Feyenoord na moeizame zege naar finale KNVB beker

Feyenoord heeft na een moeizame zege op FC Groningen de finale van de KNVB beker bereikt. In de Kuip werd de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie verslagen met 2-1.

In de eerste helft speelde Groningen fel en kreeg het ook de beste kansen. Zo schoot Valente naast en trof Duarte de paal. Nadat een schot van Duarte van richting werd veranderd door Beelen kwamen de bezoekers zelfs op een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft voerde Feyenoord het tempo en met succes. Nadat Minteh en Stengs nog mistten was het Hancko die uit een voorzet van Stengs de gelijkmaker scoorde. Daarna raakte de wedstrijd meer in evenwicht en werden kansen schaars. De net ingevallen Lingr had aan een kans echter genoeg om zijn ploeg naar de finale te brengen. Daarin zal op 21 april NEC de tegenstander zijn. Tegenvaller was nog wel het uitvallen van Stengs die in de blessuretijd met een op het oog zware blessure van het veld gedragen werd.