FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 5 oktober 2005

Acht jaar en tbs voor moord zonder aanleiding

Icoon misdaad nieuwsVoor de rechtbank in Zutphen is de 25-jarige Eric K. veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. K. stak eind oktober 2004 in Doetinchem de 54-jarige Geerhard Jolink zonder enige aanleiding met acht messteken neer. De man, die zijn hondje uitliet, overleefde de aanval niet.

K., Canadees van geboorte, was tien dagen voor de moord juist ontslagen uit de gevangenis, en zwierf sindsdien onder invloed van drugs rond. Wegens eerdere geweldsdelicten was hij al eens veroordeeld tot voorwaardelijke tbs. Zowel de toenmalige officier van justitie als een psychiater noemde hem destijds een wandelende tijdbom. Omdat K. ongemotiveerd was om aan zijn tbs mee te werken kon de voorwaardelijke tbs niet worden ingevuld, verklaarde justitie-minister Piet Hein Donner later in een debat over de zaak. Bovendien waren de problemen bij de man zo groot dat gespecialiseerde klinieken hem niet wilden behandelen, zo kregen reclassering en openbaar ministerie te horen.

Terug in de gevangenis poogde K. begin januari een medegevangene in het Huis van Bewaring in Zutphen te doden. Hij gebruikte daarvoor een steekwapen dat hij in gevangenschap had gemaakt. De medegevangene liep vijftien steekwonden op, maar overleefde de aanslag.

67 Indiase vrouwen vermoorden kapper

Icoon Buitenlands nieuws In het Indiase dorp Muddireddypalli, in de deelstaat Andhra Pradesh, heeft de politie 67 vrouwen opgepakt. De vrouwen worden allemaal verdacht van de moord op een kapper. Deze zou zich bezig hebben gehouden met zwarte magie.

Na het zoveelste sterfgeval in het dorp togen de vrouwen naar de kapper om tot actie over te gaan. Ze waren ervan overtuigd dat de man iets te maken had met de vele sterfgevallen. Ze mishandelden de kapper en sloten hem vervolgens op in zijn kapsalon. Deze werd toen in brand gestoken.

Een ambtenaar uit het plaatsje vertelt dat de kapper 'hier en daar citroenen had neergegooid'. Veel mensen uit het dorp zijn analfabeet en bijgelovig. Zo geloven ze dat citroenen een rol spelen in de zwarte magie. De politie is nog op zoek naar zeker tachtig andere vrouwen, die eveneens verdacht worden van medeplichtigheid.

Zalm bijna Financiën-recordhouder

Gerrit ZalmMinister Gerrit Zalm zal vanaf maandag de langstdienende minister van Financiën ooit zijn. De voormalige directeur van het Centraal Planbureau trad op 22 augustus 1994 toe tot het eerste kabinet-Kok. Op een korte onderbreking tijdens het kabinet-Balkenende I na, toen de VVD'er fractievoorzitter was, heeft Zalm sindsdien de Nederlandse schatkist bewaakt.

Met zijn 3727 dagen ministerschap passeert Zalm Dirk-Jan de Geer, die in de periode 1921 tot 1940 verschillende periodes minister van Financiën was. Vandaag kreeg de 53-jarige politicus al de nodige felicitaties tijdens zijn elfde algemene financiële beschouwingen in de Tweede Kamer. Vrijdag krijgt Zalm, die in zijn vrije tijd een fervent flipperaar is, van de Nederlandse Flipper Vereniging een flipperkast cadeau. De kast zal echter worden geschonken aan het Geld- en Bankmuseum in Utrecht.

Zalm heeft zelf laten weten niet te lang stil te willen staan bij het record. De man, die tijdens zijn bewind zijn naam gekoppeld zag worden aan de Zalm-norm en de Zalm-snip, wil zich vooral concentreren op zijn werk en zijn ambtstermijn tot 2007 zo goed mogelijk invullen.

Dode gans valt op hoofd jager

Icoon opmerkelijk nieuws Een Zweedse jager die met zijn zoon ging jagen, heeft twee dagen met hevige hoofdpijn in bed gelegen. De man werd geraakt door een doodgeschoten gans, die op zijn hoofd terecht kwam.

Het was zijn zoon, die het dier uit de lucht schoot. De gans stortte twintig meter naar beneden en raakte Ulf Ilback, die door de harde klap bewusteloos raakte. Niet zo vreemd, als je bedenkt dat ganzen tot zes kilo kunnen wegen. "De gans wilde me terugpakken, neem ik aan. Als hij me beter geraakt had, had ik mijn nek kunnen breken", vertelde Ilback.

Nedved keert niet terug in nationale ploeg

Pavel Nedved zal niet terugkeren in het Tsjechische elftal. Vanwege het recente blessureleed was Pavel Nedved hard aan het nadenken over een rentree. De vedette van Tsjechië zette na het EK van 2004 in Portugal een punt achter zijn interlandcarrière.

Berichten dat Brückner geen pogingen wilde ondernemen om gestopte internationals op andere gedachten te brengen werden als onjuist bestempeld door de Tsjechische bond. Toch zal Nedved, na overleg met de bondscoach, niet terugkeren in het rood-blauwe shirt van de Tsjechen.

Bondscoach Karel Brückner had de 33-jarige middenvelder goed kunnen gebruiken. Behalve de afwezigheid van Jan Koller, Marek Jankulovski, Vladimir Smicer en Vratislav Lokvenc is het ook onzeker of Milan Baros kan meespelen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen het Nederlands elftal aanstaande zaterdag. De spits van Aston Villa heeft last van een achillespeesblessure. Tomás Galásek kan waarschijnlijk wel meedoen, de middenvelder van Ajax is bijna hersteld van een blessure aan zijn voet. Volgens zijn artsen zat hij dinsdag op 95%.

In de WK-kwalificatie staat Tsjechië tweede in poule A met vier punten achterstand op Nederland. Een gelijkspel is voor Nederland voldoende om zich te kwalificeren voor de eindronde in Duitsland volgend jaar.

Terugkeer Collina gewenst

Diverse clubs uit de Italiaanse Serie A en B hebben gepoogd de Italiaanse bond er van te overtuigen Pierluigi Collina terug te halen als scheidsrechter. De bond houdt echter voet bij stuk.

“Er zijn regels die gerespecteerd moeten worden”, reageert bondsvoorzitter Franco Carraro. Wegens belangenverstrengeling moest Collina begin dit seizoen aftreden. Een reclamedeal met Opel, tevens sponsor van AC Milan, bracht de arbiter in problemen. Collina had, ondanks het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, een jaar dispensatie gekregen.

Yoko Ono geeft concert voor John Lennon

Yoko Ono, de weduwe van ex-Beatle John Lennon, gaat een concert organiseren om de in 1980 vermoorde muzikant te herdenken. Het festijn zal plaats vinden in Tokio, Japan.

John Lennon werd op 9 oktober 1940 geboren en groeide, als spil van The Beatles, in de jaren '60 en '70 uit tot één van de grootste artiesten ooit. Op 8 december 1980 werd hij echter vermoord door een verwarde fan. Lennon was toen getrouwd met de Japanse Yoko Ono.

Ono, die inmiddels 72 jaar oud is, zegt 'beschaamd en vereerd' te zijn om voor het concert te zingen. Behalve Yoko Ono treden er ook enkele lokale artiesten op. De opbrengsten van de optredens zijn bestemd voor weeskinderen in Afrika en de slachtoffers van de tsunami, die vorig jaar op 26 december een deel van Azië verwoestte.

Meisjes krijgen verplicht kort haar

In de ochtend nog even je haar doen is voor sommigen een snelle bezigheid. Maar vooral veel dames zijn toch best lang bezig om het kapsel goed te krijgen. In Togo hebben ze daar nu wat aan gedaan. Alle schoolmeisjes zijn deze week massaal naar de kapper gestuurd om hun haar kort te laten knippen. Volgens de publieke scholen in het Afrikaanse staatje zijn ze namelijk veel te veel tijd kwijt met hun kapsel.

De scholen worden gesteund door de Togolese minister van Onderwijs. Die zei twee weken geleden al te vinden dat meisjes minder tijd en aandacht zouden moeten besteden hun uiterlijk. De schoolprestaties zouden daar namelijk onder lijden. Een kort koppie is nu dus verplicht.

