Darter Littler pakt eerste Premier League-dagzege in Belfast

In de SSE Arena in Belfast is donderdagavond de negende speelavond van de Premier League Darts afgewerkt. Het leverde een nieuwe winnaar op in de lijst met dagwinnaars: Luke Littler was voor het eerst de beste van de dag.

Kwartfinales
We begonnen de avond met weer eens een kleine herhaling van de WK-finale, Luke Humphries tegen Luke Littler, die de eerste zes legs netjes verdeelden. Littler wist 70 voor de wedstrijd niet uit te gooien op 5-4, maar in de beslissende leg pakte hij met een 68-finish wel de winst.

Michael Smith en Michael van Gerwen kwamen het podium op, waarbij Smith lekker begon. Hij liet een kans op een 135-finish echter liggen en daarna nam Van Gerwen het over, waarna de kale sloopkogel het met een heerlijke 150-finish afmaakte: 6-4.

Nathan Aspinall en Gerwyn Price waren de volgenden op het podium en deelden de eerste zes legs, met onder meer een heerlijke 103-finish van Price. The Asp antwoordde met een 127-finish en uiteindelijk was een beslissende leg nodig, waarin Aspinall het af wist te maken: 6-5.

De kwartfinales werden afgesloten door Rob Cross en Peter Wright, die vrij degelijk speelde en een 5-2 voorsprong pakte. De Schot liet een eerste matchdart liggen, maar maakte het daarna alsnog keurig af voor pas zijn tweede zege in de Premier League dit jaar: 6-3.

Halve finales
Littler tegen Van Gerwen begon niet enorm spectaculair, waarbij Littler net iets lekkerder begon en op 4-2 kwam. Met een fraaie 110-finish kwam hij op 5-2v en twee legs later maakte hij het overtuigend af: 6-3.

Aspinall nam het vervolgens op tegen Wright en pakte met een strakke 121-finish een 4-2 voorsprong. Problemen waren er verder niet voor de Engelsman, hoewel de 68-finish om het af te maken nog iets lastiger was dan gedacht: 6-2.

Finale
Littler kreeg Aspinall tegenover zich en zorgde voor een fraai hoogtepunt door na een 136-finish ook 125 uit te gooien voor 3-3. Dat leek het verzet van Aspinall een beetje te breken en met wat moeite op de dubbels maakte Littler het met 6-4 af voor zijn allereerste dagzege in de Premier League.