FOK! Wat een weer: harde wind met buien

winterbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Vanmiddag komen er in het westen plaatselijk zware windstoten voor van ca. 75 km/uur, aan zee mogelijk rond 90 km/uur. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden. De windstoten komen uit een zuidwestelijke richting. Aan het einde van de middag nemen de windstoten weer af.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is er vrij veel bewolking en valt er plaatselijk wat regen, vooral in het oosten. De wind uit het zuidwesten is eerst overwegend matig, maar neemt geleidelijk toe. Boven land wordt de wind vrij krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer hard, windkracht 7. Langs de westkust is er aan het einde van de ochtend kans op zware windstoten rond 75 km/uur.

Vanmiddag breekt de zon af en toe door. Ook komen er enkele lichte buien voor. Het wordt circa 13°C. De wind uit het zuidwesten is vrij krachtig boven land en hard, mogelijk even stormachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer, windkracht 7 (tot 8). In het westen komen plaatselijk zware windstoten rond 75 km/uur voor, langs de westkust mogelijk 90 km/uur.

Vanavond is er eerst nog af en toe zon, maar vallen er ook enkele buien. De wind gaat uit het westen waaien en neemt langzaam af. Aan het einde van de avond is de wind boven land matig, langs de kust en boven het IJsselmeer meest krachtig, rond windkracht 6. De zware windstoten verdwijnen.

Komende nacht komt er in het noorden en oosten nog een enkele bui voor. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De westelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Tot morgen!

                   

The Valley in de wolken (Foto: Pukeko)
The Valley (Amsterdam) in de wolken (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.