zijn op zoek naar een mannelijke prooi om met diens sperma een kind te verwekken.

De dames zijn jong en willen dolgraag een kindje. Maar het probleem voor hen is, dat ze geen man hebben. Voor de vrouwen geen enkel beletsel om toch een kind te krijgen. Ze gaan de kroeg in, verlammen daar hun prooi, gaan er vandoor met hun sperma en worden zwanger. De vrouwen houden de gemoederen in het o zo preutse Groot-Brittannië flink bezig.

De Britse krant The Sun geeft de tochtige vrouwen de weinig romantische naam 'sperm snatchers'. In de hoek van een rokerige kroeg staan ze hun prooi te observeren, slechts gekleed in hoerige kledij en hoge stilettohakken.

De betrokken vrouwen hebben geen tijd en zin in een langdurige relatie. Het enige waar het de vrouwen om draait is seks, functionele seks. Seks met als doel moeder te worden.

De 25-jarige Selina Arnell uit Bristol is zo'n alleenstaande vrouw die wanhopig bezig is zwanger te worden. "In de bus keek ik naar niets anders dan baby's en zwangere vrouwen. Dat wilde ik ook. Maar ik had een probleem. Ik had geen vent en wilde er ook geen", zegt Arnell.

De 25-jarige vrijgezelle meid ging het hele land om feesten te bezoeken, op zoek naar een kerel. "Ik ging op stap, puur en alleen om te zoeken naar een potentiële vader van mijn kind." De meeste mannen hebben het niet eens in de gaten dat ze worden gebruikt, aldus Arnell. De meeste mannen waren zo dronken dat ze al lang blij waren met een verzetje. Ondanks de vele doses zaad die haar vagina inmiddels heeft ontvangen, is het haar nog niet gelukt zwanger te worden. "Natuurlijk maak ik me zorgen om geslachtsziekten. Maar ik ga net zo lang door totdat ik zwanger ben."

De 21-jarige Timika Brown uit Mitcham boekte wel succes. Door het kapen van een kwakje van de 25-jarige Mark werd ze zwanger. De relatie was na een maand alweer uit, maar dat mocht de pret niet drukken. "Ik heb gekregen wat ik wilde, zijn sperma."

Met dank aan Psycho_Taz voor de submit.

Geen Final Fantasy op de Xbox 360

Square Enix heeft geen Final Fantasy games meer in de planning staan voor de Xbox 360. Shinji Hashimoto van Square Enix heeft dit gezegd in een recent interview.

Hij werd gevraagd naar een eventuele FF-game op de Wii of de Xbox 360 en gaf het volgende antwoord: "For the Wii, we have FF Crystal Chronicles in production. As for FF on the Xbox 360, it's currently a completely blank page." Helaas dus voor de Final Fantasy-fans met alleen een Xbox 360, want waarschijnlijk komt er dus geen FF-game meer op de Xbox 360. Zouden de verkopen van de 360 in Japan hier misschien iets mee te maken hebben?

Bookmakers: 'Vino' wint de Tour

Als we de Engelse Bookmakers mogen geloven, is Alexandre Vinokourov deze zomer de te kloppen man in de Tour de France. De Kazach staat 1 tegen 3,25 genoteerd, en blijft daarmee Alejandro Valverde (1 tegen 5) en Andreas Klöden (1 tegen 6) voor.

Achter bovengenoemd trio volgen Levi Leiphemer en Carlos Sastre (1 tegen 12), Denis Menchov (1 tegen 16) en Cadel Evans en Yaroslav Popovych (1 tegen 20). De eerste Italiaan is Damiano Cunego op een negende plaats, met 1 tegen 25. Overigens is het nog niet bekend of laatstgenoemde ook daadwerkelijk aan het vertrek komt in Londen. ‘Il Piccolo Principe’ wil eerst herstellen van de Giro, om vervolgens een besluit te nemen over zijn deelname.

Speedy aanhouding na vraag om ID

Icoon Domme criminelenGisteravond is in het Brabantse Geldrop een 18-jarige man uit Geldrop aangehouden wegens bezit van harddrugs. Dat is op zich niet zo heel bijzonder, wel de manier waarop hij werd betrapt.

De man werd door agenten gevraagd om zijn rijbewijs. Toen hij dat uit zijn broekzak wilde pakken, vielen er ook twee zakjes gevuld met speed uit zijn zak. Bij het pakken van zijn portemonnee kwam er een derde zakje tevoorschijn. De man is door de agenten meegenomen naar het bureau, waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.


Politiekantoor Geldrop

Haase onderuit op gras

Robin Haase heeft zijn eerste partij van dit seizoen op gras verloren. Bij het Challengertoernooi in het Engelse Surbinton ging de Nederlander in de eerste ronde met 6-4, 1-6 en 6-4 onderuit tegen de Australiër Alun Jones.

Haase speelde in Surbiton als voorbereiding op de Ordina Open in Rosmalen dat op 17 juni van start gaat.

Brenda Schultz-McCarthy was in hetzelfde toernooi wel succesvol. De Nederlandse routinier versloeg de Amerikaanse Abigail Spears met tweemaal 6-2.

Zabel niet naar Peking

Erik Zabel neemt volgend jaar niet deel aan de Olympische Spelen van Peking. Dat heeft de renner van Milram beslist na een gesprek met Thomas Bach, de voorzitter van het Duits olympisch comité (DOSB).

Het besluit volgt op de bekentenis die de Duitse sprintbom vorige maand deed over diens dopinggebruik. Duitsland wil namelijk geen 'besmette' renners afvaardigen naar de olympiade. Ook een andere 'zondaar', Rolf Aldag, moest op het matje komen bij Bach. Beiden zeiden toe zowel financieel als actief hun steentje bij te dragen aan het antidopingprogramma van het DOSB.

Moletta zit weer op de fiets

Andrea Moletta zit weer op de fiets. De Italiaan brak tijdens de laatste Milaan-San Remo in de afzink van de Cipressa bij een val zijn dijbeen, waarna de artsen voorspelden dat hij een streep door zijn seizoen kon trekken. Nu is de verwachting echter dat hij binnen twee maanden weer kan koersen.

Jörg Grünefeld, een woordvoerder van Gerolsteiner, vertelde Cyclingnews.com dat Moletta alweer drie uur per dag kan trainen. "Als het zo doorgaat, kan hij misschien eind juli deelnemen aan de Brixia Tour." De Duitse formatie hoopt haar pupil vervolgens voor te bereiden en uit te spelen in de Ronde van Spanje.

[RG] Davydenko naar halve finales

Nikolaj Davydenko heeft zich voor de halve finales van Roland Garros. De als vierde geplaatste Rus versloeg de Argentijnse gravelbijter Guillermo Canas met 7-5, 6-4 en 6-4.

In de eerste set, die 75 minuten duurde, leken de twee uit te zijn op een marathonpartij. Een vroege break van Davydenko werd tenietgedaan door Canas, waarna de twee nagenoeg elke game tot deuce lieten gaan. In het tweede en derde bedrijf waren er ook lange rally's en een flinke dosis spanning, maar waar het de Rus wel lukte om druk te blijven houden op de opslag van de opponent, ging dat Canas steeds minder goed af.

Pas aan het eind van de derde set wist de Argentijn weer een break te plaatsen. Canas verloor echter direct zijn eigen service, waarna de Rus de wedstrijd alsnog in zijn voordeel kon beslissen.

'Aston Villa gaat op Sneijder bieden'

Er gaan geruchten dat Aston Villa binnenkort een bod op Wesley Sneijder zal doen. De Engelse ploeg zou de intentie hebben om de middenvelder van Ajax naar Villa Park te halen. Dit meldt The Birmingham Mail.

In eerste instantie leek Sneijder naar het Spaanse Valencia te vertrekken, maar deze transfer ketste uiteindelijk af. Martin O'Neill, mananger van Aston Villa, heeft van de clubleiding vernomen dat hij een flink bedrag mag uitgeven om een nieuwe middenvelder aan te trekken.

Hierdoor lijkt het er alle schijn van te hebben dat Sneijder de beste papieren heeft. De middenvelder speelde afgelopen seizoen 30 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. In deze serie wist hij achttien keer te scoren.

[Upd] Van der Linden wijst aanbod Sparta af

Antoine van der Linden gaat niet in op een bod van zijn oude club Sparta. De Rotterdamse club deed de 31-jarige verdediger een voorstel, maar hij ging daar niet op in.

Het contract van de linksback loopt af bij FC Groningen en mag daarom transfervrij vertrekken. Hij hoopt nog op een buitenlands avontuur. Van der Linden stond vier seizoen onder contract bij de Noorderlingen, waarin hij totaal 104 wedstrijden speelde.

Update

Zojuist is bekend geworden dat Antoine van der Linden vertrekt naar het buitenland. Nadat de verdediger een aanbieding van Sparta afwees heeft hij een tweejarig contract getekend bij het Portugese Maritimo Funchal.

Ook Eccles vertrekt naar PDC

Tony Eccles maakt, in navolging van veel andere darters, de overstap naar Professional Darts Corporation (PDC). De bond maakte dit dinsdag via Planetdarts.tv wereldkundig. Komend weekend speelt de Engelse darter zijn eerste toernooi, namelijk de UK Open.

Eccles is niet de eerste darter die de overstap van de British Darts Organisation (BDO) naar de PDC maakt. De Brit maakt de overstap naar aanleiding van 'het zoeken naar een nieuwe uitdaging. Ook bevestigde de darter dat, dankzij deze overstap, een sponsor had gevonden. Onder andere Mervyn King, Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld gingen The Viper voor.

"Ik had net een plaats toegewezen gekregen in het Engelse team voor de World Cup, maar ik miste de gretigheid. Er was niets meer om voor te spelen, behalve de TV-toernooien", liet Eccles in een reactie weten. "Ik kijk erg uit naar mijn debuut bij de PDC en heb zin om komend weekend naar Bolton af te reizen voor het UK Open. Ik verheug me op deze nieuwe uitdaging."

De bondscoach van de Engelse dartploeg zal nu op zoek moeten gaan naar een andere darter. Naast Martin Adams, Tony O'Shea en John Walton maakte Eccles namelijk deel uit voor de selectie voor het WDF WK in Den Bosch.

