Zouden we anno 2023 moeten stoppen met Miss verkiezingen?

Miss verkiezingen worden vaak als vleeskeuringen gezien, toch dromen veel vrouwen om als mooiste te worden verkozen. Bij de Miss Universe in Jakarta klaagden deelnemers over 'body checks' door de organisatie. Moeten we stoppen met Miss verkiezingen?

Miss Universe (Foto: diana_mironenko on Freepik)
Miss Universe (Foto: diana_mironenko on Freepik)

Minstens zeven Miss Universe Indonesia-deelnemers hebben bij de politie aangifte gedaan tegen verkiezingsfunctionarissen wegens seksuele intimidatie, waarbij ze beweerden dat ze gedwongen werden om zich uit te kleden voor ‘lichaamscontroles’, zei de advocaat van de deelnemers.

In de aangifte verklaarden de vrouwen dat alle dertig finalisten van Miss Universe Indonesia onverwacht waren gevraagd zich uit te kleden voor een zogenaamde bodycheck op littekens en cellulitis, twee dagen vóór de kroningsceremonie van de verkiezing in Jakarta.Hun advocaat zei dinsdag dat van vijf van de vrouwen foto's zijn gemaakt.

De body-checks vonden naar verluidt plaats in het bijzijn van ongeveer twintig andere mensen, waaronder mannen, in de balzaal van het Sari Pacific Hotel, waar de optocht werd gehouden, zei Anggraini.

De Miss Universe-organisatie bedankte de deelnemers voor hun "moed" en benadrukte dat het meedoen aan de wedstrijd of paraderen op de podia niet vereist dat deelnemers worden opgemeten of gewogen om deel te nemen.

Verder heeft de organisatie de banden met haar Indonesische franchise verbroken, een komende editie in Maleisië zal worden geannuleerd.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

548 stemmen , laatste: 31-08-2023, 10:10