Veel vrouwelijke leerlingen weigeren zich nu te laten knippen. Zij stappen liever over naar een privé-school, waar zij hun lange haar wel mogen behouden.

Boogerd maakt einde aan seizoen

Voor Michael Boogerd is het wielerseizoen ten einde.
De 33-jarige Hagenaar ondervindt te veel hinder van zowel een knie- als een kuitblessure.

Boogerd liep zijn kwetsuur op door een valpartij in de Ronde van Polen. Ondanks de blessure reed de coureur een sterk WK, dat hij na een hoofdrol in de finale als achttiende afsloot. Voor het Kampioenschap van Zürich gaf Boogerd echter forfait. ”Het is een heel onzekere tijd geweest, ik werd er gek van" meldde Boogerd. "Daarom heb ik nu besloten om de knoop door te hakken. Ik heb besloten een maand de fiets niet aan te raken.”

Boogerd zal dus niet aan de start verschijnen van de Ronde van Lombardije. De Nederlander is altijd sterk op dreef in de klassieker van de vallende bladeren. Vorig jaar werd Boogerd knap tweede na een sterk gereden koers. Alleen de Italiaan Damiano Cunego bleef de coureur van Rabobank toen voor. Boogerd werd dit jaar onder andere derde in Luik-Bastenaken-Luik en tweede in de Amstel Gold Race.

Nominaties Gouden Kalveren bekend

In de afgelopen uitzending van NOVA zijn door filmjournalist Ronald Ockhuysen de nominaties voor de Gouden Kalveren bekendgemaakt. Niet Het Schnitzelparadijs of Leef! maar de jeugdfilm Het Paard van Sinterklaas werd genomineerd voor 'Beste Film'. Verrassend, aangezien Het Schnitzelparadijs en Leef! het veel beter deden in de bioscopen. De andere 2 nominaties in deze categorie zijn voor Guernsey en Paradise Now.

In de categorie 'Beste Acteur' zijn Thijs Römer voor zijn rol in 06/05, Fedja van Huêt voor zijn rol in Guernsey en Dragan Bakema voor zijn rol in Zwarte Zwanen genomineerd.
Bij de actrices zal de strijd gaan tussen Susan Visser voor haar rol in Amazones, Maria Kraakman voor haar rol in Guernsey en Carice van Houten voor haar rol in Zwarte Zwanen.

Voor de complete lijst van genomineerden kun je kijken op de site van het Nederlands filmfestival. De Gouden Kalveren worden op vrijdag 7 oktober uitgereikt in Utrecht en zijn live te volgen via internet.

Franck Montagny verlaat Renault

Na drie jaar verlaat testrijder Franck Montagny het team van Renault. Hij zoekt een nieuwe uitdaging in zijn carrière en hoopt die te kunnen vinden bij Midland.

Volgens zijn officiële website is hij al in verre gaande onderhandeling met het team waar hij tijdens de Grand Prix van Europa al eens op vrijdag voor reed. Hij geeft wel toe dat er nog één of meerdere sponsors nodig zullen zijn voor een langer verblijf in de Formule 1.

Hij bedankt Renault voor de kans die ze hem hebben geboden, maar geeft wel aan teleurgesteld te zijn dat het team niet hem, maar Jacques Villeneuve aanstelde als vervanger van Jarno Trulli tijdens de laatste drie races van 2004.

Grote favoriet om Montagny’s plek over te nemen is de nummer 2 uit het GP2 kampioenschap, de Fin Heikki Kovalainen.

Naakte Dames - Deel 10

Vorige Delen: Deel 1, Deel 2, Deel 3, Deel 4, Deel 5, Deel 6, Deel 7, Deel 8 en Deel 9.

Het laatste deel van de Naakte Dames serie alweer, hopelijk hebben jullie wederom genoten van de vele open dirs en galleries die de serie rijk was. Als afsluiting van de serie twee open dirs en twee galleries:

Open Dirs: Naakte Plaatjes en Pimp Pictures.
Galleries: Yana Cova en CrazyRu.

Veel kijkplezier...

Rabobank ontslaat Sutherland

Rabobank heeft Rory Sutherland per direct ontslagen. Ook het B-staal van de 23-jarige Australiër bleek positief.

Sutherland werd tijdens de Ronde van Duitsland betrapt. De neoprof vroeg een contra-expertise aan, maar vandaag bleek na onderzoek in Keulen ook het B-staal positief te zijn. Sinds 2002 was Sutherland actief voor Rabobank; de eerste drie jaar bij de beloften en sinds 2005 bij de profploeg. Sutherland eindigde dit jaar nog als derde in de Ronde van Denemarken.

Rabobank gaat een onafhankelijk onderzoek instellen naar de mogelijkheden en omstandigheden die geleid hebben tot de positieve uitslag. Tot het moment dat Sutherland zijn straf zal moeten aanhoren maakt Rabobank het middel waarop de Australiër is betrapt niet bekend.

Eerste PSP virus gesignaleerd

Het viel al in de lijn der verwachting, en het is nu werkelijkheid: er is een virus voor de PSP. Het virus doet zich voor als een firmware update die van het internet te downloaden is. Als een PSP bezitter vol goede moed deze zogenaamde update op zijn PSP zet, zal hij van een koude kermis thuiskomen. Dit virus verwijdert namelijk een aantal bestanden die essentieel zijn voor de PSP, waardoor de PSP niet meer op zal kunnen starten. Op dit moment is er zelfs nog niet eens de mogelijkheid om deze bestanden te herplaatsen en zodoende de PSP te herstellen.

Gelukkig kunnen PSP's nog niet elkaar infecteren met dit vervelende programmaatje. Vooralsnog zullen het dus alleen nog de naar nieuwe firmware zoekende PSP gebruikers zijn die hun PSP zouden kunnen infecteren.

Nieuwe Jeep

Op een goede dag liep Gaston over de markt in Turnhout, toen hij plotseling z'n maat Camile zag rijden in een zo goed als nieuwe jeep. Hij herkende de jeep, die was van Lieve. Camile stopte bij Gaston met een grote grijns op z'n gezicht.

"Allee, Camile, hoe komt gij aan die jeep?"
Die heeft Lieve aan mij gegeven", antwoordde Gaston.

Aan u gegeven?? Ik weet dat ze u gère ziet, maar een nieuwe jeep, da's toch wel straf!!"

"Awel Gaston, laat me u vertellen hoe dat komt: we reden samen in de jeep ergens op een zandweg in nergenshuizen. Plotsklaps zet Lieve de jeep in 4-wiel-aandrijving en sjeest de bossen in. Ze parkeerde de jeep, stapte uit, deed al haar kleren uit en zei: "Camile,neemt wat ge wilt!"

Dus nam ik de jeep ....

"Camile, verdulleme, ge zijt 'ne slimme vent! Die kleren hadden u toch nooit gepast . !!!!"

Submits van vandaag

Iedereen weer hartelijk bedankt voor het submitten van jullie stuff. Er is veel gepost en helaas kan ik niet alles in een keer posten daarom hieronder een greep uit de submits:

- Een dom blondje heeft zichzelf opgesloten in haar auto.
- Dieren hebben ook gevoel voor humor.
- Helaas zijn niet alle kinderen even slim.
- 2 frikandellen die Titanic nazingen.
- Een kleine muziek open dirretje.

Met dank aan sizzler, KermitKrul, babba, KrnKje en sj44k voor de submits

Vrouw deelt geld uit aan voorbijgangers

Icoon opmerkelijk nieuwsEen bejaarde dame in het Engelse Liverpool heeft de afgelopen dagen voor consternatie gezorgd door geld uit te delen op straat. De 79-jarige Ruby Dickens vertelde in een reactie dat ze het nu eenmaal leuk vindt om mensen blij te maken. Ze zou het geld onverwacht hebben gekregen, maar het zelf niet nodig hebben.

Hoe ze precies aan het geld gekomen is wil Dickens niet zeggen. Overigens neemt niet iedereen een biljet van vijf pond aan van de vrouw. "Misschien denken ze dat het een truc is of dat ik ze wil ontvoeren", denkt Dickens, die nog een paar dagen zal doorgaan met haar actie.

Drie duels schorsing voor Tomasson

De Duitse bond heeft Jon Dahl Tomasson van VfB Stuttgart een schorsing opgelegd van drie wedstrijden.