[RG] Federer naar halve eindstrijd

Roger Federer heeft zich voor de halve finale van Roland Garros weten te plaatsen. De Zwitser nam het in de kwartfinale op tegen Tommy Robredo. In dit duel verloor hij zijn eerste set van het toernooi, maar kwam nooit in serieuze problemen. De setstanden waren 7-5, 1-6, 6-1, 6-2.

Federer maakt in Parijs jacht op de enige Grand Slam-titel die hij nog niet in zijn collectie heeft. In het begin van de wedstrijd leek het er sterk op dat de Zwitser het zwaar zou gaan krijgen. De eerste set wist de nummer één van de wereld nog moeizaam te winnen, maar de tweede set ging verrassend naar zijn tegenstander.

Dat was ook meteen het keerpunt in de wedstrijd, aangezien Federer zijn opponent daarna geen enkele kans meer gunde. Robredo kon nog drie games op zijn conto bijschrijven. Het resterende deel wist de Zwitser naar zich toe te trekken.

Dinsdagavond wordt bekend tegen wie Federer het in de halve eindstrijd op moet nemen. Deze zal voortkomen uit de confrontatie tussen Nikolay Davydenko en Guillermo Cañas.

Blu-Ray zou PlayStation 3 goedkoper kunnen maken

Veel consumenten vonden de PlayStation 3 voor zo een 600 euro toch een te dure aankoop voor een console en dit heeft men gemerkt in de winkels. De console verkocht bij de launch toch niet zo goed als gehoopt.

Enkele analisten speculeren nu over een mogelijke toekomstige prijsverlaging van de console. Waarom? Omdat de Blu-Ray spelers ook steeds goedkoper worden. Onlangs is de Blu-Ray speler van het model BDP-S300 (van Sony) al met zo een honderd dollar in prijs gezakt. Analisten zeggen nu dat de PlayStation 3 met de Blu-Ray speler dus in principe ook goedkoper in productie genomen kan worden en dus ook goedkoper verkocht. Sony heeft vooralsnog niets officieels laten weten van een eventuele prijsverlaging.


Binnenkort wél beter te betalen?

Pasfoto-joker tipte over Kabinet der Koningin

Icoon BinnenlandsRobert Coleman, die bekend werd door als joker geschminkt een identiteitskaart te verwerven, heeft volgens eigen zeggen het televisieprogramma NOVA getipt over het onbeheerde afval van het Kabinet der Koningin. Hij doet zijn verhaal in Vrij Nederland van deze week.

De non-actieve beveiliger van het ministerie van Algemene Zaken tipte het programma uit onvrede met de zijns inziens gebrekkige veiligheidsmaatregelen van het departement van de premier. Coleman zit al een tijdje ziek thuis en verwacht naar aanleiding van de joker-actie ontslagen te zullen worden.

Vorige week ontstond commotie doordat bleek dat iedereen de afgedankte informatie zomaar kon meenemen uit containers buiten de poorten van het Kabinet, dat onder de premier valt. NOVA ontdekte dat de koningin bezig is met voorbereidingen van minstens tien buitenlandse bezoeken, tot in 2010.

De verdere informatie was nogal onschuldig (vakantieplannen van medewerkers en vaak reeds bekende en zelfs voorbije evenementen), maar de kwestie was dat zo'n belangrijke dienst de boel zo maar op straat zette. De dienst beloofde na Kamervragen alles wat niet voor het archief bestemd is, voortaan te vernietigen.

Premier Jan Peter Balkenende kondigde verder aan dat hij ook op zijn eigen ministerie 'volledigheidshalve de informatiebeveiligingsprocedures en de naleving daarvan laat doorlichten'. Hij voegde eraan toe dat geen enkele organisatie kan garanderen dat er nooit fouten worden gemaakt en dat er nooit ongelukken gebeuren.

Coleman zegt: "Jan Peter Balkenende verklaart nu in de Kamer dat hij van niets wist, maar hij had het kunnen weten. Ik heb het jarenlang gerapporteerd in nota's inclusief een lijst van mogelijke oplossingen.(...)" "Dagelijks kon ik zo een stapel van twintig staatsgeheimen op het bureau van mijn meerderen deponeren. Gewoon aangetroffen in de prullenbak."

Coleman wil een boek gaan schrijven. Daar komt nogal wat in te staan, belooft hij vervaarlijk: "Laat ik dit zeggen: die afluisterschroef bij de RVD, waar prinses Margarita het over had, die zat er echt."

Met dank aan babsjuh. Kajelevi, Kjew, Ynske en PIm voor de submit.

Gevecht om Dani Alves

Het gevecht om de handtekening van Daniel Alves is losgebarsten. Topclubs uit heel Europa willen de rechtervleugelspeler van Sevilla aan hun selectie toevoegen.

Naast de in de media genoemde favoriet Real Madrid strijden ook het Engelse Chelsea en Europees kampioen AC Milan om de Braziliaan. Ook Liverpool zou interesse hebben in Alves, maar heeft zich nog niet officieel gemeld.

Chelsea zou reeds een bedrag van ¤ 24 miljoen hebben geboden op de international, hetgeen een stuk meer is dan het Italiaanse bod van ¤ 20 miljoen. Sevilla, de houder van de UEFA Cup en tegenstander van Milan in de aankomende SuperCup, is bereid zijn sterspeler van de hand te doen voor het juiste bedrag.

Real Madrid is volgens de Spaanse pers favoriet om Alves naar de hoofdstad te halen. Ondanks dat de Koninklijke nog geen bod heeft gedaan, wil het naar verluidt de aan Arsenal verhuurde Julio Baptista gebruiken in een ruildeal. Baptista kwam twee jaar geleden al van Sevilla naar Madrid, samen met Sergio Ramos. Naast dit feit zou ook de persoonlijke voorkeur van de 24-jarige Braziliaan uitgaan naar Real Madrid.

PSV contracteert Bas Roorda

PSV heeft een akkoord bereikt met doelman Bas Roorda. De 34-jarige doelman zet in Eindhoven zijn handtekening onder een contract voor twee jaar. Roorda ondergaat binnenkort alleen nog een medische keuring.

Roorda komt over van FC Groningen, waar hij in 1992 zijn carrière begon. Daarna verdedigde hij het doel van achtereenvolgens NEC en Roda JC, waarna hij in de zomer van 2004 weer terugkeerde in het hoge noorden.

Roorda moet de plek van tweede doelman invullen, nadat Oscar Moens aangaf zijn carrière te willen beëindigen. Tweevoudig international Moens maakte vorig jaar de overstap van Willem II naar landskampioen PSV.

'Chelsea en Bayern eens over Boulahrouz'

Chelsea en Bayern München zijn het eens geworden over de transfersom voor Khalid Boulahrouz, dit melden verscheidene Engelse kranten. Met de transfer zou ongeveer 5,2 miljoen euro gemoeid zijn. Boulahrouz moet één van de steunpilaren worden van het nieuwe Bayern München.

De eventuele transfer is enigszins opvallend te noemen, want nog geen jaar geleden telde Chelsea dertien miljoen euro neer voor Boulahrouz, die destijds speelde bij HSV. De Nederlander kon dit bedrag echter niet waarmaken binnen de lijnen. Boulahrouz, die hinder ondervond van een aantal blessures, startte negentien keer in de basisformatie van José Mourinho.

FOK!ker gaat Talpa kapot maken?

Razor21 beweert vertrouwelijke email te hebben gehad van ex Gouden Kooi bewoonster Ilona. Ze zou het perongeluk naar een verkeerde domeinnaam hebben verstuurd. Natuurlijk zijn wij al wat hoax topix van hem gewend, daarom neemt iedereen het met een korreltje zout.

Vast staat wel dat het domein tv10.tv van hem is, hij heeft het domein al twee jaar geleden geregistreerd. Inmiddels is de hele email gepubliceerd, zal dit stof gaan doen opwaaien? Of is dit weer één van Razors grapjes.

Klik op lees verder voor de mail..

Deense politie wil Poulsen aanklagen

De Deense politie overweegt om international Christian Poulsen aan te klagen. De Deense voetballer sloeg tijdens de wedstrijd tussen Denemarken en Zweden Markus Rosenberg in zijn maag. De scheidsrechter bestrafte deze overtreding met een penalty, vlak daarna braken er rellen uit in het stadion.

Eén fan rende het veld op een bedreigde arbiter Herbert Fandel. Die besloot vervolgens de wedstrijd niet voort te zetten. ‘’Het wordt tijd dat we een voorbeeld stellen’’, aldus een woordvoerder van de politie als argument voor de eventuele aanklacht. "Geweld op het voetbalveld wordt bijna als normaal beschouwd. Maar dat is absoluut niet zo.”

Als de Deense politie daadwerkelijk een aanklacht gaat indienen kan Poulsen een gevangenisstraf van maximaal één maand riskeren.

Van Hanegem: ''Nooit meer assistent''

Willem van Hanegem wil graag terugkeren als coach in de voetballerij. Dat zei de voormalig international tijdens het Focus Congres in de Amsterdam Arena. Hij wil echter geen rol als assistent-manager meer, hij ambieert enkel een functie als eindverantwoordelijke.

‘De Kromme’ was tijdens het EK van 2004 assistent-bondscoach onder Dick Advocaat. ‘’Dat doe ik nooit meer’’, aldus Van Hanegem tegenover Matthijs van Nieuwkerk.

De laatste dagen liet Van Hanegem al doorschijnen dat hij twee aanbiedingen van landen op zak heeft, waaronder Marokko.

Op de fiets

Er zijn van die dagen dat het zo fijn zou zijn als je vrienden zou hebben, vrienden met een grote auto bijvoorkeur zodat je je nieuwe boekenkast op een wat makkelijkere manier thuis zou krijgen, ik denk dat de arme man sneller klaar zou zijn als hij het gebeuren plank voor plank zou vervoeren...

Met dank aan DaveMasteR voor de submit

Kerken klagen bij kabinet over kennis ambtenaren

Icoon BinnenlandsDe Raad van Kerken heeft dinsdag in een gesprek met een kabinetsdelegatie geklaagd over het gebrek aan kennis bij sommige gemeentelijke en landelijke ambtenaren. De ambtenaren weten niet hoe kerken functioneren, hebben soms veel te hoge verwachtingen van wat kerken aankunnen of willen "uit een verkeerde opvatting van de scheiding van kerk en staat" juist zo min mogelijk met de kerken te maken hebben.

