Poetin: 'Geen onderhandelingen, Rusland is klaar voor nucleaire oorlog'

Hoewel veel mensen denken dat de oorlog stopt als Oekraïne geen munitie of wapens meer tot hun beschikking heeft, denkt Poetin daar anders over. Gewoon doorgaan tot heel Oekraïne veroverd is zijn streven, desnoods door inzet van kernwapens.

Poetin zei in een interview met RIA en de staatstelevisie Rossiya-1  dat als de Verenigde Staten kernproeven uitvoeren, Rusland hetzelfde kan doen. Hij voegde er aan toe dat Rusland militair-technisch klaar is voor een nucleaire oorlog, maar dat op dit moment nog niet "daar op aanstuurt".

Daarnaast sloot hij uit dat er vredesbesprekingen met Oekraïne worden geopend, alleen omdat de munitie van Oekraïne opraakt. Door een groeiend vertrouwen in zijn oorlogsvoering benadrukte de Russische president dat de onderhandelingen zich zouden moeten richten op wat Moskou wil en niet op een staakt-het-vuren waardoor Oekraïne zijn leger kan herbewapenen.

"Het zou belachelijk zijn om met Oekraïne te gaan onderhandelen, alleen maar omdat de munitie opraakt," zei Poetin en voegde eraan toe: "Mogelijke onderhandelingen bieden geen wapenstilstand om Kyiv te herbewapenen, maar een serieus gesprek met veiligheidsgaranties voor Moskou."

Ook benoemde Poetin dat als er Amerikaanse troepen in Oekraïne verschijnen, Rusland ze als interventionisten zal behandelen.