De Deense spits kreeg zijn schorsing na een rode kaart in de wedstrijd tegen Borussia Dortmund, waarin hij een actie maakte ten opzichte van Roman Weidenfeller, de keeper van Dortmund.

De schorsing van de Deense schutter is geen goed nieuws voor Stuttgart. De club staat momenteel op een teleurstellende 10e plaats en de voormalig speler van onder andere Feyenoord en AC Milan was topschutter met 4 goals in 8 wedstrijden.

Robbie Williams-fans boos op T-Mobile

PV en The_Order hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Robbie WilliamsEnkele tientallen fans van de Engelse zanger Robbie Williams zijn teleurgesteld in een actie van telecomgigant T-Mobile. Deze zou bij een prijsvraag hebben gesuggereerd dat het kaartjes weggaf voor een exclusief optreden van Williams vanavond in Paradiso. In plaats daarvan kregen de fans kaarten voor de Heineken Music Hall, waar de winnaars zondag via een groot scherm een concert kunnen volgen dat Williams geeft in Berlijn.

"Voordat hij op 9 oktober een concert in Berlijn geeft ter ere van zijn nieuwe album, verrast Robbie Williams Nederland met een zeer exclusief optreden. Slechts 1.000 fans kunnen Robbie Williams van wel heel dichtbij meemaken en als eerste genieten van zijn nieuwe album 'Intensive care'. En jij kunt erbij zijn! T-Mobile beschikt over kaarten voor dit exclusieve concert en jij kunt die winnen!", stond er te lezen op de website van T-Mobile. Volgens een woordvoerder van T-Mobile waren er slechts 4 x 2 Paradiso kaarten beschikbaar, en zijn de kaarten voor het concert via videoscherm als troostprijs uitgedeeld. Voor fans was het echter niet duidelijk voor welk concert men kaarten gewonnen had. "Gefeliciteerd! U heeft twee kaartjes gewonnen, u wordt woensdag 5 oktober gebeld", zo luidde de boodschap voor de winnaars.

"Oh nou jottem, zit me al sinds vrijdagavond hierop te verheugen. Ik heb ook niet meegedaan aan andere prijsvragen, ik was allang blij dat het me een hoge telefoonrekening scheelde, en ik ben zondagochtend ook niet naar Amsterdam gegaan om alsnog kaartjes te kopen. Wat een enorme ballenzooi. Ik kan wel gillen", zo meldde een teleurgestelde winnaar vandaag op een forum.

Minister: invasie in Irak was onverstandig

Volgens minister Bot van Buitenlandse Zaken was de invasie in Irak achteraf "misschien niet verstandig". Dat zei hij vandaag in de Tweede Kamer. Volgens Bot was het langer doorzetten van diplomatie en verder onderzoek naar massavernietigingswapens "verstandiger geweest. Achteraf en terugkijkend moet je eerlijk zijn en je de vraag stellen of het verstandig was.", zei Bot.

Eerder zei de Amerikaanse oud-minister Powell zijn optreden in de VN-veiligheidsraad te betreuren. Powell was destijds minister van Buitenlandse Zaken. Voor de voltallige veiligheidsraad presenteerde hij de bewijzen die Amerika had voor de Iraakse massavernietigingswapens.

Bespuwer Verdonk gezochte activist

De 18-jarige jongeman die vorige week werd opgepakt omdat hij probeerde minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken & Integratie in het gezicht te spugen, is een dierenactivist die gezocht werd voor openlijke geweldpleging. Volgens Het Parool maakt de spuwer deel uit van actiegroep 'Respect voor Dieren'. Een aantal van die dierenactivisten, waaronder de Verdonk-bespuwer, protesteerde twee weken geleden bij een vestiging van reisbureau Thomas Cook in Uithoorn. Ze ageerde tegen het gebruik van proefapen. De spuwer zou in Uithoorn een plantenbak hebben vernield en stampei hebben gemaakt

De 18-jarige spuwer wordt volgende week dinsdag met een andere activist voorgeleid, waarna de raadkamer beslist of hij nog langer moet blijven vastzitten. Zijn advocaat wil weinig kwijt over de zaak en laat weten dat zijn cliënt zich beroept op zijn zwijgrecht.

Respect voor Dieren is op 1 november 2004 opgericht. Op hun website staat te lezen: ''Respect voor Dieren is een no-nonsense dierenrechten groep. Dieren hebben gevoelens en kunnen pijn lijden, net zoals wij. We streven naar de volledige afschaffing van diergebruik. Geen vleesbedrijven, fokkerijen, laboratoria, en bontwinkels. Maar natuur, vrije dieren en respect voor mensen. We zetten ons af tegen speciecisme (superioriteit van soorten), racisme, discriminatie en alle vormen van uitbuiting.''

De reden voor het protest bij Thomas Cook is dat het bedrijf reizen verkoopt naar Mauritius. Daar worden op grote schaal Makaak-apen gefokt die worden gebruikt voor dierproeven. Volgens de activisten worden de apen op de terugreis als extra vracht meegenomen naar Europa. Ongewild betalen vakantiegangers zo mee aan het enkeltje Europees-laboratorium van de Makaken, zo meent Respect voor Dieren.

Muziek10Daagse in teken van cultuurlandschap

De 21e editie van de Muziek10Daagse, die vandaag van start is gegaan, gaat over het Nederlandse cultuurlandschap. Zowel Nederlandstalige nummers als andere Nederlandse producties zullen tussen 5 en 15 oktober gepromoot worden.

Om deze reden zal iedereen die tijdens de tiendaagse 15 euro of meer besteed in cd-winkels en warenhuizen de CD 'Made in Holland' krijgen, waarvoor Nederlandse artiesten nummers van hun favoriete collegae hebben vertolkt. Zo zijn op de CD onder anderen Brainpower en Frank Boeijen samen te horen met het nummer 'Zwart Wit' en zingt Guus Meeuwis '15 Miljoen Mensen'.

Behalve deze CD worden er nog diverse kleinere projecten georganiseerd. Luisteraars van RTL FM zullen vanaf vandaag kunnen stemmen voor de Made in Holland-Top 100, die op 14 oktober wordt uitgezonden.

Erasmusbrug zit vast

Het verkeer in de binnenstad van Rotterdam staat muurvast omdat de Erasmusbrug niet meer dicht gaat. Sinds 14:00 uur vanmiddag kan de brug niet meer gesloten worden. De dienst gemeentewerken weet op dit moment nog niet waar de storing vandaan komt. "Het is iets mechanisch/elektrisch, maar wat precies, dat weten we niet", aldus een woordvoerder. Hoe lang het gaat duren voordat de brug het weer doet, is ook nog onbekend.

De Erasmusburg is een van de verbindingen tussen het Rotterdamse stadscentrum en de wijken in Rotterdam-Zuid. De politie adviseert automobilisten om via de Maastunnel of de andere oeververbindingen te rijden. Reizigers met het openbaar vervoer kunnen het beste met de metro gaan.

Vrouw ligt vier dagen met doden in wrak

bastiaanuhl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Een 46-jarige vrouw uit Nieuw-Zeeland heeft vier dagen lang in een autowrak klemgezeten, nadat ze een ongeluk heeft gehad. Al die tijd zat ze vlakbij haar twee medepassagiers, die het ongeluk niet hadden overleefd.

Een vrachtwagenchauffeur vond de uitgebrande en ondersteboven liggende auto vandaag. Hij had zijn wagen dicht bij de plaats van het ongeval geparkeerd en hoorde de vrouw schreeuwen. Het slachtoffer was onderkoeld en is met diverse botbreuken en brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde waarschijnlijk zondagochtend, onder aan het talud van de weg tussen Napier en Taupo.

[Update] Final Fantasy nieuws voor DS en GBA

Een heeeeele tijd terug is er een aankondiging geweest voor Final Fantasy III op de Nintendo DS. Sindsdien hebben we er niets meer over gehoord, tot vandaag.

FF III moet volgens GPara in 2006 (in Japan) verschijnen. De enige FF die nog geen Westerse release heeft gehad zal polygonen gebruiken en dus in 3D zijn.

Naast FFIII voor de DS zijn FFV en FFVI aangekondigd voor de GBA. Dit zullen gewone ports zijn van de SNES versie. Een datum is nog niet bekend voor deze twee titels.

