DVD Review: Alien Quadrilogy

De Easter Eggs


Een beetje DVD box-set kan niet zonder 'easter eggs', oftewel (kleine) geintjes die door de makers verstopt zijn op de DVD's. Jammer genoeg is 'we moeten wel' ook een beetje de insteek die je proeft bij deze set. De DVD's met de extra's (Disk 2, 4, 6 en 8) bieden via het navigatie-menu toegang tot de verstopte DVD-credits. Hiervoor moet je, wanneer je je in het navigatie-opties menu bevindt, met de numerieke toetsen de datum van de bioscooprelease van de betreffende film intoetsen. Deze data zijn, in Amerikaanse notatie:
- Alien: 5-25-79
- Aliens: 7-18-86
- Alien3: 5-22-92
- Alien Resurrection: 11-26-97

De DVD credits zijn weinig verrassend te noemen, op één puntje na: De opgegeven naam voor de maker van de documentaire over Alien 3 is Fredrick Garwin, een alias van de man die voor de Quadrilogy box verantwoordelijk is: Charles de Lauzirika. Hij wilde zijn naam niet verbonden hebben aan deze docu nadat Fox er zo drastisch in heeft zitten knippen.

Op disk 4 zit in het post-production menu nog een easter egg verstopt. Navigeer omhoog vanuit de bovenste normale optie, en je ziet een icon. Druk op enter en je krijgt 'A boy and his powerloader' te zien.

Ook de schijf met extra's bij 'Alien Resurrection' biedt nog een easter egg: Ga naar het post-production menu, en dan naar de tweede pagina met keuzes. Highlight de 'back' optie, en ga dan naar beneden. Hierdoor licht een icon boven in het scherm op. Druk op enter om deze (naamloze) featurette te zien.