PETA wil paarden en andere dieren weg uit draaimolens

PETA is van mening dat figuren van paarden en andere dieren moeten worden verwijderd uit draaimolens. De dierenrechtenorganisatie stelt dat carrousels met een dierenthema onbedoeld de exploitatie van bewuste wezens vieren.

Het gebruik van beelden van dieren in een draaimolen kan bij kinderen de indruk wekken dat dieren enkel voor ons vermaak bestaan, terwijl ze net als mensen in staat zijn om angst, pijn, vreugde en liefde te ervaren.

Dinsdag liet PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) weten dat ze wil dat carrousels niet langer worden voorzien van dierenfiguren. PETA heeft een brief geschreven naar 'Chance Rides', de grootste fabrikant van attracties in Amerika met de vraag om te stoppen met de productie en verkoop van "carrousels met dierenthema's die het gebruik van dieren als vervoermiddel en amusement normaliseren".

Peta stelt voor om de dierenfiguren te vervangen door voertuigen, zoals auto's, vliegtuigen, ruimteschepen en bulldozers, of door grillige ontwerpen zoals regenbogen, vallende sterren en bezems.