Party: X-Qlusive Labels & Live Acts

Voetbal in de Arena, een overvolle bioscoop en een feest in de HMH. Dat is geheid parkeerchaos. Laten we wat later vertrekken dan is Ajax klaar met baltrappen en begint de bios net leeg te raken.

Nou ja, dat was het plan. Helaas werd ik zaterdagochtend wakker met een fikse koorts, en heb ik na het winkelen de rest van de dag met drie ibuprofen in mijn mik op bed gelegen. De koorts nam af en rond 22.00 uur besloot ik gewoon maar lekker richting de HMH te gaan. Niet zo zeiken Claudia, feestkleding aan en gaan met die banaan. Rond half 12 kwamen we aan bij de HMH, en al snel kreeg ik te horen dat het nog lang niet uitverkocht was. Eenmaal binnen gekomen kwamen we eigenlijk meteen al Floris, Carlos en Jay tegen. Nadat we even bij hun hadden staan kletsen vond ik het wel eens tijd worden richting de blackbox om mijn standaard rondje aankleding en sfeer te maken. Daar werd rond 00.00 uur nog best redelijk soft gedraaid en leek eigenlijk in de verste verte niet op hardstyle. De zaal was ook nog aardig leeg en je had dus ruimte genoeg om lekker te dansen. Zo rond half 1 rende we richting de Postbank lounge want daar zouden Trance Generators zo gaan draaien, die moest en zou ik horen! Abyss stond zijn set nog even af te ronden en opeens hoorde we achteruit de Postbank Lounge een knal komen en het geluid vloog uit. De zaal begon na 10 minuten toch echt leeg te lopen toen er nog steeds geen geluid was. Eigenwijs bleef ik toch echt daar staan, ooit zou er weer geluid komen en ik moest en zou de Trance Generators horen. Na 25 minuten kwam er weer geluid uit de boxen en kon Abyss zijn set afronden.
De zaal die Abyss net zo vol had gedraaid was ondertussen alweer aardig leeg, maar toen de Trance Generators toch eindelijk na 30 minuten vertraging in de time-table hun ding konden gaan doen stond het ook zo weer vol. Dit was zeker het wachten waard, de set van de Trance Generators was meesterlijk. Normaal trilt de Blackbox vloer van de dansende mensen, maar dit keer was het de vloer van de Postbank Lounge die in beweging werd gezet. Na de Trance Generators zijn we richting de blackbox gegaan waar Jump Records nog bezig was. Waar ik het eigenlijk al best snel weer gezien had en honger kreeg. Zo rond Fusion Recordings kwamen we weer de mainzaal in. Daar stonden Zany en Pavo lekker te draaien. Eindelijk! Veel mensen om mij heen stonden gewoon nog stil, en de sfeer in de Blackbox was niet echt aanwezig. Ook leek het wel of er iemand niet met zijn vingers van het geluid af kom blijven. Elke keer weer leek het wel of het geluid zachter werd gezet. Aan het einde van de Fusion set werd ik echt helemaal gek van de MC die om de twee minuten "Donkey Rollers" liep te schreeuwen. Nu weten we wel wie er staat te draaien hoor. Fusion had op het podium gezorgd voor een extra stukje sensatie in de vorm van twee vuurspuwende vrouwen.
Tijd voor StraightOn Recordings om de zaal wat leven in te blazen. De opkomst van deze heren was fantastisch. De gehele StraightOn-crew stond op het podium compleet uit zijn dak te gaan. Luna en Pila trapte af en bracht de zaal in de hardtrance/hardstyle sfeer. Een heerlijk stukje meesterwerk van beide heren al zeg ik het zelf. Wat krijg je als de heren van StraightOn een Prodigy nummer mixen met een hardcore sample? Juist, de hele zaal in beweging. Echter verderop in de set van StraightOn werd het dansen een beetje onmogelijk gemaakt doordat er om de vier keer 8 tellen een break in de set werd gegooid. Sta je net lekker te dansen, kan je weer stil gaan staan. Natuurlijk konden nummers zoals Funky Shit, Rush, Kick This MF en 30 minuts niet ontbreken uit de 1.5 uur durende set. Zelf begon ik het ijskoud te krijgen, en door de rook in de mainstage begonnen mijn ogen echt heel erg pijn te doen. Daarbij opgeteld een terugkomende koorts en ik had het dus helemaal gehad.
Zelf heb ik dus Scantraxx niet mee kunnen maken. Maar zover ik van vrienden heb kunnen begrijpen draaide Scantraxx het dak van de HMH af. Maar ook hier stonden er ook gewoon weer mensen stil. Nummers zoals: Cocaine MF en Just Begun en Rocking With The Best zijn voorbij gekomen als ik het goed begrepen heb. Ik had zelf ook graag de heren van Scantraxx willen horen, maar helaas.