Uitslag Sparta - FC Utrecht

FC Utrecht heeft een belangrijke zege geboekt in de eredivisie. De ploeg van Ron Jans was met 1-2 te sterk voor Sparta en door de zege neemt de ploeg afstand van de directe degradatieplekken.

In een leuke eerste helft tussen de beide ploegen kwam FC Utrecht al vroeg op voorsprong. Mats Seuntjens zorgde voor de openingsgoal nadat de bal goed werd teruggelegd op de middenvelder, die in de verre hoek raak schoot. Na de 0-1 kwam Sparta beter in de wedstrijd en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Nadat eerst Tobias Lauritsen nog op de paal schoot, kwam het vlak voor rust toch langszij. Lauritsen legde de bal goed klaar voor Camiel Neghli, die de 1-1 binnenschoot.

Ook in de tweede helft kwam FC Utrecht op voorsprong. Snel na rust zorgde Isac Lidberg na een scrimmage voor de 1-2. Opnieuw moest Sparta in de achtervolging, maar ditmaal kwam het niet tot scoren ondanks de verschillende kansen. Said Bakari raakte de paal en Lauritsen schoot na een goede actie naast.