Rainbow Six 4: Lockdown

De Rainbow Six serie is, vooral op de Xbox dankzij Xbox Live!, enorm populair. Op dit moment is Rainbow Six 3: Black Arrow nog steeds één van de meest gespeelde games op Live!. Met Rainbow Six 4: Lockdown wil Ubisoft nog één keer knallen op de huidige generatie consoles maar of dat gelukt is...

Het eerste dat opvalt aan de game is de intro. Deze is niet alleen veel mooier, maar heeft een veel hoger \'stoer\' gehalte. De immer zegevierende Amerikaanse soldaat vecht nog steeds tegen de immer slechte terrorist, maar dit keer lijken de beelden zo uit een Hollywood film als SWAT of Assault on Precinct 13. Ook zijn ze veel harder, kogels door hoofden en schreeuwende mensen in een hok met een dodelijk gas zijn de normaalste zaak van de wereld deze keer. Dat maakt de ervaring alleen maar meer filmisch en dat is in een game als Rainbow Six alleen maar goed.

De gameplay van Lockdown is nagenoeg gelijk gebleven aan zijn voorgangers. De controls zijn hetzelfde en ook de onderverdeling in single- en multiplayer, inclusief de verschillende modi, zijn zowat hetzelfde. Over de single- respectivelijk de multiplayer lees je op de volgende pagina\'s.