Russell en Leclerc bovenaan in Abu Dhabi, Sainz crasht

Op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi zijn vrijdag de eerste twee vrije trainingen verreden voor de laatste Grand Prix van het jaar in de Formule 1. Training één was niet al te representatief: maar liefst tien van de twintig auto's werden bestuurd door andere coureurs dan gebruikelijk.

Van de testrijders was Felipe Drugovich het snelst en in de Aston Martin maakte de Braziliaan grote indruk: hij noteerde nota bene de tweede tijd, een kleine drie tienden achter de Mercedes van George Russell en vrij ruim voor teamgenoot Lance Stroll, die een prima vijfde tijd noteerde. Daniel Ricciardo zat er in de AlphaTauri goed bij op plek drie, vlak voor Valtteri Bottas in de Alfa Romeo.

In training twee hadden Max Verstappen en Sergio Perez hun Red Bulls weer teruggekregen van Jake Dennis en Isack Hadjar, maar er ging veel tijd verloren door rode vlaggen: Carlos Sainz crashte met zijn Ferrari in de barrières, die gerepareerd moesten worden, en kort na de hervatting spinde Nico Hülkenberg zijn Haas de muur in. Charles Leclerc was uiteindelijk de snelste in zijn Ferrari, vlak voor de McLaren van Lando Norris en met Verstappen op plek drie, voor de opnieuw uitstekende rijdende Bottas.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden, de derde training begint zaterdag om 11.30 uur Nederlandse tijd en de kwalificatie gaat om 15.00 uur van start.