DVD: Assepoester - Terug in de tijd

In de wereld van Disney gelden er op het gebied van sequels eigenlijk twee regels: de film moet qua sfeer aansluiten bij het origineel én het verhaal moet vooral geschikt zijn voor de jongere kijkertjes, waar de films uit de reeks 'Classics' veelal geschikt zijn voor een veel breder publiek. In het geval van Assepoester - Terug in de tijd is er eigenlijk geen sprake van een sequel, aangezien deze film over Assepoester al de derde in de reeks is. In Assepoester - Terug in de tijd is er niet echt sprake van een vervolg op het originele verhaal, maar zien we hoe het Assepoester had kunnen vergaan als niet alles was gegaan zoals we eerder konden zien.



Assepoester, maar dan anders
Het verhaal van het derde deel van Assepoester begint een jaar na het huwelijk van de prins en Assepoester. Iedereen lijkt dolgelukkig, maar stiefzuster Anastasia vindt nog steeds dat zij de bruid had moeten zijn van de prins. Met een duister plan ontfutselt ze het toverstafje van de goede fee en samen met haar moeder tovert ze de tijd een jaar terug om zo de loop van het verhaal te kunnen veranderen. Ze heeft de maat van het glazen muiltje veranderd naar haar eigen maat en hoeft eigenlijk alleen nog maar te wachten op het moment dat de prins het verloren muiltje om haar tere voetje schuift en haar ten huwelijk vraagt. Assepoester is daarbij natuurlijk de pisang en weet dat het muiltje afkomstig is van haar voet. Samen met de bekende muizen uit het eerste en tweede deel moet ze zien te voorkomen dat de prins met de verkeerde zus eindigt.



Charmant, maar voor kinderen
Zoals we gewend zijn in de vervolgen van Disney is ook deze 'sequal' vooral erg de moeite waard voor de jongere kijkers. De humor is wat minder verfijnd, het verhaal is wat tammer en de ontwikkelingen binnen het verhaal zijn niet echt verrassend te noemen. Toch heeft Disney een knappe prestatie neer weten te zetten door deze film dezelfde sfeer mee te geven als de twee voorgaande. Hierdoor is het resultaat een warme en charmante animatiefilm, maar met een vrij simpel verhaal. Gelukkig biedt de dvd voor de jongere kijkers ook bij dit deel weer een aantal leuke extra's. Zo kan je de videoclip bekijken van één van de liedjes uit de film, een simpel spelletje spelen en een soort interactieve dansles volgen (dvd-rom). Ook hier geldt dat de inhoud vooral gericht is op de jongere kijkers.



Weet wat je koopt
Alhoewel de Assepoester - Terug in de tijd prachtig is verpakt in een met reliëf bedrukte slipcase en voorzien is van drie extra features, is de release toch een beetje mager. Zo is de film niet bijster origineel, duurt deze maar iets meer dan een uur en zijn de extra's niet echt interessant voor de meeste kijkers. Zolang je als koper je er maar van bewust bent dat deze release vooral gemaakt is voor kinderen, is er niets aan de hand.


Label: Buena Vista Releasedatum: 10 april 2007 Kijkwijzer:
Waardering film: Waardering extra's: