Uitslag PEC Zwolle - RKC

RKC heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt tegen PEC Zwolle. In Zwolle wonnen de Waalwijkers met 1-2 en stijgt daarmee naar de dertiende plaats.

Vroeg in de wedstrijd kwam RKC in Zwolle op voorsprong via Filip Stevanović na een assist van Denilho Cleonise. Na de voorsprong van de Waalwijkers ging PEC Zwolle op zoek naar de gelijkmaker en Sam Kersten leek daarvoor te zorgen, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Toch zou de gelijkmaker in de eerste helft vallen via Davy van den Berg, die de bal op knappe wijze raak schoot en liet daarmee de RKC-doelman kansloos.

Snel in de tweede helft kwam RKC opnieuw op voorsprong. Na slordig balverlies bij PEC Zwolle profiteerde Chris Lokesa ervan, die via een verdediger van PEC wist te scoren. Zwolle moest opnieuw in de achtervolging en kreeg ook kansen daarop, alleen wisten Odysseus Velanas en Lennart Thy hun kansen niet te benutten en bleef het 1-2.