Game review: Freedom Force

Verhaal
Van het verhaal zal ik niet al te veel verklappen... maar ik kan wel vertellen dat het echt een erg goed verhaal is, helemaal in de stijl van oude comics, en met aardig wat verassingen!

Het verhaal brengt je naar de meest bizarre locaties en in de meest bizarre situaties.. situaties die stuk voor stuk zo uit een oude comic gerolt komen.

Tijdens je missies zul je aardig wat nieuwe leden voor je team tegen komen, sommigen van deze hebben een 'geheim verleden' welke getoond wordt in een filmpje, geheel in comic stijl.

Eigenlijk kan het verhaal niet beter, behalve dan dat het misschien iets te kort is.. maar is dat niet waar van alle goede verhalen?

Speelbaarheid
Aaahhh... de speelbaarheid. Die is kortweg heerlijk te noemen. Freedom Force is een sublieme mix tussen Role-Playing en Squad-level tactical.

Als je je tijdens je misschien goed gedraagd krijg je prestige punten, waarmee je je helden kunt opwaarderen en zelfs nieuwe, zelf gemaakte of niet, helden voor je team kunt inhuren.

Het systeem waarmee je je eigen held kunt maken en bestaande helden kunt opwaarderen is erg veelzijdig en geeft je zoveel opties dat er ongetwijfeld duizenden verschillende, stuk voor stuk unieke, superhelden uit zouden kunnen rollen.

Je kunt helemaal los tijden je missies, je kunt doen wat je wilt... als je in een agressieve bui bent kun je zelfs de hele stad slopen... maar dat kost je wel punten!

De missies zijn onderverdeeld in 24 hoofd-missies, welke weer onderdeeld zijn in een variabel aantal sub-missies.
En daarin schuilt het enige jammere aan de speelbaarheid van Freedom Force... voor een ervaren speler is het te snel uit te spelen.

Maar natuurlijk kun je daarna wel met je eigen gemaakte team superhelden er op los in multiplayer.... een ervaring op zich!