Dat zei secretaris Ineke Bakker dinsdag na het gesprek dat een delegatie van de raad met een vertegenwoordiging van het kabinet had. Als voorbeeld noemde Bakker de gang van zaken bij de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning begin dit jaar. Gemeenten hadden hoge verwachtingen van de betrokkenheid van de kerken, maar ze bleken die niet om advies te hebben gevraagd. Ook kunnen gemeenten beter profiteren van de contacten die plaatselijke kerken soms al lange tijd onderhouden met synagoges en moskeeën.

De kabinetsdelegatie liet volgens Bakker blijken de rol van de kerken erg belangrijk te vinden. Zij toonde kennis van zaken en had begrip voor de opvatting van de raad dat de kerken het beleid kritisch volgen en zich niet als uitvoeringsorgaan van overheidsbesluiten zien. De twee delegaties besloten elkaar elk jaar te ontmoeten. Ook met de minister van Justitie, onder wie de kerken juridisch vallen, is jaarlijks overleg. Bij het overleg waren o.a. Balkenende, Bos, Rouvoet en Hirsch Ballin aanwezig.

Kamer maakt einde aan postmonopolie TNT

Icoon EconomieDe Tweede Kamer heeft zojuist ingestemd met de nieuwe postwet. Hiermee verliest het postbedrijf TNT begin volgend jaar het alleenrecht op de bezorging van poststukken lichter dan 50 gram. Verwacht wordt dat dit leidt tot felle concurrentie op de postmarkt.

Afgelopen jaar heeft het postbedrijf nog via de rechter geprobeerd om haar concurrenten van de postmarkt uit te sluiten. Poststukken van meer dan 50 gram mogen nu al door andere bedrijven bezorgd worden, die deze regel aangrepen om brieven te verzwaren met een extra folder om zo de brieven te mogen bezorgen. Het kort geding werd toen door TNT post verloren.

VVD heeft bij de stemming over de postwet tegen gestemd. De VVD was aanvankelijk een pleitbezorger van liberalisering van de postmarkt, maar de regeringspartijen hebben er bij de behandeling "slechte wetgeving" van gemaakt, aldus de partij.

VVD en SP tegen
De VVD is het er niet mee eens dat in de wet een bepaling is opgenomen over de bescherming van de arbeidsvoorwaarden van de postbezorgers. Eerder was ook het CDA daarop tegen, maar binnen de coalitie werd daarover een compromis bereikt met de PvdA.

De SP stemde tegen de postwet, omdat die de werknemers onvoldoende beschermt tegen "keiharde oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden." Volgens Aptroot geeft de wet, zoals die nu geworden is, nieuwe bedrijven te weinig kansen in de markt, terwijl marktleider TNT Post te strak door regels aan banden wordt gelegd.

Dit bericht is om 16.33 uur geactualiseerd.

Nieuwe tv-serie clown Bassie

Icoon TelevisieKomend najaar komt er een nieuwe tv-serie van clown Bassie (Bas van Toor) op televisie. Het gaat om een serie van dertien afleveringen met de titel 'Bassie en de ontvoering'. Op dit moment is de producent nog in onderhandeling met verschillende zenders over uitzending.

Veertien jaar geleden kwam de laatste Bassie & Adriaan serie uit. Bassie is sinds 2002, toen Adriaan (Aad van Toor) aangaf met pensioen te willen, solo. Ook treedt hij geregeld op als mondharmonica-artiest. Afgelopen najaar begon de tv-show 'Bassie en zijn vriendjes' op verschillende regionale zenders.

[RG] Henin te sterk voor Williams

Justine Henin heeft op Roland Garros een belangrijke stap gezet op weg naar haar vierde open Franse titel. De 25-jarige Belgische won vanmiddag in de kwartfinales met 6-4 en 6-3 van Serena Williams.


De Amerikaanse, die Roland Garros in 2002 won, speelde op het Court Philippe Chatrier met te weinig overtuiging om de kampioene van 2003, 2005 en 2006 voor grote problemen te stellen.

Henin begon in beide sets met een break. In de eerste moest Williams daarop het antwoord schuldig blijven, maar in de tweede set wist ze gelijk terug te breken. De Belgische maakte daarna echter snel een einde aan Williams' illusies en wist de set en daarmee de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Bliksem doodt vijf man in een klap

Icoon WeerEen bliksemflits in China heeft in een sloppenwijk in de stad Luoding in een klap vijf mensen gedood. Dat heeft het persbureau Xinhua vandaag bericht. De bliksem sloeg in een hut, waarin zich acht arbeiders bevonden. Vijf van hen werden getroffen en overleden korte tijd later.

Vorige maand kwamen in Zuidwest-China zeven kinderen om toen de bliksem een schooltje trof. Vorig jaar werden in China bijna 720 mensen door de bliksem gedood.

Concert: Tori Amos in HMH

Het contrast kan haast niet groter: terwijl in de Amsterdam ArenA complete volksbuurten zich hebben verzameld om te genieten van de Nederlandse wereldtoppers Gerard Joling, Gordon en René Froger, is even verderop in de Heineken Music Hall een wat elitairder publiek bij elkaar gekomen voor Tori Amos. In de HMH echter geen in het roze gestoken woedende menigte en vechtpartijen vanwege een slecht geluid en suizende oren.


Tori Amos

Rechtszaak om stuk grond in Second Life

Icoon InternetIn mei van het jaar 2006 klaagde een advocaat, genaamd Marc Bragg, het bedrijf Linden Lab aan wegens het onrechtmatig afsluiten van zijn account. Volgens eigen zeggen zou Bragg nu geld mislopen afkomstig uit zijn virtuele handel in Second Life. Deze zaak, geloof het of niet, loopt nog steeds en zal nu voor de rechter komen.

Bragg heeft het groots aangepakt in zijn beklag. Ook de CEO van Linden Lab; Philip Rosdale, mag een bezoekje komen brengen aan de rechter. Een verwoede poging van Linden Lab om de rechter wijs te maken dat Bragg een cheat had gebruikt (een cijfertje veranderd in een URL) waardoor hij zeer goedkoop als eerste meteen een stuk grond kon kopen, werd door de rechter van tafel geveegd. Dit met als argument dat de door het bedrijf gehanteerde voorwaarden wettelijk niet bindend gezien kunnen worden.
De algemene voorwaarden van Second Life geven onder andere aan dat elementen als zelfgemaakte spullen eigendom zijn van de speler. De bouwgrond van het virtuele spel is echter eigendom van Linden Lab en kan via veilingen gekocht worden. De rechter vond enkele van deze voorwaarden wettelijk gezien dus niet bindend. Met deze beslissing van de rechter kan Bragg doorzetten met zijn team van aanklagers om een schadevergoeding van ongeveer 8000 dollar te eisen.

Bragg is niet blij met het bedrijf Linden Lab en verspreidt nu al zijn ongenoegen op het internet. Zo zegt hij dat Linden Lab hem nu onnodig in de kosten jaagt omdat het bedrijf niet toegeeft. Tevens zegt Bragg dat zijn zaak een belangrijk gegeven is voor de ontwikkeling van MMO-games omdat het duidelijk wijst op de problemen die kunnen ontstaan als je als speler te maken krijgt met een virtuele wereld waarin ook echt geld gaat meespelen.

Meer gamesnieuws lees je natuurlijk op FOK!games!

Zenden geeft nog geen uitsluitsel over toekomst

Boudewijn Zenden heeft nog niet beslist waar hij zijn carrière gaat voortzetten. De middenvelder mag vertrekken bij Liverpool en wordt al enige tijd gelinkt aan PSV, maar de Eindhovense club moet nog even geduld hebben.

‘’Wij hebben geen haast. Iedereen is op dit moment op vakantie. Er zijn een aantal geïnteresseerde partijen, maar niks is op dit moment concreet. Hij heeft het naar zijn zin in Engeland, maar we bekijken het wel. We weten op dit moment nog niet wanneer we duidelijkheid kunnen verschaffen. Dat kan over een paar weken zijn, maar ook over een maand. Dat weten we nog niet precies’’, aldus vader en zaakwaarnemer Pierre Zenden tegenover SkySports.

PSV is niet de enige die interesse heeft in Zenden. Ook Everton, Newcastle United en AS Roma hebben de Nederlander op hun lijstje staan.

Hunkering naar vriendin doet gevangene ontsnappen

Icoon OpmerkelijkEen gevangenisstraf van 3,5 jaar vanwege diefstal deed de Roemeen Titi Panait zo hunkeren naar zijn geliefde dat hij is ontsnapt uit de gevangenis. Zo'n 8 uur na zijn ontsnapping kon Panait, naakt, worden ingerekend in het huis van zijn vriendin.

Hij meldde de agenten die hem kwamen ophalen dat hij zelf ook wel terug had willen komen naar de gevangenis en verzette zich niet tegen de arrestatie. De Roemeen riskeert door dit spannende uitstapje een extra celstraf van 5 jaar.

Met dank aan Newsflash voor de herschreven submit.

Van der Vaart aanvoerder Oranje

Rafael van der Vaart is morgen in de oefenwedstrijd tegen Thailand de aanvoerder van Oranje. De middenvelder van het Duitse HSV was afgelopen zaterdag tegen Zuid-Korea de uitblinker met twee goals, waarvan één vanaf de penaltystip.

De ex-Ajacied wordt met de aanvoerdersband beloond voor zijn goede spel in Azië. Hij vervangt Giovanni van Bronckhorst als aanvoerder, die door verplichten voor FC Barcelona terug moest keren naar Spanje.

Amateurs zitten pornoindustrie in de weg

Doordat amateurs steeds vaker pornofilms in elkaar flansen draait de pornoindustrie minder omzet. Vorig jaar zagen de pornobedrijven die in Amerika met gemiddeld 15% dalen. De totale omzet van de Amerikaanse pornofilmindustrie daalde van 4,28 miljard dollar in 2005 tot 3,62 miljard dollar in 2006.

Grootste boosdoener is het internet en de daarop aangeboden amateurfilms. Aanvankelijk zorgde het internet juist voor een ware hausse bij producenten van seksfilms. Veel internetters hadden er geld voor over om er toegang toe te krijgen.