Update 16:00

De eerste beelden van FFIII voor de DS zijn verschenen:

Bouwvakker verpletterd door betonplaat

JPM01 herschreef voor ons onderstaand bericht en gooide het in de nieuws-submit!

Icoon Binnenlands nieuws Een 36-jarige bouwvakker uit Groesbeek is gisteravond overleden ten gevolge van een bedrijfsongeval. De man was aan het werk bij een bouwplaats aan de Oostmeerlaan in Berkel en Rodenrijs, toen een betonplaat omviel en de man verpletterde.

De man liep ernstig been- en hoofdletsel op. Hij werd met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam gebracht, waar hij 's avonds aan zijn verwondingen bezweek. De betonplaat woog enkele tonnen. De Arbeidsinspectie is een onderzoek gestart naar het ongeval.

[Update] Eerste screenshot Mario Basket 3x3

Je kon erop wachten natuurlijk: Mario Basketball. Deze Mario Basket 3x3, zoals de game heet, verschijnt op de Nintendo DS en we hebben alvast de eerste screen:

Update 14:55

Er gaan geruchten rond dat dit spel volledig online zal zijn en wordt ontwikkeld door Square-Enix in plaats van Nintendo. Nintendo zal wel de publisher van het spel zijn. Nintendo heeft hier nog niets van bevestigd. Met dank aan Ruzbeh voor deze update.

Bolkestein vreest waardedaling euro

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Bolkestein vreest toekomst euroOud EU-commissaris Frits Bolkestein vreest dat de euro op den duur ten onder zal gaan aan het gesjoemel met de criteria die de munt waardevast moeten houden. In een interview met het blad Forum van werkgeversvereniging VNO-NCW laat hij weten: ''Het wangedrag van vooral de grotere lidstaten Frankrijk, Duitsland en Italië maakt onzeker dat de euro stand houdt.''

De voormalige VVD-leider denkt dat de euro over een aantal jaren - als de vergrijzing toeslaat - pas goed getest zal worden op zijn waardevastheid: ''De Italiaanse pensioenen zijn niet zo makkelijk te betalen. Men zal in Italië de neiging hebben om geld te lenen en dat zal de gemeenschappelijke munt nog verder verzwakken.''

Bolkestein herhaalde zijn opmerking van mei dit jaar dat hij zijn fractie waarschijnlijk zou hebben geadviseerd tegen de invoering van de euro te stemmen, wanneer hij indertijd had geweten dat er zo met de criteria van het stabiliteitspact geknoeid zou worden.

'Ataturkstraat is goed voor de integratie'

Mustafa ÖzcanEen wijk met Turkse en Marokkaanse straatnamen komt de integratie ten goede. Dat vindt het Amersfoortse gemeenteraadslid Mustafa Özcan. De politicus heeft het bestuur van Amersfoort een voorstel gedaan om de wegen in een aantal nieuwe wijken namen mee te geven die gerelateerd zijn aan de Marokkaanse en Turkse cultuur.

Özcan suggereert de naam van Mustafa Kemal Ataturk, stichter van de huidige Turkse staat. Casablancapad, Osmandreef, Atlassteeg en Ankaraplein zijn andere voorbeelden die gebruikt kunnen worden. "Het zou een mooi gebaar zijn naar de Turkse en Marokkaanse inwoners van deze stad. Het komt de integratie ten goede", zegt Özcan, die met de Onafhankelijke Lijst Özcan één zetel heeft in de Amersfoortse raad. Hij vindt straatnamen bij uitstek geschikt om de gezamenlijke historie en cultuur van Nederland en Turkije of Marokko weer te geven.

[Update] DS aankondigingen (wi-fi, Brain Training)

Gisteren heeft Nintendo in Japan een persconferentie gehouden over de DS. De focus lag vooral op het online-gedeelte dat binnenkort geïntroduceerd zal worden. Zo is de Wi-Fi USB Connector getoond, een soort USB-stick die je in je PC steekt. De DS herkent dat deze is aangesloten en zal op deze manier online kunnen spelen. Ook is de slogan van de Nintendo online service bekend gemaakt, namelijk (vertaald): "Easy, Safe, Free".


De WiFi Connector en het logo van de online-service

Verder zijn er nog een aantal games aangekondigd, zoals Brain Training 2 voor Japan en Brain Training DS voor Amerika en Europa. Verder zijn er boxarts verschenen voor de eerste WiFi online DS-games namelijk Mario Kart DS en Animal Forest



Van links naar rechts, van boven naar onder: Brain Training DS (Westerse boxart met Japanse tekens), Brain Training 2, Mario Kart DS, Animal Forest

Update 14:30

Ruzbeh gaf in het DS topic een schema dat duidelijk maakt hoe de WiFi connectie van de Nintendo DS werkt:

Je kan dus op drie manieren online met je DS, via Nintendo Hot-Spots, via de Wi-Fi USB stick en via je eigen Wi-Fi netwerk.

Edwin de Graaf naar ADO

Edwin de Graaf speelt tot het eind van het seizoen voor ADO Den Haag. Hij wordt gehuurd van Feyenoord.

Frans Adelaar is heel blij met de komst van de 25-jarige Edwin de Graaf. Hij zocht voor ADO versterking aan de rechterkant van het middenveld en/of verdediging.

De broer van Edwin, Remco de Graaf, speelde vroeger ook bij ADO. Aan het eind van het seizoen wordt bekeken of De Graaf terug gaat naar Feyenoord of hij definitief in Den Haag blijft voetballen. Bij Feyenoord heeft de Zoetermeerder nog een contract tot 2008.

De Feyenoord trainer Erwin Koeman leek de Graaf een kans te geven, maar Feyenoord liet weten af te willen van de Graaf. De Graaf had serieuze intresse van clubs zoals Roda JC en FC Groningen, maar Edwin de Graaf koos voor ADO.

John O’Brien, Michael Mols, Sean Doherty, Tomasz Rzasa en Aleksandar Rankovic zijn ook al dit seizoen naar ADO gehaald. Edwin wordt hiermee de zesde.

Dancing Stage Mario Mix info

28 oktober zal het eerste Mario-dans-spel voor de GameCube; Dancing Stage Mario Mix, gaan verschijnen. Om iedereen een beetje warm te houden voor dit spel kwam Nintendo vandaag met wat nieuwe informatie.

Dancing Stage Mario Mix is gemaakt door Konami, die ook bekend zijn van de Dancing Stage serie op de PlayStation (2) en de Xbox. Deze game zal echter niet enkel uit losse liedjes bestaan waar je op kunt dansen, maar dit zal allemaal verwerkt zitten in een Mario-verhaal.

Waluigi, de boosaardige variant van Luigi, heeft de vier muziek sleutels gestolen, waardoor het natuurlijke evenwicht in Mushroom Kingdom verstoord is en er overal rare melodieen klinken. Om de sleutels weer terug in het bezit te krijgen moet Mario zich een weg dansen door vijf verschillende werelden. Naast de verhaalmode biedt het spel ook nog andere modes zoals free, fitness, multiplayer en minigames.




Dit dansen gebeurt op de Action Pad, de dansmat die met het spel mee wordt geleverd. Tijdens het spel verschijnen er pijlen op het scherm die naar boven gaan. Door op het juiste moment op de goede pijl op de mat te gaan staan wordt je energie meter gevuld. Doe je het echter fout, dan wordt je energie meter steeds leger. Is hij helemaal leeg, dan heb je verloren.

Het spel biedt meer dan 25 nummers om op te dansen en veel muziek hiervan is bekend uit andere Mario spellen zoals Super Mario World, Donkey Kong en Mario Kart 64.

Het spel zal zoals eerder gezegd vanaf 28 oktober in de winkel te koop zijn voor een adviesprijs van zestig euro, inclusief Action Pad.

Motorrijder gewond door vallende slagboom

Icoon Binnenlands nieuwsEen Vlissingse motorrijder zit al twee weken in de ziektewet nadat hij bij de tolpoort van de Westerscheldetunnel op zijn helm werd geraakt door een onverwacht dichtgaande slagboom. De motorrijder hoorde van anderen, waaronder een personeelslid van het tolplein, dat het vaker gebeurt dat een slagboom tijdens het passeren van een auto of motor 'ineens weer naar beneden komt'.

