DVD: Freaky Friday

Walt Disney heeft erg zijn best gedaan om de DVD aantrekkelijk te maken. Zo zijn er diverse extra’s aan de DVD toegevoegd. Allereerst kun je met hoofdrolspeelster Lindsay Lohan een kijkje nemen achter de schermen, waarbij ze je alle ins and outs van haar dag als actrice laat zien. Een kort filmpje, maar wel de moeite waard als je wilt zien hoe zij afwijkt van het karakter dat zij in de film speelt. Ook de andere hoofdrolspeelster, Jamie Lee Curtis, komt daarbij aan bod, al is het voornamelijk over de vriendschap die tussen beiden is ontstaan tijdens het opnemen van de film.




Daarnaast is er een compilatie van bloopers opgenomen op de DVD, maar de korte stukjes zijn niet echt grappig te noemen; veel verder dan een paar vergeten zinnen of een acteur die in de lach schiet komt dit stuk van de DVD niet.

Dan zijn er nog twee onderdelen die iets interessants beloven: een verwijderde scène en twee alternatieve eindes. De verwijderde scène laat een Anna zien die een knal aan haar jeugdrivale geeft, maar deze scène is zo kort en nietszeggend dat er weinig aan te beleven valt. Ook de twee alternatieve eindes zetten mijn filmhart niet in vuur en vlam; ze verschillen maar één zin van het uiteindelijk gebruikte einde en leveren ook geen spektakel op.




Daarnaast biedt de DVD ook nog wat muzikale extraatjes. De muziek in de film is in het algemeen passend bij het thema 'puber'. Het gaat voornamelijk om Highschoolrock en dat sluit mooi aan bij hoofdrolspeelster Anna. Zij heeft in de film de kans om eindelijk met haar band door te breken, maar juist op dat moment kan zij haar gitaarsolo niet uitvoeren omdat zij in haar moeders lichaam zit. Als extraatje kun je hier een uitgebreide repetitie in de garage van haar moeder zien en zijn er twee videoclips van rockband Pinkslip te zien.