CD Review: Junkie XL - Radio JXL

I am impressed... In deze 3 woorden laat ik eigenlijk al blijken wat mijn mening over deze CD is. Ik ben verkocht. Ik ben verknocht. Ik ben een Junkie XL junkie! Waarschuwing dus... deze CD werkt verslavend! Tom Holkenborg had me met 1 ding niet blijer kunnen maken: de aanwezigheid van zangeres Saffron (Republica) op deze CD. Wat heerlijk om dat geweldige mens weer te horen zingen. En ook de andere namen op deze CD staan hoog in mijn lijstje favorieten en dan met name Dave Gahan (Depeche Mode), Robert Smit (The Cure), Terry Hall (Specials/Fun Boy 3) en 'onze eigen' Anouk. Alle instrumenten op de CD worden door Holkenborg zelf bespeeld.



Twee uur lang genieten van Junkie XL, want het is een dubbel-CD. Dat Tom een work-aholic is blijkt wel uit het begeleidende schrijven bij de promo; op het laatste moment zijn er nog 2 tracks toegevoegd. De uiteindelijke tracklist ziet er als volgt uit:

3PM (CD1)
1) Intro 3PM
2) Crusher (feat. Saffron)
3) Don't Wake Up Policeman (feat. Peter Tosh)
4) Reload (feat. Dava Gahan)
5) Spirits (feat. Saffron)
6) Angels (feat. Gary Numan)
7) Perfect Blue Sky (feat. Robert Smith)
8) Between These Walls (feat. Anouk)
9) Access To The Excess (feat. Chuck D.)
10) Catch Up To My Step (feat. Solomon Burke)
11) Never Alone (feat. Terry Hall)
12) Logos (feat. Phill Mills)
13) Configuring Audio System
14) Nightmares (feat. Infusion)
15) Beauty Never Fades (feat. Saffron)
16) Rivers (feat. Shelley Harland)
17) Aqua Man (feat. Infusion)
18) Broken (feat. Grant Nicholas)
17) JXL Radio Technical Support


3AM (CD2)
1) Intro 3AM
2) Chilled
3) Dubzilla
4) Casio
5) Angels (12" Cut)
6) Breezer (feat. Sasha)
7) Nudge
8) Red
9) Beauty Never Fades (12" Cut, feat. Saffron))
10) Cosmic Cure
11) Rehsurc


CD 1 is volgens Junkie XL bedoeld zoals radio zou moeten zijn. CD 2 is voor de nachtelijk uurtjes. Maar dan niet om te slapen natuurlijk. CD nummer 2 is je eigen club thuis met DJ Junkie XL. De CD begint vrij ambient, maar al snel gaat het tempo een tandje hoger en waan je je op de dansvloer. Heerlijk! De CD is een aanrader voor zowel dance- als pop-liefhebbers. CD 2 zal de eerstgenoemde groep het meest aanspreken, waar CD 1 voor beiden geschikt zal zijn. Ik vond ze in ieder geval allebei heerlijk en afhankelijk van mijn bui zullen beide CD's met regelmaat in mijn CD-speler te vinden zijn.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, start Junkie XL vanaf 2 juni, de datum waarop deze CD ook in de winkel ligt, radio-uitzendingen via de website www.radiojxl.com. Deze uitzendingen zou je kunnen beschouwen als de 3e CD (7AM), waar onder andere unreleased tracks en remixes te horen zullen zijn. Ik zal aan Radio JXL gekluisterd zijn!

"Radiofrequenties? Wie heeft ze nog nodig? Stem af op Radio JXL!" Deze CD krijgt van mij een dikke 9!