Maar nu voor iedereen een digitale camera betaalbaar is en het monteren van een film een koud kunstje, dreigt het internet een bedreiging voor de seksindustrie te worden. Veel amateur-pornografen maken zelf professioneel uitziend materiaal en stellen dat gratis ter beschikking. De pornoindustrie reageerde daarop door zelf ook meer fragmenten gratis ter beschikking te stellen, in de hoop nieuwe klanten te lokken. Maar veel surfers zijn door het grote gratis aanbod niet meer bereid de creditcard te trekken.

''FF VII Remake komt niet''

Sinds de E3 waarop onder andere de beruchte Killzone trailer voor de PS3 is getoond gaan er geruchten over een Final Fantasy VII remake voor diezelfde PS3. Deze ontstonden nadat Square-Enix een techdemo liet zien waarin ze beelden gebruikten die gebaseerd waren op de openingsscene van de originele Final Fantasy VII.

Helaas is op dit moment de game officieel niet in ontwikkeling volgens Tetsuya Nomura, karakterdesigner bij Square-Enix: It appears that there are often overseas rumors like "Are you currently developing a VII remake?" My apologies, but we're absolutely not making [such a game].

Screens uit de betreffende trailer:

Voor iedereen die teleurgesteld is. Hopen mag altijd nog! Zeker als je leest wat Yoshinori Kitase, overall director van de FFVII-serie, vertelde: However, when we ask the staff who are making FFXIII why they entered the company, there are many people who say, 'I'm an FFVII fan, I also want to do a remake.'

Nomura voegde toe: We of course know ourselves what the fans want so we'd like to continue thinking up a variety of things. As long as there are people who want to make it and people who are waiting for it, we don't want to proclaim 'the end.'

[RG] Sharapova naar halve finale

Maria Sharapova heeft zich net als Jelena Jankovic en Ana Ivanovic weten te plaatsen voor de halve finale van Roland Garros. De Russin rekende in twee sets af met haar landgenote Anna Tsjakvetadze: 6-3 6-4.

Maria Sharapova, die nog nooit de halve finale haalde in Partijs, leek alles behalve fit toen het Grand Slam toernooi begon. De Russin was in de voorbereidingsweken uit de roulatie met een schouderblessure.

In de halve finale ontmoet ze de Servische Ana Ivanovic, die in haar kwartfinale de als derde geplaatste Svetlana Koeznetsova versloeg.

Meer rente voor gedumpte soldaten

Icoon OpmerkelijkDe Nonghyup Bank in Zuid-Korea biedt dienstplichtige soldaten die worden gedumpt door hun partner meer rente over het geld op hun rekening aan. Als de soldaten een e-mail of brief sturen waarin ze bewijzen dat hun partner de verkering heeft uitgemaakt, krijgen ze 0,3 procent meer rente per jaar.

Naast de extra rente hoeven ze minder te betalen voor diverse diensten van de Nonghyup Bank. Het aanbod is geldig tot het einde van de zomer.

Zuid-Korea kent een dienstplicht, waarbij jonge mannen twee jaar in dienst moeten. Het aanbod geldt voor zowel mannelijke als vrouwelijke soldaten.

Definitief einde voor Neo Geo

Eigenaren van een Neo Geo-console kunnen vanaf 31 augustus niet meer terecht bij fabrikant SNK voor onderhoud en reparaties. SNK kwam tot dit besluit omdat het tegenwoordig erg moeilijk is om nog aan reserveonderdelen te komen. Onder de naam Neo Geo zijn onder andere de Neo Geo AES en de Neo Geo Pocket uitgekomen. De homeconsoles van Neo Geo stonden, naast hun kwaliteit, vooral bekend om de hoge aanschafprijs. Games gingen regelmatig voor 500 gulden over de toonbank.


De Neo Geo AES

Het stoppen van het onderhoud betreft alle consoles, accessoires en gamecartridges die het Japanse bedrijf in de loop der tijd heeft uitgebracht. SNK is als developer vooral bekend van titels als King of Fighters en Metal Slug.

Op Wikipedia is veel te lezen over de Neo Geo en natuurlijk heeft ook FOK!games in het verleden een artikel gehad over een Neo Geo, de Neo Geo Pocket Color

2 Days to Vegas VS GTA IV

In oktober komt GTA IV uit, het langverwachte next-gen deel van de GTA-serie. De game zal zich afspelen in een stad die gebaseerd is op New York. GTA IV is echter niet de enige game binnen het sandbox genre dat zich in deze stad afspeelt. Ook 2 Days to Vegas speelt in New York. Hoe deze games zich grafisch verhouden tegenover elkaar zie je in de volgende vergelijkingsscreenshots:

Haagse dierenbeul moet 80 uur 'schoffelen'

JustitieHagenaar Jan P., die vorig jaar zijn hond Bobo bijna doodsloeg met een hamer, is gisteren veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. De automonteur beging zijn daad na het nuttigen van achttien halve liters bier en zeker drie slaappillen. Hierdoor wist hij niet meer precies wat gebeurd was met zijn hond, verklaarde hij tot de rechter.

Overigens ontkende P. gisteren zijn hond mishandeld te hebben. Hij geeft de schuld nu aan zijn goede vriend Paul L. Deze vriend had niet alleen al 11 jaar gezeten voor diverse gewapende bankovervallen, maar moest opnieuw voorkomen voor het mishandelen van zijn vrouw en het neerschieten van haar kat. ''Paul wilde de politie niet bellen vanwege al zijn problemen. Ik zei daarom maar dat ik het had gedaan en dat hij het dan later moest rechtzetten'', aldus P. tot de politierechter. Paul L. ontkent op zijn beurt iedere betrokkenheid.

De rechtbank geloofde niets van P.'s nieuwe verklaring. Eerder had hij namelijk een zeer gedetailleerde verklaring afgelegd bij de politie waarin hij de mishandeling volledig had bekend.

Bobo, een 5-jarige Clumber Spaniël, werd vorig jaar augustus door de 58-jarige P. twee keer met een hamer op zijn kop geslagen en elf keer met een mes gestoken. De dronken Hagenaar wilde het beest doden omdat het stonk. De idiote actie kwam de Hagenaar overigens op fiks wat bedreigingen te staan. De hond werd opgenomen door de Dierenambulancedenhaag.nl, waar het dier weer volledig kon herstellen. De foto van het dier werd door de Krantenfoto Kinderjury verkozen tot nieuwsfoto van 2006.

foto: Jos Van Leeuwen
Bobo

Horrorgame Dementium aangekondigd voor DS

De Nintendo DS krijgt er een horrorgame bij, Dementium: The Ward. Deze game is een first person horror game.


In de game wordt het verhaal verteld van een man die wakker wordt in een vreemd ziekenhuis dat schijnbaar stil staat in de tijd. Zodra je de game begint en in zijn schoenen stapt ontdek je allerlei vreemde zaken en monsters.

Dementium kent zowel actie als flink wat puzzels die je moet oplossen. De game zal volgens de developers een van de eerste 'volwassen' titels voor de DS zijn en ze combineren 3D graphics met enge geluiden om het geheel spannend en eng te maken.

Dementium showcases what a powerful piece of hardware the DS is, while drawing in a mature crowd that's looking for a title they can really sink their teeth into

Een releasedatum is nog niet bekend.

'Osama bin Laden is still alive'

Icoon TerrorismeDe meestgezochte man ter wereld, de Saudische topterrorist Osama bin Laden, leeft en maakt het goed. Dat maakte de nieuwbakken Talibancommandant Haji Mansour Dadullah vandaag bekend in een vraaggesprek met de Arabische zender al-Jazeera.

''Hij leeft, is actief en maakt het goed'', aldus de broer en plaatsvervanger van de recentelijk in Afghanistan gesneuvelde Mullah Dadullah. ''Hij heeft me een condoleancebrief gestuurd na het martelaarschap van mijn broer'', aldus Dadullah.

Hij vertelde me in de voetsporen te treden van mijn broer en riep moslims op de stappen van Mullah Dadullah te volgen omdat hij een vrijheidsstrijder was.

Met dank aan Newsflash voor de submit.

Pools comaverhaal klopt niet

Icoon OpmerkelijkHet verhaal over een man in Polen die na negentien jaar op een wonderbaarlijke wijze uit een coma zou zijn ontwaakt, is hoogstwaarschijnlijk niet waar. Dat zeggen neurologen en andere medisch specialisten na nadere bestudering van het geval, meldden Poolse media vandaag.

In het weekeinde was gemeld dat de 65-jarige spoorwegmedewerker Jan Grzebski, die ten tijde van het communisme in coma was geraakt als gevolg van een ongeluk, onlangs weer bij bewustzijn was gekomen. Artsen kregen twijfels toen de man zelf zei dat hij tijdens zijn coma wel dingen had waargenomen, maar zich niet had kunnen uiten.

Ze zijn nu tot de conclusie gekomen dat Grzebski al na vier jaar uit zijn coma is ontwaakt, maar dat hij daarna al die tijd geen contact heeft kunnen maken als gevolg van een volledige verlamming.Jan Grzebski

Met dank aan Newsflash voor de submit.

E-colibacterie duikt op in drinkwater Uitgeest

Icoon BinnenlandsIn het drinkwater van de Burgemeester van Rosmalenstraat, Westergeest en de Terp in Uitgeest is de E-colibacterie aangetroffen. Waterleidingbedrijf PWN denkt dat de besmetting is ontstaan tijdens werkzaamheden aan een riool. De bewoners van de straten wordt uit voorzorg aangeraden het water te koken voor gebruik.

Er is geen gevaar voor verdere besmetting, het waterleidingnet was tijdens de werkzaamheden afgesloten. Het werk is nu klaar en de leidingen in Uitgeest zijn schoongespoten, zegt PWN.

Deze besmetting heeft geen relatie met de e-colibacterie die drie weken geleden opdook in het drinkwater van Hoofddorp, meldt PWN.

Met dank aan voor de submit.

Feldkamp nieuwe trainer Galatasaray

Karl Heinz Feldkamp volgt Eric Gerets op als trainer van Galatasaray. De Belgische oefenmeester werd eind mei ontslagen, nadat hij er niet in geslaagd was Galatasaray naar de Champions League te loodsen.

De 73-jarige Feldkamp was eerder al trainer bij de Turkse club. In het seizoen 1992-1993 behaalde hij met Galatasaray de landstitel. In 1999 zette de Duitser vanwege gezondheidsreden een punt achter zijn carrière. Maar hij heeft bekend zich nu weer goed te voelen.

