CD: Dirty Vegas - One

Paul Harris, Steve Smith en Ben Harris zijn drie vrienden die uit Kent en zuid Londen komen. Alle drie hebben ze ook een compleet andere muziekgeschiedenis. Zo had Paul op zijn 17de zijn eerste DJ optreden, daarna draaide hij voornamelijk alleen maar op party's waarvoor je als celebrity uitgenodigd moest zijn. Steve Smith zat al vanaf zijn schoolperiode achter zijn drumstel, zo speelde hij in een band genaamd Higher Ground. Toen die band uit elkaar ging is Steve richting Ibiza gegaan om te schrijven. Ben speelde in die tijd gitaar in een rockband genaamd Fluid. Toen hij zag hoe de demo werd gemaakt was hij in de indruk van alle knopjes op de panelen en is toen in een muziekstudio gaan werken. Na het produceren van een aantal enorme club-klappers ging Ben samenwerken met Paul. Een paar weken daarna kwam Paul Steve tegen op een vliegveld en bleken ze samen naar een feest te gaan. En zo is Dirty Vegas bij elkaar gekomen.

One is het tweede album dat uit is gekomen naast vier singles. Het eerste album "Dirty Vegas" had er minstens een nummer op staan dat iedereen kent. Zo noem ik bijvoorbeeld "Days Go By". De titel alleen zal je waarschijnlijk weinig zeggen maar er zullen vast nog mensen zijn die de videoclip over een man die dansend op een kartonnen doos voor een eetcafé staat herinneren. Van dit album werden wereldwijd 750.000 verkocht. Dirty vegas was een dance-album maar voor One hebben ze hun instrumenten weer uit het vet gehaald.

One is best een redelijk kort album met tien nummers op de tracklist, maar het zijn wel juweeltjes van tracks, al zeggen de heren het zelf. Het is duidelijk te merken dat ze een andere weg ingeslagen zijn want van echte electro-geluiden is weinig meer te horen op de CD. De eerste track op het album is "Roses", in dit nummer is nog wel duidelijk de dance achtergrond van de heren te horen het blijft er toch nog een beetje inzitten vooral bij de intro van dit nummer. Het nummer "Human Love" vind ik zelf een van de pareltjes van het album. Het is een heerlijk rustig nummer dat perfect aansluiten op de volgende track "Walk Into The Sun". Dit was de eerste single van dit nieuwe album, en eigenlijk al best een groot succes. Zelf heb ik "Walk Into The Sun" van de zomer al meerdere keren voorbij horen komen op de radio, en het is dan ook een heerlijk zomerplaatje. "A Million Ways" Geeft je ook weer een beetje een dance gevoel, misschien komt dat omdat dit nummer net zoals "Roses" meer up-tempo is dan de rest van het album. Het nummer "Given You Everything" begint heel rustig en krijgt na ongeveer een minuut ook meer tempo doormiddel van de drums en de gitaar. Het tweede album van Dirty Vegas wordt afgesloten met "Save Me Now" dit is net zoals "Home Again" een echte ballad.

Conclusie
One is absoluut een heel ander album dan Dirty Vegas uit 2001. Dirty Vegas was meer dance-achtig terwijl One vol staat met ballads. Het is duidelijk te merken dat de heren hun ervaring van het toeren in het album hebben gestopt. De teksten gaan redelijk diep, en doordat ze zelf de instrumenten bespelen geeft het sommige nummers nog net iets meer diepgang. Er zitten op dit album ook lekker veel meezingers zoals "Human Love" en "Walk Into The Sun". Zelf denk ik dat ze beter dit album in de zomer hadden kunnen uitbrengen. Veel nummers geven je namelijk heimwee naar de zon en het strand. Ook kan het album na een aantal keer behoorlijk eentonig gaan worden omdat alle nummers eigenlijk in hetzelfde tempo liggen. Toch geef ik dit album een 7. Het is heerlijk voor een zondag chill-dag of als je even niet die crap van de radio wilt horen.