FOK! Wat een weer: wit, glad en geel

winterbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
In het hele land is gladheid mogelijk door bevriezing van natte weggedeelten en door winterse buien (hagel of sneeuw). Vooral verder landinwaarts kan zich op meerdere plaatsen een tijdelijk sneeuwdek van enkele centimeters vormen. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden. Vanmiddag en ook dinsdagmiddag beperkt de gladheid zich tijdelijk tot sneeuwresten en winterse buien, aangezien de temperaturen dan tijdelijk (ruim) boven het vriespunt liggen.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt met enkele sneeuwbuien. De buien beperken zich geleidelijk tot het noorden en oosten. Aanvankelijk kan het glad zijn door bevriezing of sneeuw(resten). In het zuidwesten breekt de zon door. De wind komt landinwaarts uit het zuidwesten en is matig. Aan de kust komt de wind uit het noordwesten en is hij matig tot (vrij) krachtig, windkracht 4 tot 6.

Vanmiddag is het in het noordoosten eerst overwegend bewolkt met een enkele (natte) sneeuwbui. Verder zijn er flinke zonnige perioden en blijft het overwegend droog. De middagtemperatuur ligt rond 2°C. De wind komt landinwaarts uit het zuidwesten en is matig. Aan de kust komt de wind uit het westen en is hij matig tot vrij krachtig.

Vanavond zijn er flinke opklaringen. Aan de noordkust is een enkele bui met (natte) sneeuw mogelijk. In het noordoosten kan het opnieuw glad worden door bevriezing. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig, later krachtig, windkracht 6.

Komende nacht is het droog. In het noordoosten kan het glad zijn door bevriezing. De minimumtemperatuur ligt tussen 1°C in het Waddengebied en -5°C plaatselijk in het oosten. Er staat een overwegend matige wind uit het zuidwesten, in het Waddengebied is de wind krachtig, windkracht 6.

Tot morgen!

                   

In Wormerveer leek het gister te spoken! (Foto: DJMO)
In Wormerveer leek het gister te spoken! (Foto: DJMO) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.