Play-offs in toekomst mogelijk anders

Directeur betaald voetbal Henk Kesler is nog altijd blij met de opzet van de play-offs. De KNVB denkt wel na over een kleine wijziging van het huidige systeem.

Daarnaast bestaat er een kans dat er na volgend jaar – als de eerste termijn afloopt – andere wijzigingen moeten komen. Maar dat is volgens Kesler vooral vanwege de herverdeling van de tickets voor Europa.

Als het aan de KNVB ligt wordt er volgend seizoen één wijziging doorgevoerd in de play-offs. Nu is er voor de verliezend finalist van de Nederlandse beker een startbewijs voor de UEFA-Cup als de winnaar van de beker Champions League voetbal haalt, of de voorronde daarvan.

"Dat willen we niet meer", aldus Kesler. "We zien liever dat dat ticket direct terugvalt naar de competitie. Dat is ook spannender. We proberen het systeem wat simpeler te maken."

Overigens moet een wijziging in het systeem altijd eerst goedgekeurd worden door de UEFA.

[RG] Jankovic, Ivanovic door

Jelena Jankovic heeft zich geplaatst voor de halve finales op Roland Garros. De 22-jarige Servische was in de kwartfinales met 6-2 en 7-5 te sterk voor de Tsjechische Nicole Vaidisová.

Vaidisová had de nederlaag vooral te wijten aan de vele onnodige fouten. Daarnaast leverde ook haar eerste service te weinig rendement op. Op 5-4 in de tweede set verzuimde Jankovic de wedstrijd uit te serveren. Op 6-5 deed ze dat alsnog door haar derde matchpoint te benutten.

Ana Ivanovic plaatste zich ten koste van Svetlana Koeznetsova voor de halve eindstrijd. De 19-jarige Servische won met 6-0, 3-6 en 6-1 van de Russin, die vorig jaar in Parijs nog verliezend finaliste was.

Hard werken kost seksleven Afrikanen

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Werknemers in Zuid-Afrika staken omdat ze betere werkomstandigheden willen, maar ook omdat ze zo veel moeten werken dat ze geen tijd meer hebben voor seks. 's Avonds hebben ze geen fut meer om hun vrouw eens te gaan verwennen.

"Daardoor kunnen de mannen hun gezin niet meer uitbreiden" klaagt vakbondsvoorzitter Monroe Mkalipi. De vakbonden onderhandelen op dit moment met de regering over een verhoging van de salarissen. Dit gebeurde in 2004 voor het laatst.

Met dank aan PPL voor de submit.

Informatie over FIFA 08 op de Wii

Alle consoles zullen een versie van de volgende FIFA krijgen, inclusief de Wii. Hieronder zijn de eerste beelden (scans) te bewonderen van FIFA 08 voor de Nintendo console.

EA zal ook inspelen op de familie functie van de Wii, want naast het gewone FIFA voetballen zullen er verschillende mini games in het spel zitten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het ritmisch hooghouden van de bal met je Wii-mote of tafelvoetbal.

Volgens NGCFrance is er is ook een grote kans dat de Wii versie online speelmogelijkheden zal hebben, net als Madden NFL 08, dat in Nederland wat minder bekendheid geniet.
Assassin's Creed naar de DS?

Op de website van Gamestop is een entry verschenen waaruit blijkt dat Assassin's Creed een Nintendo DS versie zou krijgen. Hoewel de game nog niet officieel is aangekondigd is de kans dus groot dat deze wel gaat verschijnen aangezien er wel vaker games zo uitlekken.

Volgens Gamestop moet Assassin's Creed op 25 september verschijnen voor de handheld van Nintendo. De voorlopige boxart is als volgt:

Koffie goed voor mentale gezondheid

Icoon GezondheidMannen die 3 keer per dag een bakje koffie drinken, blijven mentaal in een betere conditie dan hun leeftijdsgenoten die nooit koffie drinken. Mannen die meer dan 3 kopjes koffie weglurken hebben minder last van aftakelend geheugen, maar meer dan mannen die zich aan 3 kopjes per dag houden.

Dat is uit een onderzoek gebleken van neuropsycholoog en epidemioloog Boukje van Gelder. Volgende week gaat ze een onderzoek doen naar manieren om dementie tegen te houden.


Iemand een bakje koffie??


Met dank aan littlerobby en senodi voor de submit.

Keller naar De Graafschap

De Graafschap heeft Stephan Keller vastgelegd. De 27 jarige verdediger komt transfervrij over van RKC Waalwijk. Hij tekent een contract voor drie seizoenen bij de promovendus.


De afgelopen twee seizoen speelde hij 47 wedstrijden voor de Brabanders en wist daarin viermaal het net te vinden. Daarvoor was hij onder meer actief voor Xamax Neuchâtel, SC Kriens, FC Zürich, FC Aarau en Rot-Weiss Erfurt.

Tom Steels stopt eind 2008

Wielrenner Tom Steels zet na het seizoen 2008 een punt achter zijn carrière. Dat heeft de viervoudig Belgische kampioen gezegd tegenover de krant Gazet van Antwerpen.

"Ik doe er nog een jaar bij, dan heb ik genoeg kilometers op mijn teller staan", sprak de sprinter. "Ik voel dat er slijtage begint te komen, vooral op mentaal vlak."

In zijn loopbaan won hij onder meer Omloop Het Volk, Gent-Wevelgem, etappes in de Ronde van Spanje en in de Tour de France.

Lazovic drie wedstrijden aan de kant

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Danko Lazovic veroordeeld tot een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één duel voorwaardelijk.

De tuchtcommissie veroordeelde Lazovic voor het slaan van een tegenspeler in de play-offwedstrijd tegen FC Utrecht in mei. De Serviër kan nog in beroep gaan tegen de straf.

Eerder weigerde de aanvaller van Vitesse een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk van de aanklager betaald voetbal.

Roux gaat weer coachen

Guy Roux gaat weer een club coachen. De 68-jarige Fransman tekende een contract voor twee jaar bij Racing Lens. Roux volgt bij Lens zijn landgenoot Francis Gillet op, die vorige week opstapte.

In 2005 verliet hij na maar liefst 43 seizoenen Auxerre. Het clubicoon zat meer dan 2000 duels op de bank van de club, waarmee hij in 1996 de Franse landstitel veroverde. Naast Lens hadden ook AS Monaco en Bordeaux interesse in de diensten van Roux.

Drent wilde buurjongen doormidden zagen

Een 17-jarige jongen uit het pittoreske Eexterveenschekanaal (Drenthe) stond het angstzweet zondagavond koud op het lichaam. Hij werd met een kettingzaag bedreigd door een 43-jarige buurtgenoot. Volgens de politie wilde de man de jongen ''doormidden zagen.''

De buurman ging uit zijn dak toen de jongen aan de man vroeg of het wat rustiger kon. De man maakte rond 23.30 uur ruzie met zijn vrouw op straat. Na de 'kan het wat rustiger-vraag' pakte de 43-jarige man zijn kettingzaag, zette hem aan en liep achter de jongen aan.

De knaap vluchtte zijn woning aan de Veenhof binnen en sloot de deur. De boze buurman zette toen de kettingzaag in de voordeur. De politie heeft hem gearresteerd.. Hij weigert vooralsnog een verklaring af te leggen. Volgens het slachtoffer is de man eerder veroordeeld voor een vergrijp met een kettingzaag.

Met dank aan SpiekerJozef voor de submit.

[upd] Verdonk toch niet uit de fractie gezet

Icoon PolitiekVVD-Tweede Kamerlid Rita Verdonk dreigt uit de fractie te worden gezet door haar partijgenoten. Aanleiding is een interview met het tijdschrift HP/De Tijd. Verdonk heeft daarin laten aantekenen dat de VVD een 'fatsoenlijke rechtse' leider nodig heeft van het type Nicolas Sarkozy (president van Frankrijk). Mark Rutte zou niet voldoen aan dat profiel. Hij is "een fatsoenlijke VVD'er, maar niet echt rechts. Dat kan ik er echt niet van maken."

Het interview werd eerst voorgelegd aan de afdeling communicatie van de VVD, zoals gebruikelijk is. Rutte vond dat de tekst niet door de beugel kon, en sommeerde Verdonk de tekst te (laten) wijzigen. Interviewer Frans van Deijl heeft geweigerd om het artikel aan te passen. Daarop heeft Rutte geëist dat Verdonk ofwel afstand moest nemen van haar woorden (Elsevier), ofwel haar excuses moest aanbieden (NOS), middels een brief die Rutte zou opstellen. Verdonk heeft hier niet mee ingestemd.

Daarmee is de positie van Verdonk in de VVD-fractie wankel geworden. Volgens sommige bronnen zou zij vanochtend in de fractievergadering uit de fractie kunnen worden gegooid.

In het gewraakte artikel heeft Verdonk verder gezegd dat zij zichzelf wel als een vertegenwoordiger van fatsoenlijk rechts beschouwt, "in de lijn van Frits Bolkestein". Daarnaast zei ze: "Als je ziet wat Wiegel en Bolkestein hebben gezegd, dan is dat toch wat anders dan wat Mark zegt."

Update 12.50 uur.
Rita Verdonk heeft zojuist verklaard dat in het interview met het weekblad HP/De Tijd ten onrechte de suggestie is gewekt dat ze het leiderschap van Mark Rutte ter discussie stelt. Ze betreurt dat. "Mark Rutte leidt de VVD in de lijn van de traditie van Wiegel en Bolkestein", aldus de politica na de fractievergadering.

Daarmee lijkt de crisis binnen de VVD voorlopig voorbij.


Verdonk VS Rutte

Met dank aan dennycrane voor de submit.

Godefroot blijft ontkennen

Walter Godefroot blijft ontkennen dat hij tijdens zijn periode bij Telekom dopegebruik heeft georganiseerd. De Belgische ex-manager van Telekom heeft dit vandaag gezegd op een persconferentie in Gent.

