FOK! Wat een weer: regen, later droog

winterbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Vanwege storm Isha worden in Noord-Holland en het Waddengebied vannacht en in de vroege ochtend zeer zware windstoten verwacht van 100-110 km/uur. Hiervoor geldt code oranje. Vanaf halverwege maandagochtend neemt de wind snel af en verdwijnen de (zeer) zware windstoten. Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen

In de rest van het land zijn er tot maandag halverwege de ochtend zware windstoten mogelijk van 75-90 km/uur, in de kustprovincies van 90-100 km/uur. De wind komt uit een zuidwestelijke richting.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend trekt de regen oostwaarts en wordt het in het westen zonnig, in het oosten blijft er meer bewolking. De wind komt uit het zuidwesten en is vrij krachtig tot krachtig, in de kustgebieden krachtig tot hard, windkracht 6-7 en hard tot stormachtig, windkracht 7-8 aan zee. De wind neemt geleidelijk af naar vrij krachtig, vlak aan zee naar krachtig, windkracht 6. Aan het begin van de ochtend zijn er zware windstoten, 75 tot 90 km/u landinwaarts en 90 tot 100 km/u in de kustprovincies. In Noord-Holland en het Waddengebied zijn er zeer zware windstoten mogelijk van 100 tot 110 km/uur. Vanaf halverwege de ochtend neemt de wind snel af en verdwijnen de (zeer) zware windstoten.

Vanmiddag is het aan de kust zonnig, in het oosten is het half bewolkt. De middagtemperatuur ligt rond 11°C. De wind uit het zuidwesten is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanavond is het half bewolkt met in het oosten een enkele bui. De wind komt eerst uit het zuidwesten, later uit het westen en wordt matig tot vrij krachtig, vlak aan zee krachtig, windkracht 6 en in het noordelijk kustgebied mogelijk hard, windkracht 7.

Komende nacht is het vrijwel overal droog. De west tot zuidwestenwind is matig, aan zee matig tot vrij krachtig. De minimumtemperatuur ligt tussen 6°C aan de kust en 2°C plaatselijk landinwaarts.

Tot morgen!

                   

  Veel water en ijs in het buitengebied van Winterswijk (Foto: Anouk)
Veel water en ijs in het buitengebied van Winterswijk (Foto: Anouk)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.