CD Review: Dimension F3H - Reaping The World Winds

Dimension F3H, oorspronkelijk bedoeld als een non-Metalproject, werd gaandeweg steeds meer een onbepaald soort Metal. Nummers begonnen zich te ontwikkelen en na een tijdje werd Nesmoht (Arch Nemesis) aangetrokken voor de zangpartijen. Tijdens de kerst van het jaar 2000 werd er een demo opgenomen, om wat aan de labels te kunnen presenteren.

Hammerheart Records zag als eerste in wat voor potentie dit project had en gaf ze een contract in mei 2001. Na het tekenen van het contract ging Dimension F3H op zoek naar een bijpassende drummer, die werd gevonden in de persoon van Stian "Thunderforce" Kristoffersen (Pagan’s Mind, Trivial Act). Alles was nu klaar om hun debuutplaat, Reaping The World Winds, op te nemen.

De opnames begonnen in december 2001, maar omdat Stian op dat moment ziek werd besloten ze even te wachten, zodat ze op volle sterkte de CD konden opnemen. Omdat Morfeus ook nog bezig was met het laatste album van Limbonic Art begonnen de opnames pas in juni 2002. Met de vocale assistentie van Anette Gulbrandsen (Mandylion) en Line Ødegård werd het album uiteindelijk opgenomen.

In augustus 2002 betrad Morfeus "Studio Fredman" met de ruwe opnames, om deze samen met de bekende Metalproducer Frederik Nordstrøm het album af te mixen. De albumcover werd toen ontworpen en het debuutalbum was klaar. De CD ligt nu in de platenzaken.