CD: Ben Liebrand - Grandmix 2004

De 1e cd van de Grandmix 2004 begint al heerlijk. De drie wetten van de DJ als intro is leuk innovatief gevonden en passend bij deze tijd van verdere ontwikkelingen in de muziek. De eerste nummers geven direct de stijl aan waar de rest van de cd’s op voortborduren. Geen kabbelende Top 40 muziek maar dance. Eric Prydz, Soulvation, Michael Gray, noem ze maar op en ze komen langs.

De 2e cd begint waar de eerste is geëindigd. Geen apart toontje om aan te geven dat de cd begint, maar gewoon doorgaan. Zou je de cd’s omzetten naar bv MP3 en dan aan elkaar plakken, dan hoor je de overgang niet eens. Magnolia, Benjamin Bates, Randy Katana, Marco V en Tiesto hoor je langskomen.

De 3e cd loopt natuurlijk wederom naadloos over vanuit cd 2. Om de toon te zetten met Sensation - The Anthem 2004. Dance en trance zijn de kernwoorden die ook de laatste cd tot een succes maken

De mix als totaal is beter dan die van vorig jaar. Vele nummers hoor je wel in het dance circuit maar niet tot nauwelijks op de radio. Het is dan ook een echte mix die het dance jaar beschrijft en niet het Top 40 jaar. Gelukkig heeft Ben de oude robotsound voor de intro teruggehaald, wat ik vorig jaar miste. Ik zie nu al uit naar de mix die dit jaar gaat komen.

Voor mij is het een geslaagde Grandmix 2004 die omdat hij niet zo vlak en Top 40 is zeer veel gedraaid gaat worden. Ben, bedankt.