Communicatiemanager I. de Moor van de NV Westerscheldetunnel wijt veel ongevallen aan menselijke fouten. "Te snel rijden, of motorrijders die te dicht op elkaar rijden, zijn vaak oorzaken van botsingen tussen voertuig en slagboom. Bij ongeveer één op de honderdduizend passages komt een voertuig in contact met een slagboom", stelt De Moor. Hij bestrijdt dat er iets mis zou zijn met de slagbomen.

-
Met dank aan D_tje, die dit bericht herschreven via de submit aan ons meldde!

'Britney en Kevin in kinky sekstape'

Icoon Britney nieuwsEen 'goede' kennis van zangeres Britney Spears en echtgenoot Kevin Federline beweert een sekstape van het tweetal in zijn bezit te hebben. Volgens een bron is de man van plan de video voor 'een smak geld' aan de media te verkopen. De tape zou door de kennis zijn gevonden toen hij te gast was bij het echtpaar Spears-Federline.

De zangeres zou ten tijde van de opnamen al zwanger zijn geweest van zoon Sean Preston, van wie ze onlangs beviel. "Het gaat er heftig aan toe, als we hem moeten geloven. Hij zegt dat Britney op dat moment nog zwanger was van Sean Preston, maar dat je dat aan haar lichaam nog niet kunt zien", zegt de bron. La Spears kon er toen ze net zwanger was maar niet over uit hoe goed de blijde verwachting is voor je seksleven. Volgens Britney was zij onverzadigbaar en kon Kevin zijn geluk niet op.

Jort Kelder naar Talpa

Jort en BeauJort Kelder gaat twee dagen per week de plek van presentator Beau van Erven Dorens opvullen bij NSE. Vanaf aanstaande vrijdag zal hij het presentatieteam van het nieuwsprogramma van Talpa versterken. Kelder is nu nog hoofdredacteur van het blad Quote. Dat blijft hij ook nog gewoon doen.

Al vanaf de start van het programma was duidelijk dat naast Van Erven Dorens, die het programma ook produceert, een tweede presentator nodig is. Even was RTL-correspondent Max Westerman in de markt, maar die haakte af.

Quick-Step strikt 'Remmbo'

Quick Step heeft er wederom een nieuwe renner bij voor volgend seizoen. Remmert Wielinga komt over van Rabobank en tekent een contract voor één jaar bij de ploeg van Patrick Lefèvre.

De 27-jarige Eindhovenaar en de Belgische formatie hopen met de verrassende transfer de carrière van de veelgeplaagde klimmer uit het slop te trekken. Na een slechte Tour de France in 2003 en talloze blessures was hij op een zijspoor geraakt bij de boerenleenbank en werd zijn contract dit jaar logischerwijs niet verlengd.

Voor Wilfried Peeters, de ploegleider van Quick-Step, was dit geen reden om de Brabander niet in te lijfen: "In het verleden hebben we veel geluk gehad met renners die uit geslagen positie moesten terugknokken. Met Wielinga hebben we niets te verliezen. Het is een renner die aandacht en begeleiding nodig heeft, maar juist daarmee hebben wij als ploeg de laatste jaren naam gemaakt, denk ik."

Wielinga, die zijn opleiding genoot bij Rabobank, presteerde in zijn eerste jaar als prof bij de Nardi in 2002 meer dan verdienstelijk. Dat leverde hem in 2003 een rentree bij de Nederlandse formatie op. Aanvankelijk verliep deze zeer succesvol. Hij won in Spanje enkele ritten en reed een sterke Dauphiné Liberé, waarin hij zich in de Tourploeg reed. Maar daar ging het fout. Wielinga stapte gedesillusioneerd af en werd min of meer door Rabobank afgeserveerd.

Momenteel is de in Monaco woonachtige renner blessurevrij en steek hij in een uitstekende conditie. In zijn laatste weken in dienst van Rabobank hoopt hij dan ook weer zijn oude vorm te herpakken in een aantal koersen, waarin hij kan uitblinken: de Ronde van Emilia, de GP Beghelli, de Ronde van Piemonte en de Ronde van Lombardije.

Dante keert terug in Devil May Cry 4

Dat 'Devil May Cry' terugkomt op de PS3 is geen nieuws meer. Wat dan weer wel nieuwswaardig is, is dat geestelijk vader Hiroyuki Kobayashi de serie flink onder handen gaat nemen. De Japanse gamesontwikkelaar vertelde dat tegen gamesmagazine 'Hyper Playstation'. Wat meneer Kobayashi daar precies mee bedoeld blijft onduidelijk.

Kobayashi zegt dat de Tokyo Games Show demo van 'Devil May Cry 4' niet representatief is voor het nieuwste deel rond duivelslachter Dante. In de demo is een jonge Dante te zien met zijn kenmerkende witte haardos. Of hij ook in die hoedanigheid terugkeert is nog even afwachten. De ontwerper Tatsuya Yoshikawa gaat Dante's look aanpassen voor deel vier.

Naast Dante komt ook een vrouwelijk personage de hoofdrol opeisen. Wie dat personage zal zijn is nog onduidelijk. Het team achter de game is inmiddels druk bezig met brainstormen. Het spel moet in 2007 klaar zijn.

Staatssecretaris wil imago Nederland oppoetsen

Icoon economisch nieuwsStaatssecretaris Karien van Gennip (Economische Zaken) wil het imago van Nederland verbeteren. Volgens de politica is het imago niet slecht, maar wordt het beeld van ons land in de wereld er niet beter op. Dat heeft zijn weerslag op de export, investeringen van buitenlandse ondernemingen in ons land en het toerisme.

Van Gennip is niet van plan haar doel met een grootscheepse campagne te bewerkstelligen. Ze ziet er meer in om samen met internationaal opererende bedrijven een positief imago uit te dragen. Dat houdt onder meer in dat de deelnemende partijen 'aperte misverstanden' over bijvoorbeeld het ontslagrecht of de milieuwetgeving in ons land corrigeren indien ze daar tegenaan lopen. Hiervoor wordt een strategie ontwikkeld, waarin staat hoe er op dergelijke incidenten kan worden gereageerd.

X05: Filmpje van de co-op mode in Perfect Dark Zero

Op de X05 is ook Perfect Dark Zero getoond aan het publiek en wat Halo 2 mist is in deze titel wel aanwezig: online co-op mode. Dit betekent dat je samen met een vriend de verhaallijn via Xbox Live kunt spelen. Van deze mode is nu op internet een filmpje te zien. In dit filmpje kun je ook zien dat je hints krijgt over waar je heen moet door middel van pijlen op de grond.

Klik hier om het filmpje te downloaden

Steen door tramruit gegooid: vrouw gewond

Icoon Binnenlands nieuwsGisteravond is een 19-jarige vrouw gewond geraakt nadat er een steen door een ruit was gegooid van de tram waarin zij zat. De dader is vooralsnog niet gepakt.

Het incident vond rond 23.45 uur plaats in tram 5 ter hoogte van de Van Boshuizenstraat in Amsterdam-Buitenveldert. Door al het rondvliegend glas raakte de vrouw gewond. Ze moest voor behandeling naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Dungeons & Dragons Online beta aangekondigd

Nadat er kort geleden al 125.000 aanmeldingen waren voor de alpha fase van DDO, waarin nog maar weinig mensen toegelaten werden, kun je je inmiddels opgeven voor de beta stage. Ook mensen die al voor de alpha ingeschreven staan, maar niet mee doen, zullen zich voor de beta moeten inschrijven.

Wanneer de beta begint is nog niet helemaal duidelijk.
Wil je meedoen aan de beta, kijk dan op deze website.



Fase 2 reclamecampagne PSP van start

Nadat de PSP al flink is gepromoot door middel van reclames op de TV, internet en in bladen, gaat vandaag fase 2 van start. Overal in Nederland komen grote posters te hangen (bijvoorbeeld in bushokjes) die de vier functionaliteiten van de PSP laten zien. Dit alles onder de slogan: "Game. Movie. Music. Photo. PlayStation Portable". De muziekfunctie zal worden gevisualiseerd door Jamiroquai, de filmfunctie door de film "Be Cool" met o.a. John Travolta en de gamefunctie met "Ridge Racer". Ook de fotofunctie zal duidelijk naar voren gebracht worden.

