CD/DVD: Party Animals: Gang of Four

Wat deze ‘greatest hits’ uiteraard compleet maakt is de DVD. Het hoofdmenu van de DVD is verdeeld in vier onderdelen:

  • Slideshow
  • Play All
  • Tracklist
  • Bonus

    Slideshow

    Dit is de saaiste feature van de DVD, een slideshow van allerlei oude en nieuwe foto’s die in elkaar overlopen met wat effecten die Powerpoint ook kan. Je ziet wat foto’s die genomen zijn tijdens optredens, interviews (bijvoorbeeld bij TMF) en nog wat evenementen. Dit kijk je hooguit één keer, maar verder nooit meer.

    Play All

    De naam zegt het al, hier kan je alle clips achter elkaar bekijken. Het is een lange zit, maar zeker de moeite waard.

    Tracklist

    Hier kun je, in tegenstelling tot Play All, jouw favoriete clip kiezen. Je hoeft dus niet alles te kijken als je snel even een clip wilt bekijken. Maar goed, dit is weer geen bijzondere optie eigenlijk. Is deze DVD dan gewoon een verzameling van clips? Nee.



    Bonus

    Het bonusgedeelte van de DVD rockt! Er staan zes tracks op, variërend van optredens tot een ‘behind the scenes’.

    Used and Abused vs Roodkapje
    Een eigen versie van het sprookje over Roodkapje, gezongen door de Party Animals. De clip bestaat uit vage en freaky kleuren en effecten. Erg cool gedaan!

    Behind the scenes 2004
    Je ziet hier onder andere de opnames van Xanadu, de voorbereidingen van een optreden en een mini interview. Het is wat amateuristisch gefilmd, maar daardoor heb je wel meer een gevoel dat je er echt bij bent. Het is niet geacteerd. De Party Animals zijn hier zoals ze zijn, gek en maf.

    MC Lynx Live @ Racism Beat-it ‘97
    Een beetje een simpel extraatje, een goedkoop opgenomen optreden van MC Lynx op het festival waar de Party Animals ook opgetreden hebben. Je ziet aan het publiek dat ook MC Lynx erg populair was in die tijd.

    Hong Kong Special
    De leukste bonus die er tussen zit, de Party Animals in Hong Kong. Dit is opgenomen tijdens hun bezoek aan Hong Kong waar ze als enige Nederlandse act toen hun kunsten mochten vertonen. Die langharige Paul was toen nog lid van de Party Animals. De special is ook op TMF uitgezonden.

    Making of Atomic
    De clip Atomic is in een echt mortuarium opgenomen, volgens het boekje zat er zelfs nog bloed van de overledenen op de bedden waar ze moesten liggen! Dit nemen we maar met een flinke korrel zout. De oudere dame in de clip, die vastgebonden zit aan die boom, is de moeder van Flamman!

    My way bonus clip
    In deze alternatieve versie van de videoclip van “My way” volgen we Patrick door de straten van Hong Kong terwijl hij “My way” zingt. Alle Hong Kongers staren hem met open mond aan, maar de clip is verder erg stoer.