"Ik heb geen wielrenners gestimuleerd of aangezet tot het gebruik van dopingproducten," aldus Godefroot die uithaalde naar verzorger Jef D'Hont, die met zijn boek 'Memoires van een wielerverzorger' de basis legde voor de dopingbeschuldigingen aan het adres van Telekom en Walter Godefroot. D'Hont zei dat Godefroot de spin in het dopingweb van Telekom was. Dit pikt Godefroot niet en daarom stapt hij naar de rechter. "Ik heb besloten een procedure op te starten tegen Jef D'Hont. Deze zal in de komende weken worden ingeleid”, aldus Godefroot, die technisch adviseur is bij de wielerformatie Astana.

Hoge Raad wil meer onderzoek in Deventer moordzaak

Icoon JustitieDe Hoge Raad wil meer onderzoek in de zogenoemde Deventer moordzaak laten doen. Het besluit of de zaak weer heropend wordt, is daarmee uitgesteld, zo bleek vandaag.

Advocaat Geert-Jan Knoops had het hoogste rechtscollege van Nederland om de heropening gevraagd. Hij is de raadsman van de voor dit misdrijf tot 12 jaar cel veroordeelde Ernest Louwes. Die bepleit al jaren zijn eigen onschuld.

Hij zegt niets te maken te hebben met de moord op de vermogende weduwe Jacqueline Wittenberg in september 1999. Louwes fungeerde destijds als executeur-testamentair van de vrouw.


Ernest Louwes

Statenlid SP eist zetel Senaat op

Düzgün YildirimStatenlid Düzgün Yildirim uit Zwolle eist zijn zetel in de Eerste Kamer op, zo heeft hij vandaag laten weten. Yildirim is met voorkeurstemmen gekozen maar het landelijk partijbestuur van de SP vroeg hem in eerste instantie af te zien van zijn zetel.

Volgens Yildirim was er vooraf niets bekend over hoe de partij om zou gaan met statenleden die met voorkeurstemmen gekozen werden. ''Het kan zijn dat de partij in de toekomst mensen vraagt hun zetels af te staan, maar zoiets kun je niet met terugwerkende kracht invoeren'', zei hij vandaag. Met Yildirim waren geen afspraken gemaakt.

Yildirim stond achttiende op de SP-lijst maar wordt de twaalfde senator van de partij. Hij wil zijn nieuwe functie combineren met zijn lidmaatschap van Provinciale Staten van Overijssel.

Regiefout
Secretaris Hans van Heijningen van het SP-bestuur erkent dat er sprake was van een ''regiefout''. Bij de instructies aan de statenleden voor de verkiezing van de senatoren stond niet duidelijk dat het de bedoeling was om op de nummer één van de kandidatenlijst te stemmen. Mensen die al langer in de partij meelopen en fractievoorzitters van de Provinciale Staten weten dat echter wel, aldus Van Heijningen.

Afgelopen vrijdag heeft het partijbestuur besloten om Yildirim te verzoeken van zijn zetel af te zien. Van Heijningen heeft zondag namens het bestuur met Yildirim gesproken om te kijken of ze tot een oplossing konden komen. ''Dat is helaas niet gelukt''.

Yildirim had eerder al een soort standaardverklaring getekend dat hij zal opstappen als de partijraad daarom vraagt. Maar formeel kan hij gewoon zitting nemen in de Eerste Kamer. De partijraad buigt zich op 23 juni over de kwestie.

Namaakindustrie blijft groeien

Icoon EconomieDe omvang van de wereldwijde handel in namaakproducten zoals cd's blijft groeien. Dat staat in een rapport dat de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) later deze maand naar buiten zal brengen.

De OESO vindt dat regeringen en bedrijven meer moeten samenwerken om het probleem aan te pakken. Volgens de in Parijs gevestigde OESO, die economisch onderzoek doet op tal van terreinen, ging er in 2005 alleen in de internationale handel in vervalste spullen 200 miljard dollar om. De waarde van de totale handel van gekopieerde producten (ook binnen landen) was vermoedelijk honderden miljarden hoger, aldus het rapport.

De handel in namaakproducten doet zich vooral voor in opkomende markten in Azië, met China voorop. Maar de OESO benadrukt in het rapport dat piraterij een mondiaal verschijnsel is. Piraterij kan ernstige gevolgen hebben voor de arbeidsmarkt en levensstandaarden. Bovendien kan het de prikkel tot innovatie wegnemen, aldus de organisatie.

De OESO vindt dat piraterij strenger moet worden bestraft, zodat criminelen worden afgeschrikt. Daarnaast zouden regeringen en bedrijven de economische schade van de namaakindustrie beter in kaart moeten brengen. De OESO vindt verder dat de bewustwording rond piraterij moet worden vergroot. Piraterij doet zich voor met tal van producten, zoals medicijnen, auto-onderdelen, sigaretten en elektronica.

Veel animo voor anoniem solliciteren

Icoon BinnenlandsBijna acht op de tien werkzoekenden denken dat anoniem solliciteren een goed hulpmiddel is om iedereen - autochtonen, allochtonen, mannen, vrouwen, ouderen en jongeren - een eerlijke kans op een baan te bieden. Allochtonen en jongeren tot 25 jaar zijn nog iets positiever.

Van hen gelooft ruim 80 procent dat anoniem solliciteren een goed hulpmiddel is. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van TNS Nipo dat in opdracht van de Taskforce Jeugdwerkloosheid en uitzendbureau Manpower is verricht. Vorige week bleek al uit het onderzoek dat vier van de tien werkgevers positief zijn over anoniem solliciteren. Maar 29 procent van de werkgevers denkt het ook echt zelf nodig te hebben om in de eigen organisatie sollicitanten een eerlijke kans te geven.

Voorzitter Hans de Boer van de Taskforce gelooft niet dat het zin heeft om werkgevers te verplichten anoniem solliciteren in te voeren. Wel constateert hij op basis van de cijfers dat er voldoende draagvlak is om het in organisaties vrijwillig uit te proberen.

'Verrassende kandidaten'
De werkgroep van De Boer die door het vorige kabinet is ingesteld om de hoge jeugdwerkloosheid te bestrijden, merkt al jaren dat het voor allochtone jongeren lastiger is om een stageplek of een baan te vinden. Bovendien wijst hij erop dat momenteel allochtonen 3,5 keer zo vaak werkloos zijn dan autochtonen.

Anoniem solliciteren kan volgens hem wel meer verrassende kandidaten opleveren die voor een gesprek worden uitgenodigd. Bij selectie van kandidaten zeggen werkgevers vooral te letten op ervaring (80 procent), opleiding (64 procent), het voldoen aan functie-eisen (56 procent), de brief zelf inclusief taalvaardigheid (37 procent) en de leeftijd (31 procent).

Maar de culturele achtergrond wordt door 12 procent van de werkgevers wel degelijk als criterium genoemd. Ook denkt 28 procent van de werkgevers dat culturele verschillen op de werkvloer tot problemen kan leiden.

Paris veroorzaakt mediacircus bij gevangenis

Icoon MediaParis Hilton heeft zich zondag gemeld bij een gevangenis in een voorstad van Los Angeles voor het uitzitten van een straf van 23 dagen. Buiten de gevangenis is een heus mediacircus ontstaan.

Volgens gevangenispersoneel gedraagt Paris zich hoffelijk, hulpvaardig en beleefd. De Hilton erfgename maakt het goed naar omstandigheden, aldus haar advocaat. Hilton is opgesloten vanwege het rijden zonder rijbewijs, deze was ze eerder al kwijtgeraakt wegens rijden onder invloed. Een verslag is te zien op de onderstaande video.

Katholiek Nieuwsblad ontslaat journalist om scheiding

Icoon BinnenlandsEen redacteur van het Katholiek Nieuwsblad is ontslagen omdat hij na een buitenechtelijke relatie heeft besloten van zijn vrouw te scheiden. Dat heeft directeur Peter Lambriex meegedeeld.

Volgens de directeur wist de betrokken redacteur dat hij daarmee inging tegen "de principiële uitgangspunten en het redactiestatuut dat hij bij zijn functieaanvaarding heeft ondertekend". De directie heeft de man een afvloeiingsregeling aangeboden, maar dat heeft hij geweigerd. De zaak diende gisteren bij de kantonrechter, die uiterlijk 19 juni uitspraak doet.

Nederlandse (18) tekent bij label Timberlake

Icoon ShowbizzDe Nederlandse Esmeé Denters (18) is de eerste artieste die een contract heeft getekend bij Tennman Records, het nieuwe label van Justin Timberlake. Dat meldde platenmaatschappij Universal dinsdag.

Denters werd wereldwijd beroemd via de videowebsite YouTube. De Oosterbeekse plaatste daar filmpjes waarop zij liedjes van anderen zong. Haar coverversies van onder meer Shakira en Beyoncé werden door anderhalf miljoen YouTube-bezoekers bekeken. Pas geleden werd ze door Timberlake uitgenodigd om in een studio te komen zingen.

Esmeé Denters

Esmée zingt 'What goes around'van Justin Timberlake.

Wat is Dit: Opgave 9 - Uitslag

Om te voorkomen dat ik midden op mijn werkdag een uitslagblogje moest gaan schrijven dacht ik het deze keer maar eens extra moeilijk te maken. Dus, een niet al te bekend voorwerp, ontdaan van zijn standaard omgeving. En dan verwacht je dus moeiteloos een tweede ronde te kunnen halen. Maar nee, er bevond zich een slimmerik onder jullie: bees. Die meende in het stukje zichtbaar metaal een auto-aansteker te herkennen. Nou en dat is dus goed. Gefeliciteerd! First round guess dus 6 punten. Lifters? Geen.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Auto Aansteker

Komende donderdag om 20.00 uur start de volgende opgave. Tot dan!

Last van darmklachten: eet een levende kikker

Icoon BizarVoor mensen die last hebben van darmklachten heeft een 66-jarige Chinees de remedie; verorber een springlevende boomkikker of een babyratje en u bent zo genezen van uw kwaal. Dat bericht de Beijing News vandaag.

Jiang Musheng had twintig jaar geleden veel last van maagkwalen en keelproblemen. Totdat een oude man hem aanraadde springlevende boomkikkers op het menu te zetten. Jiang zat eerst tegen zo'n wriemelende kikker aan te hikken. Maar toen hij de oude man een levende kikker zag verorberen, besloot hij stoer diens voorbeeld te volgen.

