Game Review: Mech Commander 2

Verhaal
Omdat Microsoft inmiddels eigenaar is van de Battletech licentie hebben zij natuurlijk beschikking over de zeer uitgebreide en ingewikkelde achtergrond van het Batteltech universum. Helaas wordt daar door Microsoft weinig mee gedaan en krijg je een standaard oorlogs verhaaltje met weinig verrassingen voor je kiezen. Het verhaal wordt tussen de missies door verteld door middel van video beelden van onderbetaalde en overacterende amerikaanse acteurs die lachwekkender zijn dan ze bedoeld zijn. Het wordt tijd dat ook Microsoft leert dat het FMV tijdperk voorbij is.
Wel beschik je in Mech Commander 2 over een encyclopia die alles wat je ooit wilde weten over Mechs en de geschiedenis van het Battletech universum omvat.

Speelbaarheid
De missies laten toe dat je een maximaal aantal van zestien Mechs tegelijk bestuurd, dit suggereert een hoge mate van strategische mogelijkheden, helaas komt het er toch meestal op neer om met al je Mechs een vijandelijk locatie binnen te stampen en in de rondten te schieten. Wel kun je er nog wat meer uit halen door voor elke missie de meest geschikte Mechs en hun bewapening uit te kiezen.
Voor mensen die gewoon lekker willen knallen met een groepje dertig meter hoge wandelende tanks is dit prima, maar mensen die wat meer strategie verwachten kunnen beter bij de concurrentie kijken.
Het multiplayer aspect komt naar voren in de bekende Microsoft Zone en is erg goed te spelen, hoewel er niet altijd enorm veel spelers online zijn.