Op speciale plekken in Nederland komen posters te hangen met daaraan een enorme 3D PSP, de zogenaamde "spectaculars". In het "scherm" van de PSP zullen dan de verschillende functies door middel van afwisselende posters getoond worden.



Twee "spectaculars"

Ook zullen er verschillende "showcases" verschijnen, met daarin een echte PSP die een filmpje laat zien met alle functionaliteiten.



Links een zogenaamde "showcase" met een echte PSP erin

Shell boort weer naar olie na orkanen

Oliemaatschappij Shell boort weer naar olie in de Golf van Mexico. Ongeveer een week geleden werd de oliewinning stilgelegd, omdat de orkaan Rita over het gebied trok. Shell had toen net weer eenderde van z'n productie op gang gebracht. Het bedrijf werd de weken ervoor getroffen door de orkaan Katrina. Shell produceert normaal 450.000 vaten olie per dag in de Golf van Mexico, maar dat zullen er de komende tijd maar 160.000 per dag zijn.

De orkanen Katrina en Rita hebben bij veel oliemaatschappijen grote schade aangericht. Over de financiële gevolgen tast Shell nog in het duister. De Britse concurrent BP maakte gisteren bekend dat zijn winst in het derde kwartaal door het natuurgeweld 700 miljoen dollar (583 miljoen euro) lager zal uitvallen. Meer dan honderd platforms zijn beschadigd. Sommige kunnen niet meer gerepareerd worden, drie platforms zijn weggevaagd.

Turkse organisaties: 'I love'-campagne is taalcatastrofe

The_Order had ons via de nieuws-submit te melden:

I love verkeersregelsTwee Turks-culturele organisaties uit Den Haag en Leidschendam zijn bezig met een protestactie tegen de I love-verkeerscampagne van Verkeersminister Karla Peijs (CDA). Echter niet vanwege het doel, het verkeersveiliger maken van de weg. Het is de verenigingen een doorn in het oog dat de campagne in het Engels wordt gevoerd.

"De overheid moet informatiespotjes in het Nederlands uitzenden. Zij moet borg staan voor onze taal. Die borden moeten dus onmiddellijk worden aangepast", stelt Hasan Sahin, de initiatiefnemer van de protestactie. Hij zegt zich al weken aan de campagne-uitingen te storen. Omdat niemand anders aan de bel trekt is hij begonnen met een mailactie. Sahin roept iedereen op protestmailtjes te sturen naar het ministerie van Verkeer en Waterstaat en alle politieke partijen.

Sahin zou inmiddels al veel steunbetuigingen hebben ontvangen. "Niet alleen van Nederlanders, maar ook van allochtonen. Iedereen vindt het belachelijk. Er moet een einde komen aan deze taalcatastrofe", stelt hij. Hij zegt zich te realiseren dat het aanpassen van een miljoenencampagne veel geld kost. "Uiteraard. Maar ze hadden het ook in één keer goed kunnen doen. De Nederlandse overheid mag geen belastinggeld gebruiken om Engelstalige campagnes te voeren. Op deze manier wordt het Nederlands verkracht."

Het is overigens niet de eerste actie tegen de I love-campagne. Via de site Postbus44.nl kunnen automobilisten stickers kopen met teksten als 'I love 180 km/u' en 'I love bumperkleven'. De persoon achter deze actie ergert zich echter met name aan de 'mierzoete' toon van de overheidscampagne.

Wilders boos op Kamervoorzitter

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Weisglas geeft Wilders geen spreektijdOnafhankelijk Kamerlid Geert Wilders is gisteren in woede ontstoken nadat Kamervoorzitter Frans Weisglas hem niet toestond mondelinge vragen te stellen tijdens het vragenuurtje in de Kamer. Wilders wilde minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken aan de tand voelen over de toetredingsonderhandelingen tussen de Europese Unie en Turkije. Volgens de politicus was het pas de eerste keer sinds zijn breuk met de VVD-fractie vorig jaar september, dat hij bij Weisglas vragen had aangemeld voor het wekelijkse vragenuurtje, dat live op tv wordt uitgezonden.

Tegen journalisten liet een opgewonden Wilders zich gisteren ontvallen: ''Dit is schandalig. Europa begint onderhandelingen met Turkije, terwijl een meerderheid van de bevolking daar tegen is en daarover mag ik niet in debat met de minister. Tegelijkertijd staat Weisglas wel toe dat het CDA een half uur staat te lullen over het lekprikken van banden op een kazerne. Dat is live op televisie. Niet te geloven.''

Tottenham wil Mido definitief overnemen

Tottenham Hotspur manager Martin Jol wil graag oud-Ajacied Ahmed Hossam oftewel Mido definitief overnemen van AS Roma. De Spurs hebben Mido afgelopen januari voor achttien maanden gehuurd.

"Hij ging terug naar Egypte, heeft keihard getraind en kwam terug als een ander persoon" sprak Jol met lovende woorden.

De 22-jarige Mido heeft dit seizoen twee maal gescoord voor Tottenham. De Egyptenaar maakte zaterdag de winnende treffer tegen Charlton Athletic. Aan die wedstrijd hield hij wel een hamstringblessure over.

OM krijgt bewijs dodelijke straatroof niet rond

LiefHeersendBeest had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonIn een rechtszaak in Amsterdam zijn deze week twee hoofdverdachten van een geruchtmakende straatroof met dodelijke afloop, vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. In deze zaak zijn nu in totaal vier jongeren vrijuitgegaan, omdat het Openbaar Ministerie (OM) het bewijs in de ogen van de rechtbank niet voldoende rond kon krijgen.

De twee die deze week terechtstonden, Achmed A. en Otman el B. (beiden 20), zouden volgens het OM samen met de 21-jarige I. D. en de 20-jarige M .A. verantwoordelijk zijn voor de gewelddadige straatroof uit 2003 in Amsterdam West op de 69-jarige Hennie de Jong. Twee van hen hebben haar volgens het (OM) met een scooter beroofd. De jongen achterop greep haar handtas, en toen De Jong die niet wilde loslaten, kreeg ze een paar trappen tegen haar arm. De daders lieten het slachtoffer achter met een gebroken bovenarm. Twee weken later overleed ze aan een longembolie, bloedstolsels in de longen, als gevolg van de botbreuk.

Het OM had tegen de twee hoofdverdachten straffen van zes en vijf jaar geëist. Alle vier de Marokkaanse jongeren hebben reeds een enorme lijst met veroordelingen op hun naam staan, voor diefstallen, inbraken en tasjesroof. Het OM overweegt tegen de vrijspraak in hoger beroep te gaan.

Nieuwe (en oude) DS titels aangekondigd

Nintendo heeft in de nieuwste Famitsu een aantal DS titels aangekondigd voor Japan. Een aantal hiervan kenden we al (Mario en Luigi 2 bijvoorbeeld), maar de meeste zijn nieuw.

- Mario & Luigi RPG 2 (Nintendo, Release: 29.12.05)
- Gyakuten Saiban 4 (Capcom, Release: 2006)
- Brain Training 2 DS (Nintendo: Release: 29.12.05)
- Rainbow Island DS (Taito, Release: 05.01.06)
- Final Fantasy Crystal Chronicles (Square Enix)
- Tingle RPG (Nintendo)
- Tales DS (Namco)
- Magical Vacation
- Ash
- Wishroom
- Tenchu (From Software)
- Kaitou Wario
- English Training DS (Nintendo)
- Detect Hacker
- Densetsu no Stafi 4 (Nintendo)
- Puzzloop DS
- Crossword
- Jigsaw Puzzle
- Sudokou
- Bomberman Story (Hudson)
- New Gundam (Bandai)
- Mario Basket 3 vs. 3 (Nintendo)
- Stylebook Serie (Bandai) - Ocha Inu no Heya
- Dangerous Jiisan
- Nobunaga's Ambition DS (Koei)
- Dracula
- Yugioh (Konami)
- vs. Puzzle Papi Inu Vector Wan!!
- Custom Robo DS (Nintendo)

Belgische geldautomaat kan cijfer 7 niet aan

lr817086 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsHet cijfer 7 leidt tot een storing bij de geldautomaten van de Belgische Dexia Bank. Op het moment dat iemand dit cijfer intoetst, geeft de flappentapper acuut geen sjoege meer. Klanten met een 7 in de pincode kunnen daarom niets anders dan het geld maar bij het loket in de bank opnemen.