En het werkte: Na een maand dagelijks levende boomkikkers gegeten te hebben, was de maagpijn weg, aldus de krant. Voor de broodnodige variatie voegde hij later groene kikkers, muizen en babyratjes aan het menu toe. Jiang Musheng heeft nu al twintig jaar geen last meer gehad van maag- en darmkwalen.

ETA beëindigt 'vredesbestand'

Icoon TerrorismeDe Baskische afscheidingsbeweging ETA beëindigt morgen het vredesbestand dat ze een jaar geleden eenzijdig aangekondigd had. Dat heeft de verboden terroristische organisatie in een verklaring gezegd, aldus de Spaanse krant Berria vandaag.

Vanaf morgen hervat de ETA de gewapende strijd "op alle fronten", aldus de krant. De ETA kondigde maart vorig jaar een wapenstilstand aan. Die werd al in december verbroken met een bomaanslag op de luchthaven van Madrid, waarbij twee mensen omkwamen. ETA vecht voor afscheiding van het Baskenland. In de afgelopen veertig jaar zijn hierbij meer dan achthonderd mensen omgekomen.
ETA morgen op alle fronten weer actief.

Man gepakt met tweeduizend blikjes energiedrank

Icoon PolitieMaandagavond werd een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden met maar liefst tweeduizend blikjes energiedrank in zijn aanhangwagen. De engel in spe zit nog in hechtenis.

Hij kon geen verklaring geven over de oorsprong van de blikjes. De politie heeft echter het vermoeden dat de energiedrank afkomstig is van diefstal en heeft de man opgesloten. In zijn auto werden verder nog 49 inktcartridges gevonden. Bovendien reed de man onverzekerd en zonder APK.

Transfervrije Melchiot heeft veel keus

Mario Melchiot staat in de belangstelling van clubs uit Frankrijk en Engeland. Zo weet het AD vandaag te melden. De verdediger maakte een sterk seizoen door bij Stade Rennes.

De 30-jarige verdediger maakte afgelopen zaterdag nog zijn rentree in het Nederlands Elftal tegen Zuid-Korea. De speler van Stade Rennes, dat zich geplaatst heeft voor de UEFA-Cup, is transfervrij en zou in de belangstelling van Olimpique Lyon en Olympique Marseille staan. Ook een aantal Engelse clubs zou zich volgens de zaakwaarnemer van Melchiot gemeld hebben.

"Ik weet nog niet wat ik doe. Stade Rennes wou mijn contract na drie maanden al verlengen. Ook mijn teamgenoten vragen me wat ik ga doen. Ik heb mijn zaakwaarnemer verteld dat hij me tot aan het einde van dit seizoen met rust moet laten. Dan kijk ik wel verder", aldus Melchiot.

"Lens gaat ervaring opdoen bij NEC"

Het AD weet te melden dat AZ-speler Jeremain Lens volgend seizoen waarschijnlijk aan NEC verhuurd zal worden. De jonge aanvaller van AZ hoopt op deze manier meer speelminuten te krijgen.

Coach Louis van Gaal maakte dit seizoen geregeld gebruik van de diensten van de 19-jarige aanvaller. Toch vond de oefenmeester de jongeling nog niet rijp genoeg voor een basisplaats. Het besluit tot verhuur kwam dan ook niet als een verrassing.

Westerveld hoopt op terugkeer

Sander Westerveld, de 32-jarige sluitpost van het Spaanse Almeria, hoopt op een terugkeer in Oranje. De keeper die in 2000 nog de vaste stand-in voor doelman Edwin van der Sar was, hoopt dat zijn goede spel beloond zal worden.

De oud-keeper van onder meer Vitesse, Liverpool en Real Sociedad promoveerde onlangs met zijn ploeg Almeria naar de Primera Division, en hoopt via deze weg weer een uitnodiging van de bondscoach te krijgen. "Ik ben nu op het niveau dat ik bij het Nederlands Elftal niet zou misstaan. Bovendien kijkt de bondscoach niet naar de status van je club, maar naar je eigen spel. Dat kan ook een voordeel zijn".

Of Westerveld ook volgend seizoen nog voor de promovendus speelt is nog maar de vraag. Zijn contract loopt deze zomer af en de doelman twijfelt nog over zijn toekomst: "Aan de ene kant is het een geweldig avontuur om met Almeria het avontuur in de Primera Division aan te gaan. Van de andere kant is het ook wel lekker om bij een gesettelde, stabiele club uit Spanje te spelen. De komende weken zal er duidelijkheid komen", aldus Westerveld.

97 kilo softdrugs in coffeeshop Terneuzen

Icoon PolitieBij een politie-inval bij coffeeshop Checkpoint in Terneuzen is ruim 97 kilo softdrugs gevonden. Het spul werd gevonden in de zaak zelf en een naastgelegen opslag in de Grenulaan. Ruim vijf kilo lag achter de balie van Checkpoint. Dat is tien keer zoveel als is toegestaan. Verder vond de politie 8000 voorgedraaide joints.

Vier verdachten, onder wie de eigenaar en de bedrijfsleider zijn opgepakt, maar inmiddels weer vrij. Een andere verdachte zit nog langer vast. Het vijftal wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet

Waarschijnlijk komt de coffeeshop er met een waarschuwing vanaf. Het lijkt erop dat de overschrijding van de drugsvoorraad de enige overtreding is. Bij nieuwe overtredingen wil burgemeester Lonink Checkpoint korte tijd sluiten.

Met dank aan ganjelina en uncle-unconcerned voor de submit.

Weer stroomstoring op het spoor, rond Utrecht

Icoon VervoerNadat treinverkeer in de omgeving van Rotterdam en Almelo gisteren de hele dag last had van stroomstoringen, is vandaag de provincie Utrecht aan de beurt. Door problemen met de spanning rond station Driebergen-Zeist is het treinverkeer tussen Utrecht en Maarn even na 08.00 uur stilgelegd omdat wissels en seinen niet meer werkten.

Reizigers op de drukke trajecten Utrecht-Arnhem en Utrecht-Nijmegen moesten daarom omrijden via Den Bosch. Ook het goederenvervoer heeft last van de stremming.

CD: Kamelot - Ghost Opera

Ghost Opera is al het achtste album van de metalband Kamelot. Ze bestaan natuurlijk al sinds 1991 en zo grofweg eens in de twee jaar komen ze met een nieuwe cd. Na de enorme Black Halo-tour, volgend op het gelijknamige zevende Kamelot-album, is er ook nu een Europese tour voor het nieuwe album. Het nummer 'Ghost Opera' is de eerste single en is ook als eerste clip te zien. De heren van Kamelot zijn van plan tien videoclips uit dit album te halen.

Drie wijzigingen in basiselftal Oranje

Afgaande op de laatste training van het Nederlands elftal heeft bondscoach Marco van Basten ten opzichte van de vorige interland tegen Zuid-Korea, drie wijzigingen in zijn basis elf doorgevoerd.

Dirk Kuyt zal morgen tegen Thailand naar alle waarschijnlijkheid de voorkeur krijgen boven Klaas-Jan Huntelaar, Denny Landzaat vervangt Giovanni van Bronckhorst en Tim de Cler neemt de plaats van Wilfred Bouma in.

Van Heeswijk en Dekker niet in Luxemburg

Max van Heeswijk en Thomas Dekker zullen woensdag niet deelnemen aan de Ronde van Luxemburg. De twee Raborenneers kampen nog steeds met blessures.

Max van Heeswijk is nog niet fit genoeg na de valpartij in de Nacht van Hengelo. De Limburger liep diepe schaafwonden en een kneuzing aan de achterkant van zijn linkerknie op. Hij moet nog vier dagen rust houden. Thorwald Veneberg is zijn vervanger.

Thomas Dekker, die vervangen wordt door Jan Boven, kampt al enige tijd met een irritatie op het bot van zijn linkerknie.

Lazovic: "Ik bepaal waar ik speel"

Danko Lazovic heeft gezegd dat alleen hij bepaalt waar hij volgend seizoen voetballt. PSV en AZ zijn in een felle strijd verwikkeld om de aanvaller voor volgend seizoen over te kunnen nemen. Vooral AZ lijkt diep in de buidel te willen tastten voor de spits van Vitesse, Lazovic heeft zelf aangegeven dat PSV zijn droomclub is.

Lazovic voelt zich vereerd dat PSV en AZ ver willen gaan om hem te contracteren. “Officieel heb ik nog niks gehoord. Ik zeg nu niet dat ik naar AZ wil, tot nu toe is er alleen gesproken over PSV. Maar het is leuk dat de twee beste ploegen van Nederland mij willen” aldus de Servische spits die ook reageerde op de geruchten dat de Alkmaarders een bod van PSV altijd met een hoger bod zullen overtreffen. “Ik ben de enige die bepaalt waar Danko voetbalt. Ik denk dat er deze week meer duidelijk word. Ik ben nu net terug van de Servische ploeg, ik heb meer informatie nodig."

Jenner helpt vriend Holman aan nieuwe club

AZ-er Julian Jenner heeft Ryan Holman van Willem II aan een nieuwe club geholpen. De twintigjarige verdediger, die de afgelopen twee jaar slechts één competitiewedstrijd speelde, bereikte gisteren overeenstemming met HFC Haarlem over een éénjarig contract met een optie voor een tweede jaar.

Het was zijn vriend Jenner die daartoe de aanzet gaf. "Ik kreeg een tip van mijn vriend Julian Jenner, die de nieuwe Haarlem-trainer Jan Zoutman kent", aldus de linksback. "Daarop heb ik met Zoutman gebeld en die nodigde me uit voor de testwedstrijd. De ontvangst bij die wedstrijd was prima en alles was goed verzorgd. Ik vind Haarlem een mooie club."

Ribéry op weg naar Bayern München

Franck Ribéry is dicht bij een overgang van Olympique Marseille naar Bayern München. De Franse club bevestigde dat er wordt gesproken over een overgang met de Duitse club.

‘’De komende dagen komen de managers van de clubs opnieuw samen. Mochten de clubs tot een overeenstemming komen, dan rest Ribéry alleen nog een medische keuring in München’’, gaf Marseille maandag aan op haar officiële clubsite.

Volgens de geruchten zou Bayern München een bedrag van 25 miljoen euro moeten neerleggen voor de Franse international.

Benfica wil Tim Janssen

Tim Janssen staat op het verlanglijstje van de Portugese club Benfica. De aanvaller van RKC werd bekeken in de oefenwedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Polen, waarin Janssen het winnende doelpunt scoorde.

