Ritzege Hermans in Baskenland, Roglic komt hard ten val maar behoudt leiderstrui

De derde etappe van de Ronde van het Baskenland is gewonnen door Quinten Hermans. De Belgische wielrenner won de sprint van het peloton voor Edoardo Zambanini en Alex Aranburu. Klassementsleider Primoz Roglic kwam in de laatste veertig kilometer hard ten val, maar na enige aarzeling kon de Sloveen zijn weg vervolgen en kwam binnen in het peloton.

Tijdens de derde etappe van de Ronde van het Baskenland moesten de renners 190 kilometer afleggen. Op achttien kilometer van de finish lag er nog een beklimming. Lange tijd zouden vier renners vooruit rijden in het Baskenland. De kopgroep nam vier minuten voorsprong, maar werd ruim voor de finish ingerekend.

Op veertig kilometer van de finish kwam Primoz Roglic hard ten val. De klassementsleider moest even bijkomen van zijn valpartij, maar na enige aarzeling kon Roglic zijn weg vervolgen, maar wel op ruim twee minuten. Maar het peloton was solidair met Roglic en besloot het rustig aan te doen, waardoor de 34-jarige Sloveen weer snel kon aansluiten.

Op de slotbeklimming werd er relatief rustig aan gedaan. Louis Meintjes reed even alleen vooruit en pakte de bergpunten mee, waarna hij zich weer liet inlopen. Daarna volgde snel een tussensprint waar bonificatieseconden en daarin was Remco Evenepoel de snelste. Daarmee kwam de Belgisch kampioen op zeven seconden van leider Roglic.

Daarna was het sprinten voor de dagzege, maar vlak daarvoor was er weer een nieuwe valpartij, dit keer was Juan Ayuso een van de renners die hard vielen. In de sprint die lichtjes heuvelop liep sprintte Quinten Hermans naar de zege, de eerste seizoenszege voor de Belg.

Results powered by FirstCycling.com