Het probleem doet zich sinds een maand voor. "We hebben een probleem met de software", stelde een woordvoerder van de bank vandaag in de Belgische media. Dexia denkt de bizarre storing binnen drie weken op te lossen.

'Verdonk leider VVD'

Minister Dekker (VVD, Volkshuisvesting) vindt dat haar collega-minister en partijgenoot, Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) de nieuwe lijsttrekker van de VVD moet worden. Minister Dekker noemt Verdonk in weekblad HP/De Tijd een 'uitstekende kandidaat'. Dekker wordt hierin gesteund door de lezers van de website van weekblad Elsevier.

Op de site van Elsevier kiest 50% van de stemmers voor Verdonk als nieuwe lijsttrekker, gevolgd door Hans Wiegel (29%) en Henk Kamp (18%). Van Aartsen is met 4% van de stemmen het minst favoriet, al denkt hij daar zelf anders over: hij heeft al openlijk gesolliciteerd naar de post van lijsttrekker. In zijn kritiek op Balkenende, die hij 'inspiratieloos' vindt, liet Van Aartsen al weten hem graag als premier op te volgen.

Tot dusver is hij de enige die heeft gesolliciteerd. Minister Gerrit Zalm zei onlangs geen lijsttrekker voor de volgende verkiezingen te willen zijn. Ook staatssecretaris Rutte gaf al aan deze ambitie niet te hebben. Hans Wiegel heeft van zijn ambitie om premier te worden nooit een geheim gemaakt maar heeft nog niet gesolliciteerd.

Vier doden bij Belgisch gezinsdrama

Snarf had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen man uit het Belgische Koksijde heeft zijn drie kinderen vermoord, en vervolgens de hand aan zichzelf geslagen. De lichamen van het viertal werden gisteren aangetroffen in de woning van de man. De 44-jarige Raoul Lhoir was verwikkeld in een echtscheiding, met onder meer de kinderen, van respectievelijk 9, 7 en 5 jaar oud, als inzet.

De kinderen waren het weekeinde bij hun vader geweest. Ook maandag waren ze daar gebleven omdat er een vrije dag was op hun school. Toen bleek dat de kinderen dinsdag niet op school waren verschenen alarmeerde de moeder de politie. Die drong aan het einde van de middag de woning van Lhoir binnen, waar de dode lichamen werden gevonden. Vermoedelijk heeft de vader zijn kinderen doodgeschoten terwijl ze lagen te slapen. Uit autopsie moet blijken wanneer het drama heeft plaatsgevonden.

Turkse student wint Nokia Design Awards

saban had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nokia Design Awards zijn gewonnen door de 23-jarige student Tamer Nakisçi. De Turk ontwierp een futuristische telefoon die geheel van vorm kan veranderen. Hij heeft zijn ontwerp de Nokia 888 genoemd.

Tot de doelgroep van de Nokia 888 behoren jonge consumenten. "Deze mensen zijn zeer mobiel en hebben constant op verschilende manieren interactie. Mijn ontwerp past zich aan naar moment, plaats en functie." De telefoon bestaat uit een vloeibare batterij en een flexibel touchscreen en maakt gebruik van spraakherkenning.

De jury van de Nokia Design Awards was erg lovend over het ontwerp. "Dit verfrissende, nieuwe idee is perfect uitgevoerd. De telefoon vertelt gebruikers wat er gebeurt (bijvoorbeeld als er wordt gebeld) door van vorm te veranderen. Hij werkt zonder toetsenbord en lijkt gemakkelijk in gebruik. Een simpel maar stijlvol en futuristisch design: de Nokia 888 is slechts 0,5 cm dik! Goede grafische uitvoering. In z'n geheel uitstekend."


Op de site van Nakisçi is een animatie te vinden.

[NHL] D Purinton krijgt tien wedstrijden schorsing

Dale Purinton, verdediger van de New York Rangers, zal wegens een schorsing de eerste tien wedstrijden van het seizoen 2005-2006, dat vandaag van start gaat, moeten missen.

In een vechtpartij tijdens de laatste voorbereidingswedstrijd tegen de Boston Bruins probeerde Purinton zijn vinger in het oog van Colton Orr te steken. Met inachtname van eerdere schorsingen wegens pogingen om tegenstanders opzettelijk letsel toe te brengen is hij nu voor tien wedstrijden geschorst. Tijdens een schorsing ontvangt een speler ook geen salaris. Voor Purinton komt dat neer op een financiële sanctie van $26.658 (ruim ¤22.200).

Indiër vermoordt moeder die geen vrouw voor hem vond

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 34-jarige Indiër uit New Delhi is gearresteerd op verdenking van moord op zijn moeder. De man heeft verklaard zijn 62-jarige moeder te hebben doodgeslagen en daarna in brand gestoken, omdat ze hem niet aan een echtgenote heeft geholpen. Het is in India gebruikelijk dat ouders voor hun kinderen een huwelijk arrangeren.

Twee jongere broers van Sandeep Devi waren al wel getrouwd, en dat stak bij de 34-jarige vrijgezelle man. Aangezien zijn vader tien jaar geleden was overleden, was het in de ogen van Devi de taak van zijn moeder om een geschikte vrouw voor hem te vinden. Afgelopen zondag liep een discussie over de kwestie dusdanig uit de hand dat de gefrustreerde Indiër zijn moeder doodsloeg.

Koop de bh van Britney

Altijd al willen rondhuppelen in de bh van Britney spears? Dan heb je nu je kans, want Britney houdt een soort garagesale voor de slachtoffers van orkaan Katrina.

Niet echt een garagesale trouwens, want uiteraard loopt de verkoop via ebay. Wie even een kijkje wil nemen in de uitverkoop van Britney kan hier terecht.

"Items include a white stone bra worn in one of her videos, a pair of blue-and-pink jeans with a pink suede buckle belt, and an autographed "I Have the Golden Ticket" burgundy tank top with an arrow pointing down", dat is dus wel geinig voor de verzamelaar.

Aangezien ik in een luie bui ben zou het leuk zijn als jullie weer eens toepasselijke foto's in de reacties zetten..

De leukste linkjes worden later op de dag natuurlijk in het blogje gepletterd.

Oké, daar gaan we : linkje 1 , linkje 2 , linkje 3

Een hond is het beste dieet

Esposa had ons via de nieuws-submit te melden:

Amerikaanse wetenschappers hebben aangetoond dat een hond het beste dieet is. Bedoeling is dan wel om elke dag een blokje om te lopen met het dier, niet om hem op te eten.

Mensen die vijf keer per week een wandeling van twintig minuten maken met hun hond, vallen per jaar gemiddeld 6,4 kilo af. De meeste diëten worden hiermee afgetroefd. Volgens de onderzoekers is dit succes verklaarbaar omdat mensen zich verantwoordelijk voelen voor hun hond. Ze beseffen dat het dier regelmatig moet worden uitgelaten, en dwingen zichzelf daarmee tot meer lichaamsbeweging.

Ontwerper Brussels Atomium overleden

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

De Belgische ingenieur André Waterkeyn is gisteren overleden in Brussel. De man verwierf in de jaren '50 wereldfaam toen hij als jonge ingenieur het Atomium ontwierp. Waterkeyn is 88 jaar geworden.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Het Atomium werd ontworpen voor de Wereldtentoonstelling in Brussel van 1958. Het gedurfde ontwerp, een 102 meter hoog model van een ijzermolecule, zette België op de wereldkaart. Waterkeyn werd nadien de beheerder van het Atomium en was in de jaren '90 betrokken bij de plannen voor de renovatie, die op dit moment plaatsvindt. Het Atomium gaat in 2006 opnieuw open.


Het Atomium is één van de grote
trekpleisters van Brussel

Gevangenen ontsnappen van bajesboot

Trebweb had ons via de nieuws-submit te melden:

Drie gevangenen zijn gisteren ontsnapt van de bajesboot in Rotterdam. Eén van hen kon snel worden ingerekend, de andere twee zijn enkele uren voortvluchtig geweest voordat ze konden worden aangehouden. Hoe de drie konden ontsnappen is nog niet duidelijk.

De boot fungeert als huis van bewaring voor illegale vreemdelingen. Het is niet de eerste keer dat er ontsnappingen voorkomen op de drijvende gevangenis. Minister Donner van Justitie kondigde daarom in maart al aan dat hij extra beveiligingsmaatregelen op detentieboten wil zien.

