CD: Brandy - Afrodisiac

Daar stond ze dan, tegenover Monica. Van wie zou toch die jongen zijn? Bitchfights, sneren, claims en alle trucjes die een jaloerse vrouw uit kan halen, kwamen voorbij in het nummer "The Boy is Mine". Het was 1998, de periode waarin Brandy in Nederland bekendheid verwierf. Toch was dit voor Brandy niet de eerste hit. Na tal van kerkkooroptredens en een muzikale familie als leerstoel, bracht Brandy in 1995 haar eerste CD uit, getiteld "Brandy". Opmerkelijk was dat Brandy, als 14-jarig meisje, de aandacht naar haar toetrok door keihard door de microfoon "This is rude" te gillen toen niemand in eerste instantie luisterde.

Het succes van Brandy als jonge griet legde geen windeieren. Moeder Norwood stopte met haar werk om Brandy te begeleiden in de eerste stapjes van haar carrière en Brandy probeerde zich tot volwaardig artiest te ontwikkelen. Dat resulteerde in een hoofdrol in de comedy "Moesha", een optreden in "Cinderella" en de release van haar bekendste album "Never say never", in 1998. Ook was ze te zien in "I still know what you did last Summer", nota bene naast Mekhi Phifer, die in de film haar vriendje speelde. Een grappig detail was dat deze Mekhi in de clip "The Boy is Mine" de man speelde om wie beide dames bekvechtten. Nu weten we dus meteen dat Brandy de nijdstrijd heeft "gewonnen".

brandy


Na al deze energieslurpende activiteiten besloot Brandy om zich terug te trekken uit de wereld van de schijnwerpers. Het werd haar even te veel en ze had weinig grip meer op de dingen waaraan ze werkte.In een interview zegt ze: "In the past two years, I've focused on getting to know who I am inside. I took a break to reflect on myself as a person and I've grown a lot. There was a side of me that I've known and people close to me have known, which was different from the public image of who I was." Deze reflectie resulteerde in het album "Full Moon", waarvan "What about Us" de bekendste single was.

Daarna volgde weer een lange pauze, waarin Brandy beviel van een meisje genaamd Sy'rai, en waarin Brandy trouwde. Het gaf haar nieuwe energie en nieuwe inspiratie om nieuw materiaal op te nemen. Hieruit is dit album, "Afrodisiac" voortgekomen.

brandy