Boek: Julia Llewellyn - Als ik jou was...

Natasha en Sophie zijn al zolang ze zich kunnen herinneren vriendinnen. Twee totaal verschillende jonge vrouwen met elk een heel ander toekomstbeeld. Sophie komt haar dagen door, wachtend op een huwelijk met haar vriend die haar ongeduld niet door lijkt te hebben. Natasha zou al blij zijn als ze eindelijk eens van haar eeuwige status als vrijgezel af zou komen. Niet dat ze er beiden veel werk van maken om hun doelen te bereiken. Helemaal niet, ze spelen liever het spel 'Als ik jou was', waarbij ze hun namen op een briefje schrijven en antwoord geven voor diegene wiens naam op het getrokken lootje staat. Zoals is verwachten kan dat nogal eens verrassende antwoorden opleveren.



Wanneer Natasha tijdens het spel hoort dat ze van alle landen het meest op Zwitserland lijkt, en Sophie, die haar eigen lootje trekt aan de overige medespelers vertelt dat ze wil trouwen aan een groot meer bij haar geboorteplaats, beseffen de vriendinnen dat ze in de loop der jaren heel erg uit elkaar zijn gegroeid. Het is niet zo dat alles verwaterd is en missen doen ze elkaar heel erg, maar om nu te weten wat er in de ander omgaat? Nee, dat wil maar niet helemaal lukken. Tot zover een normale gang van zaken en een leuk, grappig omschreven verhaal over een vriendschap tussen twee meiden.

De schrijfster, Julia Llewellyn haalt er echter zo veel meer aan informatie bij, en de titel doet ook suggereren dat er meer verschil in levenstijl zou zitten, maar naarmate het boek vordert blijkt dat uitgangspunt steeds minder krachtig. Jammer, omdat het vaak veel boeiender is om te lezen hoe de band tussen mensen loopt die veel verder uit elkaar staan in het leven. Ik moet dan denken aan bijvoorbeeld het boek de Tweeling van Tessa de Loo waarin wel wordt geschreven over twee totaal verschillende levens en mensen, terwijl het boek nog steeds een goed geheel vormt, maar ik noem deze alleen om aan te halen dat dat een zeer slechte vergelijking betreft. In dit boek lijken de verhaallijnen soms nogal warrig en door elkaar heen te lopen, wat niet wegneemt dat het ontzettend snel wegleest en nog steeds een heerlijk en leuk boek te noemen is.




Julia Llewellyn is in het dagelijks leven journalist en schrijft regelmatig artikelen voor een aantal Engelse kranten. Denk hierbij aan The Sunday Telegraph. Schrijven kan ze dus. Ook al slaat ze in dit boek de plank ietwat mis, ze weet er wel een totaal verrassende wending aan te geven in de laatste paar hoofdstukken, waardoor dit boek niet net als veel van die andere chicklits hetzelfde eindigt. Het lezen van dit boek was vermakelijk waarbij het redelijk open eind doet hopen op een vervolg. Dat lijkt me dan toch weer een groot pluspunt. Totdat het vervolg uitkomt, als het al uitkomt, zal ik eens zien of ik me kan vermaken met een aantal andere boeken door haar geschreven zoals reizen zonder mijn tante of de liefdestrainer.

Omdat het boek zeker leuk en ontspannend was om te lezen, af en toe een herkenbaar punt aanhaalde en de humor niet ver te zoeken was zou ik het een aanrader willen noemen. Helaas lopen de verhalen teveel door elkaar en doet de titel een groter contrast vermoeden, waardoor er naar mijn mening een ster vanaf mag.



Uitgever: Uitgeverij Sirene ISBN: 10:9058314308 Pagina's: 395
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!