Cohen: nieuwe aanpak hangjongeren

Crusty2004 en LiefHeersendBeest hadden ons via de nieuws-submit te melden:

binnenlands nieuwsBurgemeester Cohen van Amsterdam heeft gisteren een bezoek gebracht aan de Egidiusstraat in Bos en Lommer. Vorige week trok een bewoonster aan de bel, nadat haar ramen door jongeren waren bekogeld met eieren. Cohen, die eerder deze week door het Amerikaanse blad Times werd geroemd voor zijn optreden in de hoofdstad, kondigde nieuwe maatregelen aan tegen de overlast van hangjongeren.

Volgens een woordvoerster van Cohen is het bekend om welke jongeren het gaat. Om de overlast in te perken, heeft het stadsdeel inmiddels de bankjes bij het jongerencentrum waar jongeren zich vaak ophouden weggehaald. Ook kan vanaf nu een hele groep worden aangepakt als iemand zich misdraagt. Leden van deze harde kern krijgen binnenkort een brief thuis waarin de nieuwe aanpak staat aangekondigd. Als dit niet helpt, overweegt de burgemeester een straatverbod of alcoholverbod.

Ook Tweede-Kamerlid Wilders heeft zich het lot van de buurtbewoners aangetrokken. Hij had dinsdag een gesprek met het getroffen echtpaar en heeft Kamervragen gesteld over de kwestie. Hij had bovendien forse kritiek op het volgens hem nalatige optreden van Cohen.

Man maait boodschap in gazon

BaZzY had ons via de nieuws-submit te melden:

opmerkelijk nieuwsEen verwaarloosde voortuin was in de Amerikaanse stad Omaha aanleiding voor een burenruzie. De eigenaar had zijn voortuin al maanden niet gemaaid. Een buurtbewoner ergerde zich daar zo aan dat hij zich had beklaagd bij de gemeente.

Volgens de lokale wet mogen grassprieten niet langer zijn dan 45 centimeter. Omdat dat het geval was, verplichtte de gemeente de eigenaar zijn gazon te maaien.

De man ging daar gedeeltelijk op in. In plaats van het gazon helemaal te maaien, knipte hij zorgvuldig enkele grassprieten zodat er een boodschap van 9 meter lang in het gras te lezen was: 'Fuck you!'

De geschrokken buren kunnen daar bitter weinig aan doen. "Het is allerminst vriendelijk naar de buren en hun kinderen toe, het getuigt van slechte smaak, maar het is geen misdaad", aldus de plaatselijke procureur Marty Conboy. Hij adviseert de buren de boodschap te negeren. "Sommige buren willen zelf het gazon gaan maaien, maar dan riskeren ze een arrestatie voor huisvredebreuk."

Hersenloze verkwisters?

Wie gisteren al verontwaardigd was over de kosten van de koffietest van de ministeries van VROM en Financiën, die kan vandaag helemaal zijn lol op. Volgens De Telegraaf worden er straks 110 nieuwe automaten aangeschaft, die bij elkaar een slordige 5 miljoen Euro gaan kosten.

Dit neigt natuurlijk net als gisteren nogal naar tendentieuze berichtgeving. Laten we dus even wat beter kijken. Ik schat dat er bij die twee ministeries zo'n 6.000 mensen werken dus 110 automaten is eigenlijk zo gek nog niet. Per automaat moeten er dan zo'n 55 mensen bediend worden.

Maar die prijs... dik 45.000 Euro per automaat! Wat gaan ze daar in hemelsnaam neer zetten, dat moet wel de Rolls Royce onder de koffieautomaten zijn. Laten we hopen dat De Telegraaf het even bij het verkeerde eind heeft, want anders is het wel heel erg triest gesteld met het inkoopbeleid bij de ministeries. Dat zou dan ongetwijfeld een fikse rel opleveren en waarschijnlijk een nieuwe inkoper.

Voor die nieuwe inkoper hebben we dan gelijk een gratis tipje om lekker "binnen te komen": tipje

En nu ga jij er ook aan geloven!


Heerlijk is dat gevoel als je na een lekkere werkdag thuis komt en lekker op
de bank ploft. Met je luie reet onderuit gezakt met die controller in je handen. Heerlijk ben je bezig met de Xbox, sneakt overal tussendoor met je personage en gebruikt je sniper rifle om af en toe eens een kwaadaardige motherfucker neer te leggen. "En dat was er weer één" roep je vrolijk. Genietend sluip je verder en knalt er op los. Granaatje hier, kogeltje daar. Zo ga je lekker verder. Dan 'ontploft' alles om je heen. Je wereld verandert ineens. Je vriendin komt binnen... "Ben je nou alweer aan het schieten? Daar is echt helemaal niks aan man. Doe nou eens gezellig." Zuchtend en steunend zet je alles uit.

Gibbs nog lang uit de roulatie

Feyenoord kan tot de winterstop geen beroep doen op Cory Gibbs. De 25-jarige Amerikaan is maandag in eigen land geopereerd aan zijn linkerknie.

Gibbs raakte afgelopen zomer tijdens een interland van Team USA geblesseerd aan zijn linkerknie. De verdediger werd hierop in Miami geopereerd, maar kreeg nieuwe klachten tijdens zijn hersteltraining in Rotterdam. ”Op aandringen van Cory is vervolgens besloten tot een kijkoperatie,” reageert clubarts Robbart van Linschoten. "Daarbij heeft de chirurg een nieuwe beschadiging in het kraakbeen van zijn linkerknie aangetroffen. Dat betekent dat Cory zijn revalidatie eigenlijk weer van voren af aan moet beginnen en vermoedelijk pas na de winterstop zijn rentree kan maken.”

Gibbs kwam in januari de troepen van Feyenoord versterken. De Amerikaan speelde eerder onder meer voor Sankt Pauli en Dallas Burn. Gibbs mag van Feyenoord in Miami revalideren.

Glaasje pis

Met alle antirookwetgeving die op komst is, denkt het Duitse bedrijf Nautilus het gat in de markt te hebben gevonden. Als straks in alle horecagelegenheden ook een rookverbod van kracht wordt, dan hoef je dankzij Nautilus namelijk niet naar buiten te vluchten wanneer je een onstuitbare nicotinebehoefte krijgt.

Nautilus komt namelijk met een nicotinebiertje op de markt en de dosis nicotine is vrij aardig, drie glazen "nicshot" komt overeen met een pakje sigaretten. Om te voorkomen dat alle rokers straks alcoholisten zijn moet dat waarschijnlijk echter wel.

Eerlijk gezegd doet het me nog het meest denken aan het bericht uit dit blogje, maar zelfs als het nieuwe biertje wel te drinken is dan vraag ik me toch af of de beleving voor de gemiddelde roker echt hetzelfde is. Misschien gewoon een kwestie van wennen en in ieder geval kan de openingszin "Heb jij misschien een vuurtje?" , eenvoudig worden vervangen door: "hé, hebben ze jouw glas ook volgezeken...?".

Oh ja, de foto's voor de volhouders...

Totally Spies: The game

Atari en Marathon Animation zijn een samenwerking begonnen om de tekenfilmserie Totally Spies naar de consoles te brengen. De cartoon die al sinds 2001 een regelrechte hit in diverse landen is gaat over drie tieners van Beverly Hills die spionnen zijn en overal ter wereld de misdaad bestrijden met coole gadgets.


Doe mij een console Jerry!

Atari zal games ontwikkelen voor diverse platformen zoals de PlayStation2, GameBoy Advance en de Nintendo DS. De eerste game zal vijf missies bevatten waarin je moet puzzelen, racen en vechten.

X05: Verzamelde trailers van Xbox 360 games

Dit nieuwsbericht is er vooral om jullie een kort overzicht te geven van alle trailers die Microsoft heeft laten zien op de X05. Klik hier om naar de mediaplayer op xbox.com te gaan. Vervolgens kun je links kiezen uit de verschillende X05-trailers. Van de volgende games kun je een trailer vinden op die link:

Condemned: Criminal Origins, Dead Rising, FIFA '06, Final Fantasy XI, Full Auto, Gears of War, Kameo, MotoGP, Ninety Nine Nights, Project Gotham Racing 3, Resident Evil 5, Too Human.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.