"Ik werd er door mijn oud-ploeggenoot bij Zwolle, Almeida, op gewezen", aldus de RKC'er. "En heb het vervolgens op de website van een Portugese krant gelezen. Benfica vond me een type Ruud van Nistelrooy, die goed kan koppen."

De Portugese club heeft zich nog niet officieel gemeld bij RKC Waalwijk. Janssen verwacht, dat als de interesse groter wordt, niet dat zijn contract tot medio 2010 voor een probleem zal zorgen voor een eventuele overgang."Als RKC geld aan me kan verdienen, zal de club dat doen."

Lego, heel veel Lego

Een heleboel trein en Lego liefhebbers zijn aan de slag gegaan en hebben een Legotreinlandschap gemaakt, en het resultaat is vooral groot.

Het is geen filmpje van een paar minuten, maar ik moet zeggen dat ik me 26 minuten lang toch best heb vermaakt, gewoon om te zien wat mensen in hun vrije tijd doen, in dit geval bouwen ze complete steden en stations.

Met Lego kun je alles bouwen is een oude slogan van hun en als je dit ziet dan weet je dat ze niet liegen.

Betrokkenen ongeval Wapenveld niet vervolgd

Icoon JustitieDe twee jongeren van 19 en 21 jaar, die in januari van dit jaar zijn aangehouden na een verkeersongeval in Wapenveld worden niet verder strafrechtelijk vervolgd. Dit heeft de officier van justitie in Zutphen besloten.

Gebleken is dat de auto met de vier dodelijke slachtoffers bezig was met een inhaalmanoeuvre, waarbij twee auto's waren betrokken. Na het inhalen van de achterste auto is de auto met de slachtoffers met een korte manoeuvre naar rechts gereden en daarna gedeeltelijk vanaf de rechterweghelft, naar links geslipt, van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De eerder afgelegde verklaringen van de bestuurders en inzittenden van de twee betrokken auto’s passen in het geanalyseerde sporenbeeld. Uit de onderzoeksresultaten van het NFI blijkt verder dat de snelheid van de verongelukte personenauto op het moment van de aanrijding minstens 120 km/ uur bedroeg, (waar 80 km/ uur was toegestaan) en dat de 22-jarige bestuurder onder invloed was van amfetamine.

Bij het ongeval dat op vrijdagavond 12 januari van dit jaar plaats vond op de Groteweg in Wapenveld, kwamen vier inzittenden van een auto om het leven. De 22-jarige bestuurder, twee broers van 18 en 21 jaar en een meisje van 19 jaar, allen afkomstig uit Heerde. De families van de nabestaanden en de twee autobestuurders zijn over de beslissing van de Officier van Justitie om niet verder te vervolgen geïnformeerd. Het strafrechtelijk onderzoek wordt gesloten. De bestuurders van de betrokken auto's worden niet langer als verdachten beschouwd.
Met dank aan Jay-Ron voor de herschreven submit.

DVD: Leonard Cohen - I'm Your Man

"Poetry is just the evidence of life. If your life is burning well, poetry is just the ash", luidt het citaat op de cover van de tribute-film: Leonard Cohen - I'm Your man. Deze film, geregisseerd door Lian Lunson (ook bekend van werk voor Neil Young en Pearl Jam), is een registratie van een concert in The Sydney Opera House, dat in januari 2005 plaatsvond. Onder meer Nick Cave, Jarvis Cocker, Beth Orton en U2 brengen een ode aan de Canadese dichter, schrijver en componist Leonard Cohen.

Mogelijk clash kabinet over ontslagrecht

Icoon Politiek

Een poging van CDA-minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken om het ontslagrecht voor werknemers eenzijdig te verslechteren, is de PvdA "een clash" in het kabinet waard. Dat stelde Tweede Kamerlid Ton Heerts van de PvdA gisteren, omdat hij zich zorgen maakt over de impasse die rond de participatietop dreigt te ontstaan.

Heerts wijst erop dat CDA, PvdA en ChristenUnie in het regeerakkoord hebben geschreven dat het kabinet nog voor de zomer tijdens een topoverleg met werkgevers en vakbonden afspraken zal maken om meer mensen aan het werk te helpen. "Het gaat niet om ontslag, maar over aan de slag", aldus de PvdA'er.

Tot dusver is het kabinet het echter nog steeds niet eens over een agenda voor de participatietop, ook al staat de presentatie van het beleidsprogramma - de nadere uitwerking van het regeerakkoord - volgende week gepland. Donner wil dat tijdens de top een eventuele aanpassing van het ontslagrecht ter sprake komt. Maar de bewindslieden van PvdA en ChristenUnie voelen daar niets voor. Alleen als werkgevers en de vakbeweging het eens worden over "modernisering" van het ontslagrecht staat volgens Heerts de PvdA daarachter.

Rechterhand op linkerarm getransplanteerd

Icoon Opmerkelijk

Bij een man in Spanje is de rechterhand op zijn linkerarm getransplanteerd. Om de hand functioneel te laten zijn hebben de artsen daarbij de plek van de duim veranderd. Het ziekenhuis in Valencia dat de dertien uur durende ingreep uitvoerde, spreekt van een succesvolle operatie. Volgens een woordvoerder kan de patiënt zijn hand weer bewegen.

De man heeft nog twee maanden herstel nodig om weer volledig te kunnen functioneren. Wel mag hij volgende week al het ziekenhuis verlaten. Het is de eerste keer ooit dat een dergelijke operatie plaatsgevonden heeft.

De 63-jarige man had zijn linkerhand veertig jaar geleden bij een ongeval verloren. Door een beroerte drie jaar geleden raakte de rechterkant van zijn lichaam verlamd. Hierdoor was transplantatie de enige mogelijkheid voor de man om een hand te kunnen blijven gebruiken.

Beeld Paris Hilton in gevangenispak

Icoon ShowbizzHet wassenbeeld van Paris Hilton heeft een gevangenispak aangemeten gekregen, omdat de echte Paris Hilton sinds gisteren ook in de gevangenis zit. Dat heeft een woordvoerder van het wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud's in New York gisteren bekendgemaakt.

Het museum benutte de gelegenheid om de normale outfit van Hilton te verruilen voor een klassiek zwart-wit gestreept tenue. Tevens heeft de wassen versie van Paris een zwart-wit gestreepte muts en witte sportschoenen aan. De dubbelganger blijft in het gevangenispak totdat de echte Hilton over 22 dagen weer op vrije voeten is.

De popster werd in februari aangehouden, omdat ze te snel en zonder licht reed in haar blauwe Bentley. Eenmaal aangehouden bleek ook dat ze geen rijbewijs had. Dat was eerder ingetrokken wegens roekeloos rijgedrag en het rijden onder invloed. De rechter legde haar aanvankelijk een gevangenisstraf op van 45 dagen. Die werd later ingekort tot 23 dagen.

Wassen Paris Hilton
Wassen beeld van Paris in gevangenispak

Lawaaiige toestellen duurder uit op Schiphol

Icoon Vervoer

Schiphol berekent vanaf november hogere start- en ladingstarieven voor lawaaiige toestellen en nachtvluchten. De luchthaven wil zo het gebruik van stillere vliegtuigen verder stimuleren. Dat soort toestellen zal straks minder duur uit zijn, maakte Schiphol gisteren bekend.

Ook worden de tarieven voor starten in de nacht verhoogd om verkeer in de nacht zoveel mogelijk te ontmoedigen.

De lawaaiigste toestellen betalen per 1 november overdag 140 procent van het basistarief, voor de geluidarmste toestellen is dat 85 procent. Voor 's nachts vliegen - tussen 23.00 en 07.00 uur - worden de tarieven ook gedifferentieerd. Voor de ergste 'herriebakken' komt er nog eens 50 procent bij.

Duurder voor lawaaibakken...

PC softwareverkopen USA, Starcraft mag zeker weer

En daar zijn ze weer, de wekelijkse PC softwareverkopen uit het Land van de Onbegrende Mogelijkheden, Thuis van de Braven en Bewaarder van de Vrede.

Zoals duidelijk is kan zelfs een klassieker als Starcraft niet toppen aan de laatste uitbreiding van The Sims 2, laat staan dat het World of Warcraft van zijn vastgeroeste nummer 1 plek kan halen.

Deze verkopen zijn van de week van 20 t/m 26 mei.

PositieGameUitgever
1World Of WarcraftVivendi
2WoW: Burning CrusadeVivendi
3C&C3: Tiberium WarsElectronic Arts
4The Sims 2 SeasonsElectronic Arts
5Starcraft: Battle ChestVivendi
6Lord of the Rings Online: Shadows Of AngmarMidway
7The Sims 2 DeluxeElectronic Arts
8The Sims 2 CelebrationElectronic Arts
9Warcraft III Battle ChestVivendi
10Battlefield 2142Electronic Arts

N+ komt naar je toe deze winter!

N, de welbekende ninjaflashgame (ken je het niet, download het dan hier) komt van de winter naar zowel de PSP als de DS.

De game zal natuurlijk wel wat uitgebreider zijn dan de flashgame, zo is er ondersteuning voor een leveleditor toegevoegd en ook de mogelijkheid om deze zelfgemaakte levels te delen over de draadloze connecties van beide systemen. Daarnaast is er ook multiplayer toegevoegd, net als leaderboards.

De grote vraag zal dus eindelijk beantwoord worden: wie is de beste ninja ter wereld?

Kotaku weet ons ook nog te melden dat de game naast de handelds ook op Xbox Live Arcade te vinden zal zijn.

De game wordt in november voor de handhelds verwacht, voor XBL is er nog geen datum bekend.De originele flashgame voor de PC

Top of Flop: Strawberry Roan

De vorige Top of Flop was geen succes: Men's Needs van The Cribs was een flop, dus. Frankii vatte jullie mening nog het meest treffend samen: "wat goedkoop zeg... we laten ze het liedje spelen en we laten een naakt wijf rondlopen. En we gebruiken Windows Paint voor de 'special effects' ...."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met The Monolators, een 'husband-and-wife' rock duo uit Los Angeles. Mary doet drums, Eli doet zang, gitaar en bas. Ze zijn getrouwd, hebben een zoon (Iwan) en hun laatste single heet "Strawberry Roan":

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.