Puyo Pop Fever

Handheld consoles zijn ideale apparaten om je onderweg in de trein te vermaken en vooral puzzelspelletjes zijn erg geschikt voor handhelds. Denk maar eens aan het succes van Tetris, de beste en bekendste puzzelgame. De Nintendo DS heeft nu al een aantal flink goede puzzelgames zoals Tetris DS, Meteos, Polarium en Zoo Keeper en of Puyo Pop Fever zich in dit rijtje kan scharen kun je lezen in de volgende review.

Wat is Puyo Pop?

Puyo Pop Fever is een puzzelgame uit dezelfde categorie als Tetris en Meteos; je hebt te maken met vallende blokjes en dingetjes die je weg moet zien te werken. Het wegspelen van de blokjes, in deze game Puyos genaamd, doe je door vier Puyos van dezelfde kleur aan elkaar te linken. De Puyos komen in verschillende combinaties naar beneden (twee, drie of vier aan elkaar, in verschillende kleuren) en door ze te draaien kun je ze mooi naast en op elkaar zetten. Als je eenmaal wat beter wordt in het spel zul je ook combinaties leren maken en krijg je lange kettingreacties met ontploffende Puyos. Game Over ben je in Puyo Pop als de Puyos zich tot de kruisjes bovenaan het speelscherm hebben opgestapeld. Deze kruisjes staan alleen in de middelste twee kolommen, dus het is verstandig om aan de zijkanten te gaan stapelen en het midden zo veel mogelijk vrij te houden.

Koorts!

De toevoeging van Fever aan de gewone Puyo Pop heeft te maken met de Fever-rush die je tijdens het spelen soms krijgt. In deze speciale fase van de game krijg je enorm snel nieuwe Puyo voorgeschoteld en kun je supersnel Puyos richting je tegenstander sturen. Ook heb je tijdens de Fever geen last van Puyos die je tegenstander naar je toe stuurt.

Fever wordt gestart door het terugsturen van de Puyos die de vijand je stuurt. Een speler die extreem goed is en veel Puyos je kant op stuurt zal niet zo snel in Fevermode raken. Hierdoor is de game ook leuk om te spelen tegen tegenstanders die minder goed zijn dan jij. De Fevermode is tijdelijk en duurt meestal zo’n 15 tot 30 seconden.

Narigheden

Puyo Pop Fever ziet er op het eerste gezicht best prima uit, maar als je aan het spelen bent begin je jezelf op een gegeven moment af te vragen waarom je in Gods naam nog geen vierde deel van het scherm gebruikt als je toch maar in je eentje speelt. Als je de screens bekijkt kun je er vast wel iets bij voorstellen, het speelveld is gewoon te klein voor een dergelijke game. Ook is de soundtrack best wel erg slecht en zijn de stemmetjes van je tegenstanders enorm irritant, zeker omdat ze maximaal misschien vijf hele zinnen zeggen. Maar goed, misschien zijn de verschillende spelmodi wel leuk genoeg om de game te spelen, lees snel verder!