Uitslag FC Utrecht - PEC Zwolle

FC Utrecht heeft woensdagavond na een moeizame eerste helft met duidelijke cijfers gewonnen van PEC Zwolle. Door de zege neemt de ploeg van Ron Jans weer de achtste plaats over in de eredivisie.

In de eerste helft was het tussen FC Utrecht en PEC Zwolle nog 0-0. FC Utrecht-trainer Ron Jans was duidelijk niet tevreden en wisselde in de rust driemaal en dat leverde direct in de tweede helft resultaat op. Binnen vijf minuten stond FC Utrecht met 2-0 voor. Sam Lammers opende de score vanuit een rebound en daarna verdubbelde Jens Toornstra.

Lennart Thy bracht vervolgens de spanning terug in de wedstrijd door tien minuten na de 2-0 de aansluitingstreffer te maken, waarna Isac Lidberg een kwartier voor tijd de wedstrijd zou beslissen. De Zweedse invaller scoorde in twee minuten twee keer en zorgde daarmee dat de drie punten in Utrecht bleven. Op het einde van de wedstrijd maakte een andere invaller Adrian Blake de 5-1 en dat zou ook de eindscore zijn.