FOK! Wat een weer: vorst en droog

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend valt er vooral in het zuidoosten plaatselijk wat (mot)sneeuw. In het noorden kan het eerst plaatselijk glad zijn. Daar geldt dan ook deze ochtend code geel.

Het is zwaar bewolkt, maar in het noorden klaart het in de tweede helft van de ochtend langzaam op. De wind komt uit het noordoosten en is zwak tot matig, langs de westkust af en toe krachtig, windkracht 6.

Vanmiddag is er in het noorden zon. Elders is het bewolkt, maar de opklaringen boven het noorden breiden zich langzaam uit naar het zuiden. Het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt iets boven de 0°C. De wind komt uit het noordoosten en is matig, langs de zuidwestkust af en toe krachtig, windkracht 6.

Vanavond blijft het droog. De wind, die uit het noordoosten komt, is zwak tot matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.

Komende nacht is het droog en gaat het bijna overal vriezen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond de -4°C op veel plaatsen landinwaarts tot iets boven de 0°C op de Wadden. De wind komt uit het noordoosten en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Tot morgen!

                   

 IJspret weer voorbij (Foto: ANP)
De schaatsen mogen uit het vet! ((Archief)foto: ANP) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.