Uitslag sc Heerenveen - Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft in de Eredivisie een overwinning geboekt op bezoek bij sc Heerenveen. In Friesland won het met 0-2.

In de eerste helft had Heerenveen het betere van het spel en mochten de bezoekers van geluk spreken dat het bij rust nog 0-0 stond. Zo kopte Van Amersfoort net naast en voorkwam keeper De Lange doelpunten met goede reddingen op schoten van Van Amersfoort en Olsson. Het enige gevaar van Go Ahead was een geblokt schot van Deijl.

In de tweede helft was het spelbeeld ineens omgedraaid. Deijl trof de paal uit een vrije trap waarna Breum scoorde uit de rebound. De bezoekers kregen daarna diverse kansen om de voorsprong te verdubbelen, zo werd een schot van Breum gekeerd door keeper Van der Hart die ook redde op een inzet van Adekanye. In de blessuretijd was het Victor Edvardsen die alsnog voor de 0-2 zorgde.