Elon Musk tegen New Yorkers: 'migranten komen jullie huizen inpikken'

Elon Musk waarschuwde New Yorkers dat migranten “voor jullie huizen zullen komen” na berichten dat studenten in New York City deze week gedwongen werden om niet op school te werken, zodat asielzoekers konden verblijven en slapen in de sportschool van hun school.

“Dit is wat er gebeurt als je geen hotelkamers meer hebt. Binnenkort zullen steden geen scholen meer hebben omdat die nu moeten worden ontruimd. Daarna komen ze je huizen inpikken”, aldus Musk dinsdag in een X-post in reactie op een video van een gele schoolbus die migranten afzet bij de James Madison High School in Brooklyn.

“Morgen is de school gesloten omdat illegalen in de gymzaal van de school zullen slapen. Dit is schandelijk! NYC geeft voorrang aan illegalen boven Amerikanen”, schreef LibsofTikTok, die de video deelde.

De migranten in kwestie werden dinsdag rond 17.00 uur naar de school overgebracht als voorzorgsmaatregel vanwege het slechte weer, waardoor lokale functionarissen bezorgd waren dat de stortregens en krachtige wind een enorme migrantentent op Floyd Bennett Field aan flarden zou scheuren.