Uitslag Fortuna Sittard - Vitesse

Vitesse blijft het slecht doen in de eredivisie. Op bezoek bij Fortuna Sittard verloor de ploeg van interim-trainer Edward Sturing met 3-1 van de Limburgers.

Fortuna Sittard had zich geen betere start kunnen wensen tegen Vitesse. In de openingsminuut zette Kaj Sierhuis zijn ploeg al op voorsprong. Twintig minuten later zorgde de spits van de Limburgers ook voor de 2-0 en dat zou ook de ruststand zijn.

Vlak na rust maakte Tijjani Noslin de 3-0 en daarmee was de wedstrijd beslist, zeker nadat Melle Meulensteen met twee keer geel van het veld werd gestuurd. Vitesse deed halverwege de tweede helft nog wel wat terug door een doelpunt van Milan Manhoef, maar verder kwam het niet. Een kwartier voor tijd kon Sierhuis zijn derde doelpunt van de avond maken, maar de spits van Fortuna Sittard miste een strafschop en het bleef 3-1 in Limburg.